• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    HLOH: fůj, taky jak z dob Karla IV

naví jsem alergik, takže bych se vosypala.. No nic..

mějte se a netrapte ty zvářátka pro zbytečný věci
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Podobné dělá kamarád a období je gotika. Na šermířských akcích je toho plno :o)

Já teda kůže a kožený věci zbožňuju. Ale vzhledem k tomu, že většina věcí se dělá z teletiny nebo z prasat, tak bych se vrahem opravdu nenazývala, bo to není ohroženej druh a stejně se to sežere...

HLOH: No, my třeba máme srnčí kůži na podlaze. Srnku jsme snědli, kůži dali na podlahu. A náhodou to nevypadá nevkusně :oP A kočky, jak z toho vyváděj :o)))
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Tak já ti tak na dvě spony pošlu a nebo předám(pokud se pohybuješ po stejných místech jak já) Ozvi se do pošty domluvíme se podrobněji...

CELULITIDA: Jo, kůže na stěně a podlaze jsou opravdu nevkusná zbytečnost.
    Ale třeba taková deka či přehoz na postel z ovčího rouna- to je panečku parádní věc....
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    CELULITIDA: No právě.. :oP
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    Dobře, já chápu, boty - zdravotní- ne když je na to použit vzácnej druh zvířete. Ostatní věci moc nechápu..

Budiž..

ale mít stáhnutý zváře doma(ted myslim tu kůži) v obejváku nebo tak.. To je hnus, mrtvá kůže! a navíc! JE TO KÝČ! to se hodí na hrady ..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: Jé, to jsi šikovnej. Kdyby ti to nevadilo, tak bych si od tebe tu kůži ráda vzala - nějakou silnější. Nepotřebuju toho moc a co jsem koukala, tak 4, 5 mm je asi docela problém sehnat ve zbytkách.
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Jestli chceš tak ti kus kůže dám, mám tu toho spoustu, z pásů z bývalého mlýna jsou cca 3-6 mm silné s patinou (jsou přes 70 let staré)
    Ještě k těm výrobkům, vzpoměl jsem si, že jsem nedávno dělal zapisníček z teletiny:
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: To docela chápu:) Kolik bys chtěl za nepunkovou verzi?:) Což o to, já bych si jí udělala, jen nevím, kde sehnat tak tlustou kůži.
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Skoro stejný spony jsem dělal loni k vánocům, asi čtyři.
    Největší úspěch sklidila punková verze se 100 hřebíkem místo dřevěné nebo kované jehly...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jo a ten poslední obrázek je prej sedák na židli, remake podle historie, období nepíšou:(
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---

Jakože kabelky nenosim, tak tohle bych si dala líbit.

Skotský sporran.

HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    ANIQUE: Jůů já chci takííí :))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Ať furt jenom nekecáme...

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Něco pro citlivky:)
    HLOH
    HLOH --- ---
    CELULITIDA: Protože kůže (ač její získávání může přjít někomu nechutné) je zatím na některých věcech nenahraditelná, dokážeš si třeba představit pracovní rukavice nebo kovářskou (ale třeba i slévačskou či sklářskou) zástěru z nějakého hadru? Jiné materiály by takovou námahu nevydžely.
    Navíc má kůže pro někoho i svůj půvab.
    Myslím, že výkřiky o vrazích nikoho nepřesvědčíš aby vyhodil kožené boty nebo bundu do koše, jen na sebe upozorníš a možná se s tebou někdo začne hádat...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Hmm, myslím, že lidská kůže nemá moc užitečných vlastností. To by bylo zajímavý mít botky z lidský kůže. Asi by to moc kvalitka nebyla. I když kůže na zádech je docela pevná...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    AXTHEB: je to také kůže..

HLOH: zajímá mě proč to vlatsně děláte..:(
    HLOH
    HLOH --- ---
    CELULITIDA: Proč tedy navštěvuješ diskuzi o kůžích a kožešinách když je nemáš ráda a příjdou ti nechutný?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mezi lidskou a zvireci kuzi je drobet rozdil.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    HLOH: nevím co je hezkého na stáhnutém zvářeti.. respektive na té kůži.. příjde mi to nechutný. Co takhle mít kus lidské kůže ve sbírce? to je hnus ne?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam