• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DHA: když nejsou děti, je to o mnoho jednodušší a pak myslím, že není důvod se změně bránit :)
    IVETA
    IVETA --- ---
    LISTIKUS: proč by mě to mělo štvát? nojo možná se mi to vrátí a 3x tak horší až já budu manželkou.. ano..a stímto rizikem jsem do toho šla.

    Ty, můj partner je taky otevřený, upřímný a citlivý.. na mě pozná každou změnu.. tak proč bych měla lhát, když by na to přišel bylo by to ještě horší..my se nevlastníme - dělej to, co tě dělá šťastným.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    IVETA: já jsem schopna nevěru tolerovat a chápat ji. To není úplně tradičně evropské :) A už vůbec to není tradiční ženský pohled :)
    DHA
    DHA --- ---
    LISTIKUS: ne, nebála jsem se, delší dobu jsem cítila, že potřebuji nutně změnu. Ale jak už to bývá, dokud jsem k tomu neměla ten správný motiv, nechtělo se mi do toho, nijak strašné to manželsví nebylo a asi bych ho jen tak sama od sebe neukončila.
    Tenhle nový vztah je úplně jiný, od začátku vystavěný na jiných hodnotách. Že by se v něm opakovaly ty samé chyby není možné, což samozřejmě není záruka, že nedojede na něco jiného :-).
    My jsme neměli děti, nemusela jsem se na nikoho ohlížet, náš rozvod trval 10 minut.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ale každý konkrétní příklad do této obecné roviny nemusí pasovat. Může se stát, že jsou oba partneři v manželství natolik nekompatibilní, že nemůže dál spolu fungovat a pak je rozvod asi lepší. Ale nemyslím si, že příčinou toho může být zamilovanost. Myslím si, že příčiny jsou pak někde jinde...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    IVETA: ale neštvě te to, že ty jsi upřímna a podstupuješ riziko, že je nekdo vyfuckuje.....a on se schovává?
    IVETA
    IVETA --- ---
    nevím já to beru asi uplně jinak.::: můj milenec: teď tu jsi, teď mě miluješ, a já si to chci užít na plno, každou minutu s tebou vychutnat a prožít.. protože zítra tu už být nemusíš.. (vztah se zlepší, bude klapat a mě třeba nebudu už potřebovat) A nemám pocit, nebo touhu s ním bydlet, nebo po něm chtít víc než máme..jak to je je to fajn a nic neřeším.. jak by bylo, kdyby. nebo dávala ultimáta....jsi tak šťastný? s paralelním vztahem? ano? tak jsem ráda, že tě dělám šťastným...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    IVETA: v obecné rovině to považuju za správné - když už se někdo rozhodne, že s někým bude žít a bude s ním mít rodinu, měl by se k ní chovat zodpovědně, což znamená i zvládnout zamilovanost, která se může přihodit každému zcela nečekaně.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    IVETA: souhlas.....
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    IVETA: tak se do něho nepleť :))
    IVETA
    IVETA --- ---
    LISTIKUS: no s partnerem jsem o tom mluvila, s milencem taky, jsem dost otevřená a dokážu mluvit o čemkoliv.. a manželku jeho neznám.. to je věc mezi ním a jeho manželkou, nevím, proč bych se měla do jeho vztahu pléct...
    IVETA
    IVETA --- ---
    TAYLES: no poradna.. hmm k tomu by měla být za potřebí partnerská láska obou dovu.. a taky souhlas pro poradnu obou dvou.. a když jeden nechce, můžeš stát na hlavě a nic nepomůže.

    Oni mají v manželství jen jediný velký problém: manželka: psychická a finanční závislost na manželi aneb dělám všechny odpovědnými v mém okolí - pokud toto vyřeší .. můžou fungovat skvěle..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    no jeslti tetu nebo strýčka...to dítě už nezabije =o)

    No ale pokud dovolíš aby jsi měl dva vztahy, tak by jsi mel mít dost respektu ke všem a vyřešit to, než to nechat a tutlat.....jednomu ublížís, ale to přejde....ale jsi upřímněj člověk ti muže veřit....než srab který čeka že se to nejak vyřesí.....da se na toho člověka spolehount?
    IVETA
    IVETA --- ---
    TANAIS: dám ti za pravdu: přesně toho bych se bála i já:-)) milenec se mir prostě přihodil a i já jemu.. A kdyby opustil svoji rodinu kvůli mě.. ptala bych se.. a co když opustí mě a naše děti kvůli jiné? bude taky o mě tak špatně mluvit a bude se mnou tak nespokojený, jak je se svojí manželkou?...

    To, co jsi psala není tradiční evorpský postoj? jaký pak?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    IVETA: někdy je s rodinou v rozvodu nutno intenzivně pracovat..jsou manželské poradny/partnerské/rodinné atd. ..osobně si myslím, že je furt lepší, domluvit se na přijatelném řešení a rozvést se..než aby děcko, mělo za otce kreténa, který z maminky dělá krávu holt...navíc jak dlouho je toto udržitelné..za chvíli bude děcku 10 a rodiče po sobě budou metat nože - to bude tak celé..pač kam toto asi tak může dojít?
    IVETA
    IVETA --- ---
    PETGRIDUS: nedej bože novýho strýčka:-)))
    IVETA
    IVETA --- ---
    LISTIKUS: no to už pak není úlet.. protože za ten rok se vytah prohloubí, znáte se dobře.. a máte se rádi...a teď to vysvětluj doma svý ženě: tebe si vážím, respektuji tě za to co pro nás děláš.. ale mám rád i svoji milenku...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TAYLES: i tak jsou horší zrady :)

    LISTIKUS: no... já myslím, že člověk si dost často milenku ani nehledá... že jsou věci, které se prostě dějí :)

    Z mýho pohledu - u nevěry bych se nejvíc bála toho, že to dotyčný nezvládne a že v tom začne lítat, že ohrozí mou rodinu. Toho já se u nevěry bojím. Ne, že se někdo s někým vyspí. Ale že tím, že to psychicky nezvládne, ohrozí mé děti. Já osobně bych třeba nemohla věřit chlapovi, který by se kvůli mě chtěl rozvíst a opustit děti. Neměla bych jistotu, že to někdy v budoucnu neudělá znovu. Ale jestli bych s ním měla problém spát? Eh, za určitých okolností asi ne :)
    Ale uznávám, že tohle není evropsky tradiční postoj ;)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    IVETA: to dite pak bude urcite na vrcholu blaha az mu tatinek predstavi jinou tetu
    IVETA
    IVETA --- ---
    TAYLES: ano je tam ta manželka, která nemá páru o tom, co dělá za jejími zády, a jak o ni mluví... kdyby to věděla, lapla by dětsko a rozvedla by se... chudák dítě by nechápalo, co se ději, proč už nemůže vidět tatínka.. tatínek je zlej: on mamince moooc ublížil a maminka ho už nikdy nechce vidět.. dítě: aaaha tatínej zlej...

    Tak? neee to neee...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam