• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    JAYME: pekny pokus :o))
    punk jsou ti, co na ulici v dnesni zaplave hip-hap-hoperu, emo decek a dalsich sracek (jdou dosadit i doby minule jako zaplava diskofilu a tuc-tucaru) rozhodne neprehlidnes... ale opet to neplati obecne... tj. kazdej koho neprehlidnes je punk...
    JAYME
    JAYME --- ---
    PANPREDSEDA: punk jsou ty, co se oblikaj tak, jak si pred 30 lety vymyslel jeden androgynni modni navrhar, aby prodal kapelu, co jinak hrala prilis spatne i na pomery vesnickejch zabav?
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    HONDZIK: ja myslel ze se bavime o punku... a pak teda i o tom jak se oblikaj drsny 15lety gangstas co neco povidaj o tom jak sou cernousci utlacovani a jak to jednou belochum nandaj do rytmu buseni do bubnu (myslim hip-hop se to jmenuje)... odkdy je punk odnoz metalu?
    JAYME
    JAYME --- ---
    HONDZIK: nesnaz se to relativizovat :))
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    HONDZIK: nenosej se ksiltovky s kurzem na severovychod... a z obycejnech retezu se nedela "stribro"... :oP
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    JAYME: prej punk vrchol nevkusu...
    u hip-hap-hopu s tebou souhlasim, ale punk?
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    TIGRE: no... mods bych rekl ze taky vypadaj jinak... to sou nejaky kluci z kanclu hehe...
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: no dobre :), polojasno lepsi nez zatazeno ;))
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KERBOT: tak sorry ale to imo nejsou skins, ale mods coz neslucovat bratre ! :)

JAYME: no vidis a ja se tyhle diskomody nebojim, protoze dnesni hh zlata mladez defakto kopiruje jenom stadovity nablyskany kvazi rebelsky mainstream (samozrejme mluvim o omladine v drahych mikinach, s temi srandovnimi velkymi ksilty a kocicim zlatem na krku a ne o nejakem experimentalnim hiphopu). Z nich bych vazne strach nemel - z tech fotek par usmudlancu co delaji gangsigns na libimseti bych vazne strach nemel .)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    JAYME: aj, dekuji, konecne odpoved na to co sem se ptal... i kdyz jenom na pulku...
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    JAYME: to mas recht, 15ti lety gangsteri se posl. dobou dost premnozili.. ale to bychom byli ot.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KERBOT: O.K. Dik.
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    PREVIT:
    do tehle panu bys asi nerekl, ze jsou to typicti nackove, jak je znas ;))
    http://www.skinhead.yc.cz/obrazky/moda.gif
    JAYME
    JAYME --- ---
    KERBOT: no, to bych prave nerek. nevim, kolik metlosu doma chcije na hostie, ale co se tyce tech hiphoperu, tam mam strach, ze ta stylizace do gangsteru casto neni pro nektery jenom modni zalezitost. nekdy fakt cekam, kdy na Konevovy uvidim prvni drive-by :))
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    PREVIT: to, co myslis slovem "soucasne", je to samy jako v zacatcich hnuti v anglii, nikoli vsak podobne ceske nazimode v devadesatych letech.
    pro ilustraci zalistuj klubem trochu z5..
    jinak napr http://www.skinhead.yc.cz/moda.htm
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    JAYME: proc to nenazvat stylizaci do tuposti (ja bych klidne ideologii piva-nasili-fotbalu-muziky tuposti nazval) :)). Ale je fakt, ze mam taky posunutou miru tolerance - skinheads mi lezou na nervy, jelikoz tu svoji "ideologii" a odkaz na puvodni koreny berou tak iracionalne vazne, zatimco napr. oldschool metly a luxusne ohakly hiphoperi jsou JENOM k smichu - ani nemaj moc ambici povysovat zabavu a pozerstvi na ideologii ;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JAYME: to s tim jde ruku v ruce pro oboji ja osobne pro to nijakou slabost nemam :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KERBOT: Chybi mi v tvem prispevku to podstatne - jak tedy vypada soucasne skinheadske obleceni? :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    pro Previta - aby se v ty zaplave pravdivosti neztratil ;) - skinheadsky obleceni, o kterym tady mluvi Jayme, vypada o dost jinak (lip) a relativne slusne, nez zazita predstava o ceskych nacko-skinech zacatku devadesatych let (kanady-bombr-maskace), ktery nejneinformovanejsi mediama vymastena plebs porad za skinheads muze povazovat... tzn pises trochu o nicem jinym, nez je rec.
    JAYME
    JAYME --- ---
    TIGRE: zrovna ty hadry bych jeste tolik nevycital, jak uz jsem psal, v podstate se mi libej, i kdyz ty prachy bych za ne nedal. horsi je ta working class stylizace myslenkova, kdyz si clovek, o kterym vim, ze studuje humanitni vejsku, v hospode leje pivo na hlavu a krici oi oi oi :)) ale tak je treba to brat s nadhledem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam