• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _B2SPIRIT_BUDDHISMUS
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    KOCOURMIKES: Hele, fakt super hlášky :-D Myslím, že máš fakt dobrý smysl pro humor - humorně podávat "vážné" věci. Moje oblíbené hlášky od Tebe jsou třeba "Bůh existuje, kámo", "Realita. Přečti si Korán a Bibli", "peklo není žádná legrace", nebo "peklo bolí, kámo... plameny pekelné až 70 krát víc, než obyčejné pozemské plameny...." Dobré mi taky přijde, jak to vědomě stavíš jakoby "konfrontačně" - jako že nám sděluješ dávná tajemství v jednoduché řeči, tečka. Super - jen tak dál :-)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    KOCOURMIKES: v buddhismu se otázka prvotního hybatele neřeší...
    LECITEL
    LECITEL --- ---
    Jaký trest? Proč trest?
    Trestající ruka Boha je tak staromódní. Proč ne prostá spravedlnost, jak učí zákon karmy? Proč ne milost, milosrdenství, jak učil pán Ježíš, když už ho tu musíme mít.
    "Trest" za hříchy je trestem proto, že hřích je cosi, co nás odcizuje naší podstatě a Podstatě. U prvé nás svádí z pravé cesty naplnění našeho nejvyššího potenciálu a Podstatu nám zastírá.
    Nevidím důvod proč z toho dělat takové drama. Recidivistu peklem nepostrašíš a dobrý člověk (ještě žije) se umí korigovat sám.
    To že tu je nejvyšší bytost, stojící za zrodem tohoto Vesmíru, již v nějaké parcialitě popisují a oslovují velká náboženství, je fakt. A co s tím?
    Vyzýváš buddhisty k modlitbě k této Bytosti?
    Ne?
    Vyzýváš k praktikování buddhovy cesty?
    A motivací má bát strach?
    Seriously brother, LOL. :D
    Buddha učil o ustání veškeré strasti. Proč tu šíříš nějaké stíhy z pekla? Udělal jsi něco zlého? Modli se a pracuj anebo toho, kdo zle konal rozpoznej jako anattá;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: ja jsem nevidel zadnej zacatek ani zadnej konec. nicmene videl jsem ze "cas" se vicemene opakuje ikdyz je pokazdy jinej. tak proc chces clovece posledni soud? ja si kdysi pral abych neexistoval, abych se uz ani nezrozoval ani nebyl. jenze to neslo, ja jsem, ja existuji. ale takovej posledni soud to je splnitelnejsi prani. vsechno co si dokaze kdo predstavit se da i uskutecnit. takze proc si prejes posledni soud boze?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    OGMIOS: je to Buh. Buh existuje kamo. Pan Jezis taky.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: no jen to ze naposledy jsi jeste nebyl islamista. tak jen sleduju tvuj progress.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    OGMIOS: co si nepochopil na tomhle KOCOURMIKES:

Buh Stvoritel existuje neasi.

Buddha ale imho nevedel ze bude Posledni soud. Buddhu a podobne pokrocile joginy krisit z mrtvych nebudou. To ze Stvoritel existuje musel vedet.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: pockej a ted uz ses u Alaha?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Hospodin je Allah btw, ten samy Buh Stvoritel. U hinduistu/buddhistu se Hospodin skryva pod oznacenim Brahma/Mahabrahma. Posledni soud bude. Allah is severe in punishment !
    JARDAHOROR
    JARDAHOROR --- ---
    OGMIOS: tomu rozumim
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOCOURMIKES: vic hladuj, otevre ti to o dalsi kousek oci.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Pan Buh Stvoritel existuje...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: ses dal do radu sebemrskacu? :D ja si z tebe musim zacit delat vic srandu protoze mi prijde ze se beres moc vazne :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Dásbódh III.8. - Utrpení zapříčiněné kosmickým řádem - ADVAITA.cz
    http://www.advaita.cz/page/3137.dasbodh-iii-8-utrpeni-zapricinene-kosmickym-radem/
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    FYI, existuje navrh na StackExchange o Buddhismu: http://area51.stackexchange.com/proposals/45110/buddhism

StackExchange jsou stranky otazek a odpovedi na dane tema. Zacalo to jako StackOverflow pro programatory (velmi popularni) a rozrostlo se to na spoustu dalsich temat.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    I am a Buddhist. Why should I consider becoming a Christian?
    http://www.gotquestions.org/Buddhist-Christian.html
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOCOURMIKES: kdo dal minus at se prizna...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam