• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRACONIKRover - Land Rover - klub majitelu a nadsencu
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    AQUARIUS: Ja tim lital tisice mesicne Praha Kosice a podobne. A ne predpisove… takze jsem jezdil kolem 6.6l

    Co se tyka oprav LR - tam to ted uz snad vychazi levnejc nez u ty oktavy 😁 dily nejsou drahy a vydrzej. Kdyby ty nafty nepadaly na debilni chybu navrharu, tak je to supr-da se s tou 2.7 tdv6 jezdit za 8.5l, ale fakt je to loterie a neda se to nijak ovlivnit. Muze ti stejne tak chcipnou na to samy uplne novej motor po 20k jako uz jednou delanej po 50k… a vsechny ty naftovy V6 jsou stejny (2,7tdv6, 3.0 sdv6…)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KAPPI: kdybys jel normalne jen s lehkou nohou, daly se dalky jezdit lehce pres 4, koukam na svoje stary zaznamy a mam tam nekolik nadrzi pod 4.5, dlouhodobej prumer byl pres 5.5, protoze jsem tomu casteji slapal na krk... (2.0 TDI 110kW, MY2013)
    Jinak co se drahych oprav tyce, nevyberes si, kolegovi na oktavce vyskocilo kolecko z prevodovky a udelalo diru do skrine, oprava manualniho sestikvaltu vysla asi na 150. Ale to uz byla 1.8T, ty mely spotrebu i fun factor o neco vyssi.
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    HE11_KNIGHT: To jsem s firemni oktavkou 2.0 tfsdibuchvico (rv. 2018) jezdil za 3.9, ale to uz byla hrozna jizda - dalnice 90 za kamionem na adaptiv 😂 pak vlezla kuna do motoru a prehlodala asi 3 draty a jednu hadicku a oprava za 95k 😂
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAPPI: tzi kráso, já už 10 let jezdim dálky za 5 (jednou dokonce za 4,8) .. :D
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    AQUARIUS: Bohuzel ty V8 benziny dneska uz v podstate nejdou sehnat a kdyz, tak za pul mice. Ale zase clovek meni jenom olej 😁 a ma klid, za dojede…
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    AQUARIUS: Mam 4.4V8 s Jaguar motorem disko 3 v off upravach na 32” ST gumach a zahradkou a jezdim dalky za 12 az 13l. A mam to i s plynem po byvalem majiteli a je to super. Ono auto co ma prazdny 3 tuny neco potrebuje no.
    Jeste mam RRS se 4.2 s kompresorem a tam to pri normalni jizde (= uzivani si toho co to auto umi) pod 18 nejde. Ale umi pri klidny jizde na dalnici taky i za 12,5l
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KAPPI: a pokud koupi benzin, tak tam bude spotreba tak 17, ne?
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    HE11_KNIGHT: Pokud nekoupis RR nebo Discovery v benzinu, dost pravdepodobne te driv nebo pozdeji potka problem s motorem a na to si priprav 200k az 300k na opravu. Zaroven tohle nejsou auta, ktery ti bude servisovat nekdo (nebo, ze si vezmes nejakyho mechanika pred koupi na okuk), tohle musi delat nekdo, kdo ty auta fakt zna (a do budoucna ty sam, jako my vsichni ostatni co uz kouzlu LR propadli :) ). Naklady na servis nejsou tak strasny, ale neni to proste oktavka 😁
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    AQUARIUS: a to my ještě máme sedačku co se kotví do isofixu. Takže půjdeme asi časem taky do MVP až příjde další potomek .. a vypadá to na Dacii Jogger .. Na 7místou škodovku bych musel prodat dům :)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    HE11_KNIGHT: provoznimi naklady dost mozna ano, ja jsem octavii musel opustit, kdyz se prepravni zadani zmenilo na 3 dospeli + 2 batolata v sedackach (story pak pokracovala tak, ze se ukazalo, ze dospely zabere min mista nez detska sedacka, takze jsme s prichodem tretiho potomka nakonec skoncili u MPV :) )
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    AQUARIUS: jestli vona ta octavia nebude přece jen ultimatní rodinné auto. Za 10 let jsem na servisech (povinných a nepovinných) nechal max 55k ..
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    HE11_KNIGHT: Myslim, ze kdyz si servisni naklady Octavie vynasobis tak 5, nebudes uplne daleko od reality. Ostatne mam dojem, ze i cena noveho vozu byla v podobnem pomeru.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    AQUARIUS: AHA! :) mno rozpočet na servis, nad tím jsem nějak nepřemýšlel. Nejdražší servis za rok u Octavky jsem měl za 20.000 kdy se měnily rozvody a další potřebné věci. Jaký je běžný rozpočet pro servis Land Roveru? Jinak vychází mi z toho že je to má asi stejnou logiku jako si koupit Ladu Nivu jako rodinné auto. I když tedy jsem měl pocit že ten Land Rover je víc rodinný.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    HE11_KNIGHT: Jakej máš rozpočet na následnej servis? A tím nemyslím ten po koupi, ale pravidelnej. Na 7 míst zapomeň rovnou, to leda že bys koukal po Discovery (nebo defenderu, ale toho provozovat jako daily driver mi přijde jako dost velkej punk, hlavně s dětma).
    Obecně bych ti koupi Land Roveru jako jediného auta do rodiny asi rozmlouval.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, řešíme doma nějak větší auto (teď máme octavii combi II). Padl mi do oka range rover (v odkazu), Viděl jsem jak z toho chlap tahal skruž na bazén a to, že zadní sedačky nemusel dát dolu mě nadchlo :D

    Vyplatí se kupovat RV s najetými cca 190k (když si vezmu s sebou mechanika co by na to koukl samozřejmě). A je to opravdu tak velký jak se mi zdálo? Máme teď novorozeného syna a plánujeme ještě jedno dítě. Dají se přidat dozadu sedačky ještě, udělat z toho 7 místný auto?


    Land Rover Range Rover Sport 2010 3.0 TDV6 182937km SUV - prodej | | AAA AUTO auto bazar
    https://www.aaaauto.cz/cz/land-rover-range-rover-sport/car.html?id=477126273#make=136&pmax=400000&promo=r
    MAART
    MAART --- ---
    Cus, mate nejaky zkusenosti s freelanderama?
    Zvazuju ho, asi modely z roku 2002-06..
    Co jsem tak koukal v recenzich vetsinou doporucujou turbodiesely. Ale jinak dost rozporuplny postrehy, hlavne, ze byvaji hodne poruchovy.
    Dik
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Jako tahle uprava za sest mega je uplne korunovana tim krasnym radiem co tam dali :D
    Trucks For Sale | Chelsea Truck Company
    https://chelseatruckcompany.com/...ks-for-sale/?slug=land-rover-defender-xs-double-cab-pick-up-62-v8
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Tailored Conversions | Chelsea Truck Company
    https://chelseatruckcompany.com/conversions

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    WRACH: jak jsi dopadl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam