• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Myslím že moc pod cenou to nebylo(nejspíš mi nějakou slevu dal, ale nevím jestli a jak byla velká), můžu ti na něj dát kontakt a můžeš se ho zeptat na aktuální ceny.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    HLOH: to je uzasna cena ...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: To to ten člověk dělal pod cenou, ne?
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Dal jsem za ně 3000,-
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TERKORIST: žejo, taky je miluju:)

HLOH: Kdy já se odhodlám....:) Jsou pěkný. A ptát se u tebe, kolik si za ně dal je nesmysl, co?:)
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE:
    Já mám boty od ševce na míru a musím říct že ty sériově vyráběné jsou pěkné šmejdy (nejlepší byly francouzské legionářské kanady ty ještě ušly ale docela blbě se sháněly)....
    TERKORIST
    TERKORIST --- ---
    ANIQUE: ty první 3 mask sou fakt...fakt.... :))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CNV: Já myslim, že to už se tady lehce rozebíralo... potřebuješ na to nějaký náčiní, špachtličky či co... a zase máčíš, tvaruješ podle kopyta... v podstatě by se to moc lišit nemělo...
    A tadyta slečna http://xothique.deviantart.com/ ti poskytne více informací. Bohužel u mě to selhalo na angličtině (odborný termíny se blbě hledaj takový, aby skutečně odpovídaly používaným). Letos se na kopyta taky chystám (hloh mi slíbil workshop), chci začít maskou...

Nějaký ukázky, ať jen nekecáme...
    XOTHIQUE:

...všechno kůže, je to magor:)

Tohle je už někdo jinej, ale stejně:) trocha toho steampunku...

Taky by mě zajímalo, jak je děláné toto:

Ševců na devartu nijak moc není, ale ty, co dělaj masky budou fakt vědět jak na to...
    CNV
    CNV --- ---
    ANIQUE: Zajímalo by mě, jak vytvarovat kůži na kopyto. Zkoušela jsem to s látkou, tu stačí namočit, napařit, narvat na kopyto, pevně sešít a počkat, až uschne, ale s kůží si to neumím moc představit. Mám tu kousek červené lakované kůže, děsně mě láká to zkusit :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CNV: Minimálně:) sem s obrázkama, sem s diskuzí...

A když už boty... Asi všichni známe (ne)kvalitu botek Steel. Jediný, co se mi od nich doopravdy líbilo, byly botky v přírodní úpravě kůže. Bohužel, pouze v hnědé. Normálně se mi u Steelů běžně stávalo, že na nártu časem i přes veškerou tukovou péči popraskaly. Co je nevýhoda? Podešev. Nejlepší podešev jakou jsem zažila měly botky Bulldog, začala se jemně ošlapávat cca po roce a půl soustavnýho nošení... Znáte někdo nějakou dobrou značku koženejch těžkejch bot? (Krom vojenskejch kanad? -a ty už prej taky nejsou co bejvaly...:))
    CNV
    CNV --- ---
    Jů, kožedělnej klub. Mluvilo se tu někdy o botách?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: V kutilovi jsem koukala, představuju si trochu větší kusy... Každopádně dík a jestli mi rovnou pošleš kontakt, bud vděčné..
    RAEL
    RAEL --- ---
    menších kusech=třeba koza.
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: No, tak Otrokovice. Jinak to jde nakoupit třeba v kutilovi v Praze, ale po menších kusech...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: Já nevim, chci ušít křiváka, tak aby to nebyl patchwork:)
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: Jak velké kusy? Zkušenosti s knihařskou usní Otrokovice parádní a oděvku dělají ještě lepší a déle a propracovanější. Pokud chceš, dám ti kontakt na pána obchodního zástupce.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Nemáte někdo nějaké tipy na dobré dodavatele oděvnických usní a hověziny? Něco jsem vygooglila, spíš jestli někdo nevíte ze zkušenosti...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    RAEL: eeee... ne... Proč by mělo?
    RAEL
    RAEL --- ---
    SEBEL: Taková laická otázka...nezrezne to?
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Když dělám pouzdra na pistole, tak namáčím. Udělám to pouzdro jentaktak, pak ho namočím, strčím do něj pistoli (nůž taky možno) a nechám uschnout. Ono to pak získá pěkně tvar dané věci. Od určité tloušťky (3-4mm výše) kůžeuž ale nejde moc tvarovat takhle. Pak to chce kopyto a lis...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam