• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: Já nevim, chci ušít křiváka, tak aby to nebyl patchwork:)
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: Jak velké kusy? Zkušenosti s knihařskou usní Otrokovice parádní a oděvku dělají ještě lepší a déle a propracovanější. Pokud chceš, dám ti kontakt na pána obchodního zástupce.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Nemáte někdo nějaké tipy na dobré dodavatele oděvnických usní a hověziny? Něco jsem vygooglila, spíš jestli někdo nevíte ze zkušenosti...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    RAEL: eeee... ne... Proč by mělo?
    RAEL
    RAEL --- ---
    SEBEL: Taková laická otázka...nezrezne to?
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Když dělám pouzdra na pistole, tak namáčím. Udělám to pouzdro jentaktak, pak ho namočím, strčím do něj pistoli (nůž taky možno) a nechám uschnout. Ono to pak získá pěkně tvar dané věci. Od určité tloušťky (3-4mm výše) kůžeuž ale nejde moc tvarovat takhle. Pak to chce kopyto a lis...
    RAEL
    RAEL --- ---
    Ha, tak mi to samozřejmě nešlo, celé se to trhalo... Jsme chtěla dělat moc titěrnost. já prozkoumám u Hloha jeho brašničky a pak budu chytřejší.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Hloh dělal brašny na motorku takže ty jsou velký a jdou relativně dobře.... Na kapsičky na nože (zavírací), brašničky na pásek nebo na zippo máme udělaný takový lisovací kopyta.. ty vyfotim též... vylisuješ profil a tvar zamokra, vyřízneš a přišiješ jenom zadní čast co dělá i chlopeň. Samozřejmě systémů je víc ale tohle je nejjednodušší....
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    No zkusit to můžeš...
    HLOH
    HLOH --- ---
    RAEL: Když jsem dělal taštičky tak za sucha, vlhčil jsem jen popruhy když jsem je potřeboval naohýbat..
    RAEL
    RAEL --- ---
    Já jsme teoretik! Asi to nejdřív zkusim a pak se budu ptát. Pardon.
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: No... ehm... když budu potřebovat to někde přehnou a sešít a aby se mi s tim hezky pracovalo... To asi neni dobrej nápad to vlhčit v takovou chvíli?
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    RAEL: Při šití ???
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Možná jsme použila špatný temit... To, co dělal Hloh, ty taštičky...
    Tak já si občas pomůžu navlhčením... Uvidíme, pak to sem hodim, jak to dopadlo :))
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Když tvaruješ tak namáčíš třeba když natahuješ na kostru kůži , lepidlo se používá taky... sedlo jsem ale nikdy nedělal. Mám známého sedláře takže jsem jich pár rozdělaných viděl a bavili jsme se o tom. Jinak řezání a tepání do kůže se taky dělá za mokra respektive máš tu kůži relativně hodně vlhkou.
    RAEL
    RAEL --- ---
    DOTAZ
    Když se v sedlařině pracuje s kůží, vlhčí se v nměkterých příležitostech nebo ne? jestli to mám hrubou silou, nebo to můžu navlhčit... taky jestli s evšechno šije, nebo jestli s epoužívá k tomu i lepidlo a tím šitím se to ještě zafixuje, nebo lepidlo vůbec ne? Já jsme z té knihařiny učená na mokro mokro mokro a lepidlo...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Zeptám se... odhaduji 3000,-
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    JANDIS_01: Jinak sem to ani nemyslela ..Dobře kolik by chtěl kámoš za tu aktovku???
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    PAJDA: Jk už jsem psal tak není můj. Je to výtvor kámoše ten určuje cenu. Ale stejně by se to muselo dodělat celý.. to zanemná dodělat to jako aktovku..
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    JANDIS_01: Krásnej tygřík... a co bys za něj chtěl??? Když už se ti neozval :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam