• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    CRAZYHEAD: ja nemyslel politiku, spis bych si poslechl nejakou poezii jako Rancid nebo libovolnej lepsi hopec, pripadne nejakej vetsi narez. tohle byla triakordova vesela lopata.
    CRAZYHEAD
    CRAZYHEAD --- ---
    LAUZER: no v číně moc o závažnejch tématech zpívat nemůžeš pokud si chceš zahrát před lidma...bohužel
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    MISANTROOP: navic zase mavani salama Bohemky :/
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    MISANTROOP: mne se to moc nelibilo. takova triakordova lopata s textama o tom ze jsou radi ze jsou skinheadi :/ mam radsi texty o necem, a ne o tom ze sem celej vystrikanej z toho ze mam tezky boty a holou hlavu... teda ja uz tezky boty ani nemam...
    CRAZYHEAD
    CRAZYHEAD --- ---
    MISANTROOP: čínský punx a skins maj to štěstí že se jimi zatím tamní režim moc zatím nezabývá, jakmile by ale začali zpívat o tamní politice tak vízum do evropy nedostanou. nebo jenom jednosměrný..
    GIB0N
    GIB0N --- ---
    Hmm, ja nedelam nic momentalne, jedu shanet praci, asi taky naky obi, jedu z olmika do phy(asi stopem), odpo pudu na fotbal a vecer na koncik, jeste tak jet druhej den do budejovic na stejnej koncert.. nevim co delas ty,ale esi tvuj kamos vydelava jen na cinsky polivky, najem a koncerty v nemecku a v anglii, tak se mu smeju ja
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    ČB a Rotschild? :) Ty vole... Znám člověka, co dělá skladníka v nějakym OBI nebo v čem, vydělá si sotva na nájem a pár čínskejch polívek, ale i přesto jezdí aspoň dvakrát do roka buď do Německa, nebo do Anglie na koncerty... Ten by se ti asi zle vysmál :)
    GIB0N
    GIB0N --- ---
    no to je sice krasny, ale zas takovej rotsild nejsem
    BADMANNER
    BADMANNER --- ---
    10.9. hrajou v Českých Budějovicích ve Velbloudu.
    GIB0N
    GIB0N --- ---
    MISANTROOP: hmmm, tam bych se asi chtel jit podivat,ale druhej den mam nakej pracovni pohovor, tak asi nejak zlehka, kdybych moh nekoho doprovodit, byl bych akorad rad, nésu zrovna z prahy
    KONNY
    KONNY --- ---
    Skinhead love - Prague Pride
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    9.9. Cross club Praha - Misandao - skinhead band from China. Myslím, že tohle bude zajímavá akce.
    Misandao - Skinhead Never Walks Alone - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vUgNhrqrVsU
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MISANTROOP: V pořádku, někdo holky, někdo vdolky. Jardo, podívej se, kdo tyhle články psal. Vybral sis zrovna ty, které psal Papouch, který je názorově někde jinde než já. Ale to, že jsme každý jinde neznamená, že jsem nějakej zapšklej pseudonácek.

Ale chápu, že tohle je tvoje pískoviště, že se ti ten odkaz nelíbí, tudíž ho mažu, a už sem nikdy nic podobně závadnýho nedám. I když si furt budu myslet svoje a na ten koncert se jako spolupořadatel moc těším :)
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    GEKONZPRAHY: Štěpáne RAC/NS kapely tu nepodporujeme. Kapely co dávaj rozhovory NS blogům sem nepatří, protože je to politický vyjádření, se kterým se zásadně rozcházím. A odmítám tu podporovat kapely, které jsou za mojí čárou apolitiky/politiky, rozuměj: kapela co dává rozhovory NS zinům, hraje pod vlajkou radikální pravicové organizace nebo vychází na vydavatelství s WP kapelama je celkem jasná hranice jak chápat co je v pořádku a co už je moc. Stejně jako na druhou stranu radikální bolševisti, anarchokomunisti a podobní. Muzika, oblečení, styl, to je to o co tu jde, šíření organizované nenávisti není náš job. Normálně se do těhlech debat ani nezapojuju, protože to nic nezmění, ale v tomhle klubu na tomhle serveru to prostě vidět nechci..

BTW: Web skinhead.name u kterého deklaruješ, že chceš lidem vysvětlovat co slovo "skinhead" znamená (když pomineme, že si každej představí stejně něco jinýho) mi přijde velmi výrazně zmatenej. V roce 2009 se na něm dalo přečíst Kdo bojuje proti neonacistům, článek o Rozštěpení stylu kde padne napřiklad věta "Rasistické kapely si později vytvořili vlastní hudební styl RAC (Rock Against Communism – Rockem proti komunismu).". V roce 2011 se objevuje vzpomínka na Honzu Kučeru, v půlce roku 2011 revizionistický článek Tak jak to bylo, který v podstatě popírá články z roku 2009, a v roce 2012 už nastupuje rozhovor s Kamilem Vítou a teď už kapely co nazívaj svojí hudbu jako Rac'n'Oi!. Jako neznalý čtenář jsem teď totálně zmatenej. Nezměnili jste trochu směřování směrem k politice? Články Jak vyrobit plísňáky nebo jak Jak vázat těžký boty mě sice moc za srdce nevzali, ale aspoň to byla sranda.
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    Music for Herberts, Skins, Hard Mods and Punks

SYDNEY DUCKS (USA)
    SAINTS & SINNERS
    CROSSCZECH

12.8.2012
    JET CLUB, Orebitská 726/5, Praha - Žižkov

Nedělní Žižkovská working class night.
    Jako první se představí CROSSCZECH, kterým se v současné době připravuje k vydání album, které se chystá ve vinylové verzi. Power Oi! čerpající z odkazu legendárních The Protest a inspirující se kapelami jako jsou Agnostic Front nebo Discipline. Jejich tvrdší Oi! s vlivy hardcore odpálí celou akci těsně po sedmé hodině.
    Jako druzí se představí SAINTS & SINNERS, kterým se shodou okolností po jejich EP debutu Our City chystá také vydání prvního regulérního alba. Melodické Oi! ve kterém najdete vlivy kapel jako jsou Perkele ale i Cock Sparrer nebo 4Skins.
    Hlavní kapelou večera pak budou SYDNEY DUCKS z Kalifonského San Franciska. Kapela vyráží na své první Evropské tour a Pražský koncert bude jejich rozloučením se starým kontinentem. Můžeš je označit jako hard mods / Oi! kapelu stejně jako street rock'n'roll, jisté je, že spolu s kapelami jako jsou The NOi!ze, Booze & Glory nebo Harrington Saints se řadí k tomu nejzajímavějšímu v současné streetpunkové scéně. Ocení hlavně fanoušci Oi! kapel jako třeba The Templars nebo hard mods kapel.
    POZOR! Koncert začne v 19:00, konec živé hudby ve 22:00. Přez neděli otevřená i letní zahrádka ve dvoře klubu !!

http://bandzone.cz/crossczech
    http://bandzone.cz/saintsandsinners
    http://sydneyducks.bandcamp.com/
    FB EVENT: https://www.facebook.com/events/482764785084787/?notif_t=plan_user_joined

MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    MIKATCHOU: Netolerantní asi trochu ano, povrchní si úplně nemyslím. Myslím, že drtivá většina lidí co se dostane do nějaké subkultury nerozebírá své pocity a preference k něterým věcem z hlediska sociologie. To je doména studentů sociálních studií.
    Jinak jsi mě pěkně rozebrala, ale protože tohle téma má být o skinheads, prosím věci k tématu. Případné pokračování rozboru možné v PM.

SALAMAN: Mods neurazí, jsou důležití. Northern Soul co do toho hraje taky.

Na mě dneska vyskočilo a zaujalo mě tohle:
    Skins outside the Last Resort 1980's - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lODdGmQfPV4
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Sice spíš Mods, ale myslim že neurazí.... jestli bylo, tak soráč:)

mod comunity - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1UxA836jZ2Q
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Dirty Revolutiom- I Love Reggae - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CV2S1NCED58

Včera jsem slyšel tuhle pecku od nějaký pouliční kapely poblíž nákupáku Arndale v Manchesteru. Skvělá písnička, šel jsem blíž, že jim hodim libru, pak mi ale došlo, co mam na sobě za tričko :D :D :D

MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MISANTROOP: to je možná tvůj názor insidera, ale je to dost netolerantní a povrchní názor - to je jako když dneska pravičáci říkaj, že je k ničemu filosofie a sociální věda, protože nač znát sami sebe, když nám stačej prachy a umět vydělávat. Okamžik, kdy se lidé přestanou zabývat do hloubky sami sebou, neboť objektivně zřejmou realitu (byť v případě subkultur může být zřejmá jen členům samotným) považují za nezpochybnitelnou, tak je někde problém.

Mě kupř. připadá velmi vtipné v rámci výzkumu pozorovat různé typy krize identity, kterou si lidi snaží skrze subkulturu kompenzovat, a srovnávat je naopak s těmi, kteří v tom mají jasno a jejich vhled do věcí, společnosti, i sama sebe a své subkultury má hloubku. Podle mě je třeba jasně napsat, a zdokumentovat NEJEN v zinech co to vlastně ty subkultury jsou, jakou mají roli ve společnosti, čeho jsou zrcadlem, a z čeho se od nich poučit, a nebo naopak. Je to přecejen pořád součást společnosti, nejsou z ní vyděleni jinak než mentálně. To že ostatním lidem upíráš právo se o subkulturách dozvědět víc, nebo když nechceš, aby tvou subkulturu někdo odborně rozebíral, se vlastně stavíš buď do pozice jakéhosi "nadčlověka", který jediný "má tajný klíč k nepřenositelnému poznání", ale tím se v podstatě stavíš do role jakéhosi nezpochybnitelného boha, a nebo jsi prostě jen setsakramentsky povrchní a kloužeš jen po povrchu. Další možnost je taky ta, že si svou subkulturu de facto personifikuješ, a tudíž máš pocit, jako kdyby ti nějací trapní outsideři nahlíželi přímo do tvý vlastní řiti, což je ti pochopitelně nepříjemný. Ale neni nutné personifikovat, prostě máš jen strach, že se dozvíš nějakou nepříjemnou pravdu i o sobě, nebo o stavu vlastní subkultury, něco, co nechceš slyšet, protože myslíš, že všechno už je dané a že všechno už víš, nebo že o něčem prostě není třeba mluvit... Ale když o něčem nechceme mluvit, něco tím zároveň skrýváme. Většinou buď strach, nenávist, vnitřní krizi, nebo si prostě nějakou lež, která může být zakořeněná někde hluboko v nitru a třeba o tom ani nevíš, jen tušíš...

Taky nesmíš srovnávat diplomky, kde je stokrát omleté dokola o tom, kteří skins jsou SHARP a kteří NAZI, a že se zrodili z Jamajky a bla bla bla... se studiema, který se na nějaký férový úrovni zabývaj trochu hlubšíma otázkama a jejich celospolečenským přesahem.

LAUZER: to tě zklamu že zrovna o kapelách ta naše kniha moc neni. Je to spíš o tom jaké mají členi subkultur hodnoty, postoj k životu, k ostatním subkulturám, ke konzumu, komerci, sami sobě... atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam