• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    ILLUZE: Nesouhlasim - neverny je i totalne zamilovany clovek. Sexualni pud je silnejsi, nez pud sebezachovy.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: asi jsem se nevyjádřila jasně. Je to vždycky risk. I v dlouhodobým vztahu. I když toho člověka znáš. Něco jinýho jsou fantazie a "možná" a neco jinýho je, když to po někom opravdu chceš. Jo, když i on řekne "fajn, taky jsem ti to chtěl navrhnout" tak dejme tomu (ale jak často se to stává, že?) Ale problém je, když ten druhý nechce. Pak už je to vždycky tak, že ses jednou zeptala. A on už bude vždycky vědět, že jsi to chtěla. A když něco člověk chce, obvykle dříve nebo později tu hranici překročí. Je to prostě risk. A to zcela otevřený :)

    A já potřebuju ve vztahu s mužem jiné věci, než aby mi dovolil šukat s jinejma :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TANAIS: přijde mi, že s tím přichází vždy ten, který má onoho partnera (na kterého něco podobného o volném vztahu vybalí) na háku - prostě si myslí, že stále ještě může potkat něco "lepšího" - a opravdu, když toho "pravého" pak potkal, když už tedy nevydržel být stoprocentně věrný, minimálně si odpustil podobné kecy viz výše a především - vyžadoval najednou věrnost
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: ono prave dost zalezi na lidech, jak premysli, co jak citi a vnimaji. To behem nejakeho toho roku zjistis a pak vis, s cim prijit muzes a s cim ne. Jsem taky jen pro to, aby podobne dohody vznikaly pouze ve vztazich, kde to oba citi stejne. Jakmile je to na ukor druheho, nema to sanci vydrzet. Pak ten vztah ale nema tak nejak cenu, kdyz ten jeden neni schopen si tohle odpustit.
    Bud oba, nebo nikdo :) tedy takto otevrene
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: ano, akorát to můžeš chtít jen po určitých lidech. Ne po všech. A myslím, že je risk to po někom chtít. Zvláště u chlapů to bývá problém :)
    I já si myslím, že taková dohoda nakonec opravdu často vede k problémům. Ne vždy, ale často ano. Je to možná větší risk, než třeba někde tajně ulítnout.

    Já vůbec nejsem ten typ, kterej by přišel domů a řekl partnerovi "hele, miláčku, co kdybysme si občas odskočili?" Je to jen můj pohled, ale přijde mi to trochu sobecký. Obvykle s tím totiž opravdu přijde jeden, druhý souhlasí / nesouhlasí. Ve vztazích obvykle mívá jeden rád víc.

    Dřív mi to připadalo zajímavý, moci se s někým takhle dohodnout. Teď, s odstupem času a s nějakými zkušenostmi, by mě to už ani nenapadlo. Do člověka nevidíš. Nevíš, čím ho můžeš zranit. A tohle je, myslím, jedna z věcí, kterou ho zranit můžeš už jen tím, že se zeptáš. Můžeš vzbudit podezření, nedůvěru. A pak je to na pytel.
    SITH
    SITH --- ---
    BLONDYNKA: zcela souhlasim
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    IVETA: u dlouhodobých vztahů je to prostě povětšinou u mužů (a mnohdy i žen) jen potřeba si dokázat, že jsi žádoucí, prostě si jen odskočit a zase hezky vrátit v klidu domů - a tam těžko odstraníš "příčiny nevěry"


    IVETA: ale houby... nemůžeš svou ne/spokojenost stavět na tom, zda ten druhý dělá pořád a stále to, co ty po něm žádáš - obzvlášť, pokud máte děti - tam ten druhý prakticky nemá ani šanci vyhovět - kdes na tohle vlastně přišla?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BLONDYNKA: s tim nikdy/nic bych byla opatrna. Tvuj nazor ti vyvracet nebudu, ale zrovna co se vztahu tyce, nelze nejak generalizovat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HITOMI: Má to jen jeden malilinkatý háčíček, a sice že to nikdy nefunguje. Spousta lidí sice tvrdí, že to tak mají, po bližším pohledu se ale vždy zjistí, že to funguje jen dočasně nebo že jeden z nich o takové "dohodě" neví, popřípadě je k tomu více méně donucen...
    A už vůbec to není reálné ve vztahu trvajícím déle než pubertální bouření, kde se časem objeví třeba děti a jiné přitěžující okolnosti.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: nevera se treba skvele eliminuje tim zpusobem, ze si od zacatku nastavis "volnejsi" vztah, ze po domluve s partnerem si to treba jinde zkusit muzes. Pak nemuze byt o nevere rec :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FURYAN: ... tak v tom případě doufám, že byl Ježíšek štědrý :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    TANAIS: Vyzva ne, ja jsem daleko primocarejsi, kdyz si jdu pro darek ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FURYAN: to má být výzva? :)

    Se třema sobama by mohla bejt legrace. Zvlášť, když budou mít ty velký zahnutý zuby nahóóóru ;)

    To stačí! Jdu! :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    TANAIS: Nene, naopak - co nerozdat trochu te rozkose, je ji dost pro vsechny - a kdyz se sejdou tri sobi, tak se radost nasobi ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FURYAN: ... pravda, neni z mejdla... tak co si nesmočit, že ano ;)

    eh, začínám být vulgární :) Jdu skouknout radši ňákou pohádku, to mě umravní :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    TANAIS: Ja to rikam jinak: Neni z mejdla - neubejva ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Aneb slovy klasika "mít rád neznamená vlastnit" :))))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    IVETA: to je otázka přístupu k nevěře. Sex je prapodivný jev, který je přeceňován a podceňován zároveň. Člověk ho podceňuje tehdy, když ve vztahu není dostatečný ve smyslu, že jsou přece i jiné hodnoty. Sex člověk potřebuje a pokud ho nemá dostatek a ve kvalitě, jakou vyžaduje, dříve nebo později se to projeví frustrací. Nicméně, sama potřeba sexu se postupem času vyvíjí, mění se.

    A naopak přeceňován je sex ve smyslu posvátnosti vztahu. Sex je sex. Není to cit, není to hodnota v tom pravém slova smyslu. Sex není láska. Je to pohyb sem tam, který aktivuje hormony, které člověku dělají dobře. Něco jako jídlo. A není pravda, že to, že někdo sexuje s někým jiným, vždy znamená, že toho svého doma nemiluje, že ten vztah není plnohodnotný. Je to fyzická potřeba. Nic víc, nic míň. Tedy alespoň pro toho, kdo to nemá tak, že pokud s někým spí, tak ho musí i milovat - ale tohle většinou mívají ženy. A i to se mění s věkem, respektive zkušenostmi.

    Ten hlavní a nikoli nepodstatný důvod, proč je potřeba ho zvážit, je fakt, že při něm můžeš přijít do jiného stavu, případně něco chytit. Nebo se připrav na možné následky :) V zásadě si myslím, že tohle riziko je většinou tím hlavním, co rozhodne o tom, jestli nevěra ano nebo ne.
    IVETA
    IVETA --- ---
    ale treba muzu rict, ze mnoho manzelstvi je zalozeno na tom, ze partner odvozuje svoji spokojenost od toho, co jeho manzel/ manzlka podle jeho ocekavani udela/ ci neudela.... v pripade, ze ona tak nedela, jak on si preje, je logicky ze nasleduje nespokojenost, a mozna nevera.... jeden prikladovy obrazek..
    IVETA
    IVETA --- ---
    FURYAN: hm sednout si a vnimat sama sebe, polozit si otazku proc jsem byl/a naverna/ny (pokud se nejednalo vylozene o uspokojeni hormonu) proc me vztah nenaplnuje atd.. v sobe si to rozebrat a pokusit prumluvit s partnerem.... duvodu proc clovek je neverny je spousta, to by jsme museli konkretizovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam