• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."


    Pro mnoho žen je ženatý muž ten pravý. Proč jsou okroužkovaní takovým lákadlem? Může vztah se ženatým vydržet dlouho? Intimní vztah se ženatým má mnoho výhod, ale také stejné, ne-li větší množství nevýhod.

    Proč ANO:

    Většinou mu nemusíte vařit.
    Uklízet, žehlit a prát už vůbec ne.
    Pokud se nechcete vázat, může to být ideální vztah.
    Ženatí a starší muži jsou prý zkušenější a rozumnější.
    Chodí za vámi jen za zábavou, a tak s ním nemusíte rozebírat jeho problémy v práci apod.

    Proč NE:

    Musíte se smířit, že vás vlastně podvádí s manželkou.
    Může vás dokonce podvádět ještě s jinou.
    Pokud má děti, těžko se budete smiřovat s tím, že mu tak trochu berete tatínka.
    Když se vztah prohloubí, je tu velký problém s případným rozvodem atd.
    Nemůžete se s ním příliš ukazovat na veřejnosti.
    Občas si může stěžovat na manželku.
    Pozor na pohlavní nemoci.
    Počítejte s tím, že Vánoce s vámi asi trávit nebude.

    Jak jste na tom vy? Jaké máte zkušenosti? Jde jen o sex, vypočítavost nebo o opravdovou lásku? Stojí to za to? Byli jste někdy v opačné pozici? Jaké je to být milenkou / milencem? A jaké být podváděnou / podváděným? Kdo vyhraje?

    V této diskuzi jsou vítání všichni ti, kteří chtějí sdílet zkušenosti (pozitivní i negativní) se "Vztahem se ženatým / vdanou". Zajímají mne všechny vaše názory, poznatky, poučení, zmoudření, nezmoudření :o), postoje, prostě náhled na věc... Upozorňuji však, že všechny urážlivé, vulgární či s tématem nesouvisející příspěvky budou smazány!!!!
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ELISHKA: Mě by zajímalo, jestli to vůbec jde, mít s někým delší dobu sex a nic k němu necítit, i když vím, že z toho nic nebude a nesmím od toho nic očekávat. Já to teda nedokážu. Ano jde to držet na uzdě, ale je těžké, sakra těžké. Člověk si pak zakazuje už i o něčem snít...
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    Tak uprimne, asi se mi jeste nepodarilo s nekym dlouhodobe udrzovat sexualni pomer a vubec nic k nemu necejtit... Jsem asi typicka zenska :D nejaky city tam jsou vzdycky, ale kdyz vis, ze z toho nikdy nic vic nebude, mela bys dokazat je drzet na uzde a hlidat si, aby ti to neprerostlo pres hlavu. Coz jsem ja v drive zminenem pripade podcenila, a to byla chyba - ted uz to vim :)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    TANAIS: to je docela zajímavá otázka k zamyšlení. Imho záleží na tom, jak si kdo vykládá důvod žárlivosti, takže odpovědí může být spousta.
    Já si třeba myslím, že žárlivost je naprosto přirozený stav, stejně jako vztek nebo radost, která se nedá nijak potlačit, pouze utlumit. Někdo je od povahy žárlivější víc někdo mín.
    K Elishky případu si myslím to, že žárlila z důvodu ne nějaké exkluzivity, ale protože evidentně do tohoto mileneckého vztahu investovala už i city (ostatně sama to přiznala v tom, že by ho ráda měla pro sebe, byl-li by dostupný). Já si třeba myslím, že jakmile někdo udržuje dlouhodobější milenecký vztah, už to není jenom o tom, že tě to s tím člověkem jenom baví, protože to můžeš dělat se zástupem dalších lidí, kteří tě uspokojí uplně stejně, ale už je v tom prostě něco víc a začíná se to dostávat do roviny jiného vztahu, který je ale v kolonce "milenecký", což z podstaty věci znamená bez závazků. Nicméně znamenat to může cokoliv, nezabrání to ale člověku se citově nezainteresovat. A tady pak naprosto samozřejmě přichází žárlivost. Žárlit na manželku nemá smysl, protože evidentně není hrozbou, proč by jinak byl ten člověk se mnou, žejo...za to jiná pěkná mladá holka, to už je něco jiného. Nehledala bych za žárlivostí na milence nic racionálního, je to stejný jako v jakémkoliv jiném vztahu bez ohledu na to, jestli se mu říká manželský, partnerský nebo milenecký.

    Před pár dny jsme o žárlivosti diskutovali s kamarádem, ale na přetřes přišly bejvalky. Je to stejně nepochopitelný a nepopsatelný jako žárlivost k jiné milence. Každej ví, že "by se to nemělo a není pro to racionální důvod" a přesto se to děje naprosto běžně. V našich rozhovorech už jsme několikrát došli k tomu, že celá tahle problematika je opravdu stavěná jen na přístupu každého jednoho člověka a jeho nátury. Někdo by řekl, že kdo nežárlí nemiluje, jiný zase řekne, že žárlivost je naprostá zbytečnost a znakem majetnictví k druhé osobě.

    Takže si myslím, že na otázku: proč žárlíš na milence?....musí mít zákonitě každý svojí odpověd podle toho, jak sám osobně vnímáš důvod nevěry. Jedna otázka...sto odpovědí
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ELISHKA: jestli Tě tahal za fusekli a mlžil, že možná jednou jo... tak buď ráda, že se to nakonec provalilo a že jsi svou budoucnost nevložila do rukou takovýho blba :-) Vážně bys chtěla být s někým, kdo opustí rodinu a děti? Jak dlouho by to trvalo, než by opustil Tebe kvůli jiný, mladší?...

    Jinak trefná definice. A to i přes to, že netuším, kdo je to Arthas :-)))
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    Tak uprimne, ja taky nemela jen jeho... Ale mela jsem jasno, ze jeho chci, kdyz bude dostupnej. A k tomu on se vyjadroval, ze nevi, ze do pul roku se rozhodne, ze mozna jo, ale ted neni vhodna chvile o tom premejslet... A dycky si nezapomnel postezovat, ze doma je to zase jeste horsi nez driv. Tak me takovejhle konec nasral, no :)
    Jinak jsem dosla k tomu, ze je to asi jako s Warcraftem. Muzes hrat, ale za zadnych okolnosti si nesmis myslet, ze ta hra je realita. A nesmis se zamilovat do Arthase :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ELISHKA: Pokud opřeš své sebevědomí a sebepřesvědčení o milenecký vztah, vrátí se Ti to jako bumerang a ublíží Ti to. Milenecký vztah je vždy jen kratochvíle, bez ohledu na roky. Samořzejmě, milenecký vztah dává něco, co doma člověk nemá. Je to ostatně princip jakéhokoli mileneckého vztahu. S milenkou se neřeší problémy s dětmi, neřeší se domácí rozpočet, neřeší se opravy v bytě nebo v domě, neřeší se rodinné vztahy. TOhle všechno jsou věci, které provzí normální vztah, jsou velmi obtížné na zvládnutí a dělají ostatně vztah tím, čím je, nebo čím může být - tedy pevným, skutečně pevným poutem. S milenkou se na tohle všechno myslet nemusí, může se s ní užívat. Kdysi jsem znala někoho, do koho jsem byla bláznivě zamilovaná, ale byl ženatý a já si dokázala představit, že život by s ním byl zcela odlišný. Náš vztah byl pro mě krásný prvě proto, že si nic nenárokoval. Další ženy v jeho životě jsem tušila, nicméně neptala jsem se ho na to. Opravdu jsem byla velmi zamilovaná a i s odstupem času si myslím, že to byl z mé strany mnohem hlubší cit. Představa jiné ženy mi nedělala dobře, nicméně nezabývala jsem se tím, nebyl můj,byla jsem jen milenka. A přesto jsem se cítila svým způsobem jedinečná v tomhle vztahu. Protože se mnou sdílel určité věci, které v daný okamžik nesdílel s jinou. Byl se mnou, i když mohl být s někým jiným. Nebyl mi ničím povinován, neměl za mě partnerskou zodpovědnost, mohl být s jinými ženami, ale byl se mnou. To je myslím jediná exkluzivita, které se v mileneckém vztahu lze tak nějak dočkat..
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    TRUHLIK: jo asi tak :)
    ostatni si necham projit hlavou a odpovim pozdeji, diky!
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    ELISHKA: Chápu správně, že říkáš, že jedna z tvých motivací byla, že je s tebou šťastnej(nější), že pro něj děláš co doma nemá a on si tě vlastně našel jako takový chudák, který děsně bojuje za rodinu a s manželkou má společný jen ty společný děti. A když se objevila druhá, vlastně to nebyl boj za záchranu rodiny, ale vědomé stavění se do role, v níž těží spoustu výhod a ty už nejsi ta, která ho zachraňuje, ale jen prostě jedna z mnoha?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ELISHKA: jak se to vezme... kdysi jsem se "přátelila" s někým, o němž jsem věděla, že klavíroval do vícerých, které o něm básnily a doteď na něj vzpomínají jako na téměř "vzor všech cností"... nechávám je v tom...
    a ano, byl / nebyl tehdy ženatý...
    prostě jsem ho brala jako příjemný oraz, příjemně mne probral z jednoho špatného ne/vztahu...
    a v tomto konkrétním případě jsem prostě byla milenkou a jakákoliv exkluzivita mi přišla mimo mísu (i když paradoxně jsem ji asi, co tak doteď na jeho adresu slýchám, opravdu měla)

    no jak ti to říct kulantně - prostě s vámi oběma slušně vyj...al - smiř se s tím, nebo mu nějak zavař, ale to druhé by bylo neadekvátní - ty jsi s ním dlouhodobě spala, přestože jsi věděla, že to je ženatý člověk a doma ho čeká manželka s malými dětmi
    kdyby s ní byl kór nešťastný, dávno by se za ty roky rozvedl
    a od podobných srágor nečekej, že se ti dobrovolně přizná a dokonce ti řekne do očí, že ho baví, jak s vámi všemi hezky cvičí...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jediná základní otázka: proč žárlíš na milence? Tohle nějak nechápu. Exkluzivita role milenky je nesmysl. Milenka je jen milenka. Nic víc, nic míň. V mileneckém vztahu nejde o postavení, ale o to, jestli Tě to s ním baví nebo ne. Pokud tě to s ním baví, tak je fuk jestli má další ženský. Pokud ne, tak co s ním děláš?

    Milencům bych lhala pouze za předpokladu, že by byli žárliví a že by vyžadovali něco, co bych jim dát nechtěla nebo nemohla (jedinečné postavení do toho jednoznačně spadá). Ačkoli - já bych takovým milencům nelhala, protože bych je ani neměla. Na to bych se jim mohla vykašlat. Dost na to, že se člověk musí hlídat doma. Mnoho vlků - zajícova smrt :-)
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ELISHKA: jeste doplneni, abych nebyla spatne pochopena: jakozto s milencem jsem se s nim rozloucila hned, jak jsem se dozvedela o jeho pomeru s tou druhou, proste pro me v tomto ohledu okamzite ztratil kouzlo... ale to, ze ho uz nechci videt, prislo az pote, co se nedokazal k vznikle situaci postavit celem a snazil se z ni vylhat ve chvili, kdy uz na to bylo pozde. jakoze mne tvrdil, ze s ni spal jen parkrat, a to same tvrdil ji o mne apod. - snazil se to uhrat, aby to jako neprasklo, kdyz uz to ale praskly davno byla. to jsem vubec nepochopila, PROC. vsichni chapem, proc se takhle zatlouka manzelce, protoze rodina. ale proc proboha lhat milenkam, to mi vazne jasny neni. takze jeste jedna otazka: lzete milenkam/cum? a proc? :)
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ahoj, nahodim tema, ktery tady asi jeste neprobehlo. jaky mate zkusenosti s nebytim jedinou milenkou "vaseho" zenace? (pisu z pohledu holky, ale zajimaji me zkusenosti ze vsech stran). u nas se to provalilo skoro po 4 letech, kdyz si chlapec nedal pozor a pozval nas, 2 milenky, na stejnou akci (zatimco jeho zena se doma starala o deti). my 2 jsme o sobe nevedely, po tech letech jsme mely asi obe pocit jakesi exkluzivity - pak to prasklo, zjistily jsme, ze s ni si zacal par mesicu po mne. behem tech 4 let, co mel s nama obema paralelni vztahy, nas dokonce seznamil a nechal spolupracovat ve svuj prospech. coz zrejme jeste umocnilo vztek nas obou, kdyz jsme na to prisly. obe jsme celou dobu vedely, ze ma doma zenu a matku svych deti, s niz je nestasten, ale kvuli detem chce udrzet rodinu, takze o to vic me prekvapilo, jak jsme s tou druhou milenkou na sebe zacaly zarlit - zatimco manzelka nas nechavala cely roky uplne v klidu. zajimavy psychologicky jev :) ja jsem ho teda hned poslala kamsi a uz nemam ani chut ho videt, jak se k tomu nakonec postavila ona, uz nevim. tak me zajima, jak to mate vy? stalo se nekomu neco podobnyho? udrzujete pomer s nekym, o kom vite, ze ma krome vas a manzelky jeste nejakou dalsi? a nevadi vam to (protoze logicky nema proc, ze...)?
    PAD
    PAD --- ---
    SSAMIAD: ahoj. jsem v podobne situaci - moje pritelkyne ma 4leteho chlapce se svym ex. kdyz jsme se poznali, tak byla ferova, nic netajila a dala mi prostor. ja si nejak neumel a neumim predstavit lepsi zenskou pro me, nez ji. nicmene jsem s tim dost zapasil - porad tam bylo vedomi, ze proste ma uz nejaky zavazek z minula, ktereho se proste nikdy nezbavi. neslo o toho kluka (meho nevl. syna, dalo by se rici), toho miluju, ale proste o ten fakt, ze neni muj ale nekoho jineho. ma to i sve legalni komplikace (napr. jsem dlouho premyslel, ze bych emigroval do australie, ale ona muze jen po EU). nicmene pritelkyne mi dala naprostou svobodu a nechala me, at si sam zvolim, kam a jak a nakolik chci v tom vztahu pokracovat. to bylo pro me rozhodujici, protoze jsem videl, ze proste na nic netlaci a ze me skutecne ma rada. s klukem jsme si k sobe nasli cestu a uz si nejak nedovedu predstavit, ze by v mem zivote nebyl. obcas se porad jeste dostavi ta nastvanost na minulost/zarlivost, ale zase odejde. hlavne kdyz vidim, ze se odlouceni od bio. otce na klukovi projevuje negativne. nicmene to se uz taky snad lepsi. pokud on nevylucuje deti, tak dalsi uz muzete mit spolu, ale pred tim je imho fakt dulezity si (aspon psychicky) osvojit i ty jeho predesle deti. jinak to nebude fungovat. vstupujes do instantni rodiny, jeho deti tu stale budou a ty budes vzdycky stat vedle nich, nikoliv nad nimi.

    jeste jedna vec me na ni zaujala - kdyz jsem videl, jak skvele se stara o sveho syna, tak, ackoliv jsem predtim vzdycky deti odmital, zacal jsem si rikat: s ni bych deti i jednou mohl chtit. pokud se milujete, jste schopni o vsem komunikovat laskave a s porozumnenim, tak to zvladnete. takovy vztah pak muze byt mnohem vyzralejsi, nez vztah na zelene louce, tj. bez deti.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SSAMIAD: žárlit na minulost je blbost :-) Každej nějakou máme.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    TANAIS: přesně, ne ja nežárlim na děti, ja jeho děti miluju, ale jen ten fakt, že je prostě nemáme spolu a že má vlastně něco víc společnýho s nějakou jinou ženou, i když říkal, že když spolu budem déle, naše děti nevylučuje...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Víš co, může být pro Tebe vodítkem, jak se ke svým dětem chová a jak se o ně stará. To zas nepoznáš u chlapa bez dětí, jak by se jednou zachoval, kdyby s Tebou měl dítě a pak s Tebou nezůstal. Žárlit na děti je kravina.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SSAMIAD: ja nevim, ja si myslim,ze tohle brzo bude naprosto beza realita, neverim, ze vsem mym kamaradum co uz treba maji deti to vydrzi cely zivot, proste se za par let rozejdou/rozvedou a najdou si nove partnery a ti treba uz taky budou mit deti...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    No... Ale on skutecne ma deti s nekym jinym :)
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, nyni prožívam vztah s člověkem, který ma již sve dvě děti, ženaty nebyl, s partnerkou není..ale ja se zaboha nemužu zbavit pocitu, že ma děti s někym jinym...mate nějaky navod jak se toho zbavit????ja sama děti nemam...
    HOLYARM
    HOLYARM --- ---
    Je to radikalni, a kdyz to nekdo udela, tak je nedozralej a nema v hlave jasno. Taky to znamena, ze se hodne trapi, ale spalovani mostu problemy neresi... taky zalezi na protejsku samozrejme - okolnosti sou ruzny.
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    BLONDYNKA: to je krásná rada a budu se jí řídit ;) a doufám, že neskončím brečíc či vztekajíc se v tomto klubu... necháme se překvapit :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam