• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    mno takze kdyz uz sme u toho tak jak je to vlastne s tema sharpakama co vymetali jamajsky zabavy v drahejch hadrech? makali rukama nebo to byli synkove bohatejch rodicu? vi se to?
    pravda je ze sem nikdy nevidel zadny fotky.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    KID_MCHUTT: jn tak celkem logicky zejo.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    eh... existencni jistoty sem to ale debil
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LAUZER: tak ta radikalizace je cítit už teď - je to i vidět na tom, jak se lidi přiklání víc k autoritativní levici (viz Paroubek a spol.), jistě k tomu naberou i zvýšení rasismu (v Čechách to moc nepředpokládám, přeci jenom, cizinců tu není tolik).
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    KID_MCHUTT: no jasne tak uz to taky neni tak husty jako ve stredoveku, ale myslim ze treba ted kdyz prijde ekonomicka krize a existencionalni jistoty spousty lidi budou ohrozeny, bude se i vic nadavat na pristehovalce a tak...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LAUZER: ano, pokud obě kultury získají dojem, že jsou na stejné pozici "potravního" řetězce.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SHM8: a obráceně.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    KID_MCHUTT: ruzny kultury k sobe muzou bejt navzajem xenofobni a teprv po nejaky dobe a za nejakych okolnosti by treba mohly existovat pospolu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LAUZER: to ano, nelze tvrdit, že nefungujou stejně jako každá jiná skupina - všude je minimálně latentní rasismus - ještě ve středověku to bylo něco, co pomáhalo lidem přežít - ale je to relikt minulosti.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    LAUZER: rasismus černý přece neni nutně ospravedlněním bílého..
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    KID_MCHUTT: hm no hele a neprijde ti ze se treba romove jako celek, nerikam ze vsichni, chovaji jinak k bilejm nez k vlastnim?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LAUZER: ok. já jenom nerozumím tomu dělení na národy. Už to je, z mého pohledu, první krok k rasismu. Podle mého názoru je člověk jako člověk... Složitě se to vysvětluje, možná je nejlepší způsob asi takovej: Všichni lidi jsou stejní i přesto, že vypadají jinak. Není důvod nenávidět nějakou skupinu kvůli barvě pleti nebo vyznání. Je mnohem lepší a ve výsledku i pohodlnější a účinnější nenávidět všechny stejně.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    KID_MCHUTT: no hele chapani vlastni prislusnosti k nejakemu narodu se neda nejak jednoduse vysvetlit a muze se i clovek od cloveka lisit. vetsina narodu snad vznikla jako nejaka smeska, to by museli nejak uplne oddelene od okolniho sveta...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LAUZER: ale jo, je - češi jsou směska mnoha národů, češství jako národní příslušnost je až výmysl buditelů - jako potřeba získat pojítko mezi lidmi žijícími v české kotlině...
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SHM8:
    KID_MCHUTT:
    no jako ze se povazuji za prislusniky ceskeho naroda, jakoze ne v pravnim smyslu ale v tom smyslu ze veri v cesstvi. to uz snad neni nutny nejak rozvadet ne?
    SHM8
    SHM8 --- ---
    LAUZER: taky tomu moc nerozmim... mám německý příjmení, ze čtvrtiny mám předky ze Slovenska, takže možná ani nemůžu rozumět.. i když českou kotlinu znám líp, než kterejkoliv jinej kout světa a čeština je můj jazyk čísla jedna..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LAUZER: tak tohle mi, prosím, přelož, nějak tomu nerozumím
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    AKTAJSA: ja osobne to teda beru tak ze clovek kterej nekde nosi ceskyho lva nebo ceskou vlajku nema rad "republiku", ale ceskou zem a povazuje se ne za "obcana ceskeho statu", ale za cecha, jestli vis co myslim..
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    to me teda zajima, co je to za modu nosit na sobe ceskou vlajku a lva... ceskyho lva jednine v pripade, ze jde o triko King Djanga, kterej snad rikal, ze mel cesky predky... ale taky je mozny ze se mu ty dva vocasy proste libili... jinak mi to teda dost buransky prijde... jak tomu rikate? zdravy nacionalismus? mame radi republiku?
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    PEDDY: jen jsem te chtel trochu doplnit :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam