• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: kuju!:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Zkusím se zeptat:-)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: Tys tam chodil na fotografa, to je hustý:) To jsem netušila. No, jako to, coo jsem se na krejčí naučila v materiálech, tak použiju ttaky jen v tom, jak si mam nastavit žehličku na žehlení, taky poradím konkrétní matroš na konkrétní věc, protože znám vlastnosti... to od toho teda očekávám:) Hlavně by mě zajímalo, jestli mě tam naučí kůži zdobit.
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Některý odborný předměty jsou to jediný, co by ses měla učit, aby to taková škkola k něčemu byla... Třeba zrovna ty matreriály a jiné věci. problém je, že mnohem větší část toho, co se tam naučíš nikdy nepoužiješ...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Jinak já jsem chodil sem na fotografa a můžu zavolat klukům pro přesnější info.-)
    http://www.sousluzeb.cz/
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: To máš ze zkušeností?:) Já na neodborný předměty nemusim, heč:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Spustu nudy, materiály, spustu nudy, zpracování, spoustu nudy a prudy na praxi při dělání nudnejch úkolů, pokud možno sériovek tu samov věc pořád dokola a nakonci vylezeš, něco umíš a nejvíc tě stejně naučí tvůj první zaměstnavatel...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: Asi půjdu na školu a chci vědět, co všechno se tam můžu naučit:) Vím, že je nejjednodušší jít na školu a pokecat s mistry, ale nyx mám teď po ruce:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Potřebuješ přímo sedláře co dělá sedla?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Je tu nějaký sedlář? Zná někdo nějakého sedláře?
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Tak koukej, ať je to brzo :o)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TALANKA: Děkuji, děkuji! Až budu mít náladu se někdy zase nechat vyfotit, tak ukážu:)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Korzet je parádní :o) Ještě by ses v něm měla vyfotit :o)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    JANDIS_01: jj souhlas taky sem neco takoveho mivala
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    SEBEL: Hmmm většinou jsem problém neměl... gumuju to takovou jakoby surovou gumou, což mi ukázal jeden švec a jde to ze všeho perfektně... zeptám se schválně co je to za matroš popřípadě vyfotím....
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    JANDIS_01: S tím odstraněním chemoprénu s tebou nemohu souhlasit. Jde dobře jen z hlazenek. Jak je to semiš, štípenka, nebo hrubé od hlazenky, jde to buď hůř, nebo vůbec...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ANIQUE: prenocel mi byl doporucen jako obuvnicke lepidlo na kozene boty a musim rict ze drzi!
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Chemoprén je dobrý na dvě kůže k sobě nebo na vyztužení jemné kuže papírem... lepili jsme ale k sobě většinou hovězí hlazenici teřba na podržení před šitím u sedel brašen a podobně....takže spíš sedlařina. Jemnou kůži jsem s tím lepil jako futro dovnitř. Chemoprén má ještě tu výhodu že jde poměrně dobře z jakékoliv kůže docela dobře "vygumovat" když oslintáš co nechceš čemuž se nevyvaruješ... doporučuji odzkoušet.

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: Ok, j že teď budu dosti pracovat s kůží a jsou to dost důležitý věci, tak abych to něčim nevykurvila...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Btw to lepidlo co napsala maunt je tuším dost podobný chemoprénu. Nejlepší je to vyzkoušet.-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam