• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Nevite kde bych v Cesku , nebo co nejlevneji si dokazal koupit tyhle Martensky?
    JERED | Mens Boots | Mens | The Official Dr Martens Store - UK
    http://uk.drmartens.com/uk/Mens/Mens-Boots/Dr-Martens-Jered-Boot/p/15251001
    A
    Tyhle na foto model trenton

JAYME
    JAYME --- ---
    JAYME: ja ti to nechtel natrit, napsal jsem svoje, tys odpovedel trojnasobnou wall of text v rozsahu (a verim ze i obsahu, ale zjistovat to nebudu) tvyho predchoziho (skoro)monologu, takhle snadno se fakt vytrollovat nenecham ;)
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SKS1892: skoro to vypadá že jedinej rozdíl mezi skinheadům a jakýmkoliv jiným chlapem jsou ty strašný hadry :-D
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SKS1892: každej si pochopitelně může dělat co chce a dokonce tomu může říkat "kult" a psát o tom spousty oslavnejch písní, propagovat to jak může a dělat z toho něco, co to není. pokud jde ale jenom o ty věci cos napsal, tak nechápu proč to skinheadi tak prožívají, tohle přece dělají skoro všichni chlapi :-D
    SKS1892
    SKS1892 --- ---
    LAUZER: mně přijde že to všechno hrozně řešíš, co je špatnýho na tom když si někdo koupí hadry jaký chce, když na to má, nebo že bude poslouchat muziku jaká se mu líbí ? myslim si že bejt skinhead bylo a je právě o tom grázlovství, jít někam ven s partou, dát pár škopků, zajít na muziku, prohnat pár sukní atd, nic hlubšího v tom nikdy nebylo a ani neni, tak to v tom ani nehledej.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    JAYME: tos mi to natřel :-D
    JAYME
    JAYME --- ---
    sorry, ale tl: dr
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    JAYME: ...a do třetice bych doplnil, ač to nebývá pravidlem, že ve skinheadský subkultuře mají ženy speciální postavení. můžou totiž jezdit na chlapský koncerty pro chlapy s partou chlapů který se spolu budou chlapsky bavit o fotbale, zahrajou si bedny a vypijou ňáký ty piva.
    kdyby měly zájem, můžou si zazpívat něco o hrdosti, chlapským oblečení a jiných chlapských věcech před pódiem v hloučku plešek co sou všichni do půl těla. oi oi, to se líbí každý správný ženský. teda chci říct MAŘCE (taky si pamatujete na Operaci Artaban, Riot a vůbec celou éru Streetkids? Pivo Mařky Muzika Kšandy Oi).

Tohle není žádný kádrování. Stejně jako existuje hardcore punk, crustpunk, streetpunk nebo skapunk, různě se od sebe liší kultura ska, soulu, oi, RAC, NS kapel nebo třeba skinhead reggae.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    JAYME: ...nemluvě o tom, že skinheads jsou většinou dost play-it-safe (nemyslím chuligány, to sou kolikrát magoři a bezpečný to teda vůbec neni).

rodiče maj malýho pankáče - chlastá, může fetovat, krást, vandalizovat, hrát nahlas na kytaru, chtít žít na squatě, chtít žít ve špíně, uteče z domova, je promiskuitní.

rodiče maj malýho skinheada - nosí tyhle hadry, dělá tátovi radost tim že je správňáckej chlap co chce dobrou práci a třeba ještě založit rodinu, nemá tak hnusný kérky jako soudruh pankáč a jeho hudba neni takovej nářez jako u soudruha pankáče, protože tam hrajou v horším případě tři akordy a do toho texty o fotbale, pivu a o těžkejch botách, v lepším případě skáčko který se zas líbí mamince. jeho holka bude mít maximálně jenom trochu lehce netradiční sestřih, jinak bude nosit "normální hadry". to nejhorší co se může stát je, že se s někým popere, což se stává i normálním chlapům.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    JAYME: tak jednak jsem většinu života už od 15ti pracoval po skladech atd. a dělnící prokazatelně nosí hlavně kožený pracáky, ale prestiže sou taky hodně oblíbený. na hipstrech sem je moc neviděl, spíš je nosej socky, lidi bez stylu a starý chlapi. sou děsně kvalitní a jdou sehnat všude v pracovních oděvech.

ten konec je kámo úplně mimo. před 10ti lety sem byl nadšenej když sem si koupil svý první červenočerný polo Fred Perry, ještě s tím starým věnečkem, druhý sem vyštrachal v ňákym sekáči, nosil sem kšandy, UMBRO, Lonsdale, každej den na boxu a strašně se mi to líbilo. jenže ty značkoví panáčci bohužel opravdu jsou mrdkoši. koupili si to, o čem slyšeli, že je to to správný skinheadský oblečení. jinak by si koupili třeba stejně kvalitní košili jako Shermana za 2 litry někde za 500 v normálním obchodě. BS nevyráběj z nějakýho neprůstřelnýho kevlaru nebo co, je to normální košile a je pitomost si ji za ty prachy kupovat, zvlášť když ti je 17 a vyrosteš z toho. prachy mají od rodičů, je to zlatá mládež. mohl bych říkat konkrétní jména ale seru na to. normální rozumnej chlap si kupuje PRAKTICKÝ nebo módní hadry. Nekoupí si v dnešní době většinou už zastaralou značku která je uznávaná možná tak na skaparádě. nebo je snad normální nosit kšandy? A HLAVNĚ TAKHLE SE FAKT žÁDNEJ DĚLNÍK NEOBLÍKÁ A Z TĚCHHLE VĚTŠINOU ŽÁDNÝ DĚLNíCI NEVYROSTOU.

třeba punk je o ideálech, anarchismu, revoltě, vegetariánství, provokaci, punk je asociální.
    o čem jsou skinheads? značkový hadry, bitky, právo silnějšího, machismus, pivo, jakoby slušnej vzhled.

teď mi řekni proč jsou skinheadi většinou jenom macho chlapi ve značkovejch hadrech, který se jakoby kamaráděj (jenom s těma správnejma) pankáčema (...ale potají je mají jako takovou "buzerantskou dekoraci" a cejtěj se jako ti lepší), mají auto, slušnou práci, většinou submisivní ženskou a vůbec to sou prostě takoví strejdové.
    a ty trojanský děti vůbec nejsou skinheadi. každej kdo se o to zajímá přece četl o tom jak skinheadi chodili v partách po městech, prali se i se zbraněma, některý byli rasisti, byli to grázlové a někdy trochu i špíny.
    tohle sou vymóděný děti který se považujou buď za kladný SHARPácký hrdiny, nebo to sou arogantní pravičácký apolitici "mám lepší auto než ty, ty somráku + serou mě cikáni", případně skáčkaři a tak. je to úplně vymyšlenej svět, jako pohádka. vidíš prostě mladýho kluka ve skinheadskejch značkách jak chlastá s klukem co je pankáč ve skinheadskejch značkách a sou kamarádi protože jsou přece UNITED. a nemaj rádi nácky.

jinak ty bitky na fotbale provozujou spíš chuligáni a ty se oblíkají jinak a mají úplně jinou kulturu. sou to třeba diskofilové, poslouchají komerční věci, taky třeba náckové různý sorty. domlouvaj si bitky, choděj na diskotéky, na hiphop, hodněkrát to sou různý lopaty nebo vyhazovači. posilka, značky spíš ty co opravdu letí než ty starý, MMA nebo něco jinýho a tak...

jinak já se nesnažim bejt originální protože nejsem. já vůbec neřešim takovýhle věci. proč bych si proboha měl kupovat všechny tyhle značky? nosim to co je mi pohodlný a neni to zbytečně drahý. značka Ben Sherman je pro mě asi tak stejně důležitá jako Adidas nebo Volcom. prostě drahý košile. kolik tak asi stojí vyrobit jednu košili, hm? jediný na co by mi byla by bylo to, že by mě nějakej skinhead pochválil že mam správnou značku a že sem teda jeden z nich.
    oproti tomu pankáči nosí prakticky cokoliv, nemaj povinně nadiktovanej seznam předraženejch značek.
    si sáhni na ty hadry v obchodě, kolikrát jsou ty mikiny směšně tenký a trika taky. martensky už taky nejsou co bejvaly když přesunuli továrny z UK do indočíny. je to jenom byznys.
    JAYME
    JAYME --- ---
    LAUZER: s timhle prispevkem konecne naprosto souhlasim, proto mam taky pocit, ze kdyz jsem si z tyhle subkultury vedome vyzobl pouze ten manekynskej mods aspekt (plus mozna muziku) a nikoliv bitky na fotbale a ruzny upoceny otlapkavaci aktivity, tak jsem paradoxne jeste vychytal to nejmin teply :)

ty veci co tu jinak resis me mijej, je mi 33, obleceni si kupuju sam, jsem rad, ze mam na to lepsi a nestydim se za to :)
    bmw kdyz mi bylo 16-18, moje matka byla zdravotni sestra, fotr nezamestnanej, kdyz jsem od rodicu vypad, bral jsem 7 hrubyho, takze ja vim jaky je to oblikat se jako zcela autentickej chudak, kor mezi tema frajerama ve znackovejch hadrech :))
    a vim, ze to neni nic, po cem by normalni clovek touzil, natozpak to umele simuloval jako rafinovanou pozu - viz tvy kecy o prestizich, wtf, ty myslis, ze to dneska naky delnici nosej? to sou ironicke boty pro nostalgicky hipstery..

celkove z tebe citim, ze jak strasne resis, hlavne nebejt jako nekdo, hlavne bejt vopravdovej, vsechny okolo prokradrovat, tak je v tom mozna skrytej nakej mindrak z vlastni neoriginality a predcasny unavy zivotem, proste, stejne jako u toho macho chlapstvi, kdo nejvic krici, od toho to fici :) to si ten paradox neuvedomujes? ty znackovy panacci co popisujes, tu modu resej min nez ty, proste si jen jako normalni chlapi koupili nejlepsi hadry (nebo to co za ne povazovali), co si mohli dovolit :)

LAUZER
    LAUZER --- ---
    LAUZER: no a jako další bod bych uvedl to, že skinheads sou strašně macho a chlapský, ale ve výsledku sou právě nejteplejší - ty kluci se chovaj tak moc přehnaně chlapsky (což buď kontrastuje s tim jaký sou vyžlata, nebo to tvoří zábavnou kombinaci s tim jak sou najednou drsný když jim rodiče konečně platěj druhej rok posilku - mindrák), že ve výsledku vypadaj jak teplouši. jako kdyby věděli že nejsou chlapi a proto se to snažili co nejvíc dohnat. furt chlapskej smích, dělání drsnejch xichtů, chlapský objetí, svlíkání se do půl těla a na sobě jenom těsný džíny (!!!!), vystrčený hrudníky, zvednutý obě ruce jak na fotbale a tak.
    vyjímka je ta menšina který to sedne nebo starší skinheadi, který už se naučili hrát svojí roli dobře. ale to je jedno, tekknaři, hopeři a všechny další subkultury maj taky svoje mouchy...
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SALAMAN: abych navázal na svůj předchozí příspěvek, tak trochu si myslim že dnešní mladý skinheadi jsou z určitý části bejvalí pankáči. jejich rodiče sou radši že si konečně koupili drahý hadry a vypadaj slušně a na koncertech se cejtěj jako kingové protože maj vyhrnutý rukávy u košile, vystrkujou svoje kuřecí hrudníčky a napodobujou chlapskej smích :D
    fakt sranda tohleto. pankáči třeba takovýhle macho pózičky neprovozujou...
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SKS1892: já předevšim zažil strašnou deziluzi ze skinheads. nejdřív se mi to líbilo, protože sem je potkával na punkovejch koncertech a nebyli to špíny jako alkopankáči co si furt navzájem šukaj holky, pochcávaj se a zvracej na sebe a vůbec vypadaj na koncertech jako paka, ale teď úplně čumim - jakože co je dobrýho na dělníkách? takhle ani dělníci nevypadaj... a podle všeho byli skinheadi zezačátku prostě šampóni, vždyť se vyvinuli z mods a to byla prostě zlatá mládež.
    skinheadi byli dobrý jenom v 80tejch letech kdy letěly hlavy na kost a punkovější vizáž, ještě lepší je ten americkej styl a pak ještě gabber.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SALAMAN: teď je businessman a fotr
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LAUZER: No ty vole... A nepřemýšlí na starý kolena nad prací u PČR? Určitě by ho brali..
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    SALAMAN: von už stihnul bejt všechno - doprava, doleva, vegetarián, šampón skin, apolitik i "apolitik". bubnoval v levicovejch Red Silas i v RAC kapele...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LAUZER: Červený... To je ten, co hraje covery od Orlíků a tak?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SKS1892: To je mi jasný. Jenom mi přijde legrační, když na koncertě se zaťatou pěstí zpívají kus textu o tvrdý práci a celkově se stylizujou právě do toho dělníka (ať už to v dnešní době znamená cokoliv). Přitom jsou to novodobí šampónci, kteří na ruce něměli ještě ani jeden mozol na ruce od práce. Bezmyšlenkovitě přijmou nějakou subkulturu tak, že už to působí spíš jako parodie. O tom, že si dělníci už asi nežehlej puky na gatích a nekupujou si šik trička za dva litry už ani nemluvě. Neříkám, že je takových jedinců většina. Každopádně je mi to fuk, jenom jsem si povzdechl. Ostatně takový věci se po čase stejně dějou s prakticky každou subkulturou.
    SKS1892
    SKS1892 --- ---
    SALAMAN: nejhorší jsou dogmaticky smýšlející lidi co se snažej za každou cenu a všem cpát svůj světonázor v domění, že mají 100% pravdu. btw, jak bys definoval "working class" dneska na počátku 21. století ? je to furt čistě dělník z fabriky, kterej dělá u frézy, nebo obsluhuje linku ve škodovce za 20 hrubýho, nebo někdo kdo dělá 12tky třeba v call centru za 15 ? celý tohle členění na dělníky/nedělníky je píčovina, protože ve finále jsou na tom všichni stejně... a říkat jestli tenhle smí nosit takový nebo makový boty trička atd je mimo mísu, ať si každej dělá co chce, když to pro něj má nějakej smysl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam