• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    hmm, a ja si usmyslela ze az najdu vhodny zdroj kvalitni odevni kuze, tak si chci usit dlouhe saty snerovaci na zadech=) to mam zase neco vysneno
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    RAEL: heh, nevim presne co smerem vyroby myslis, ale u manzestru je celkem podstatny dodrzovat smer vlasu=)ale u sukne, obzvlast jednoduche a kratsi neni problem
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: Je podstatnej:) když si představíš zpředu osu lidskýho těla, tak ta musí jít rovnoběžně s pevným krajem látky... Takže kupuješ dle délek oděvu:) u kůže je to složitější a s tím máš možná i víc zkušeností než já:)
    RAEL
    RAEL --- ---
    OK.

No, já jsem zvyklá, že v knihařině je podstatný směr výroby, tady evidentně ne :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: Když má třeba šíři 140, tak bereš v úvaho jen délku sukně plus Deset, plus deset na pásek. Ale!:) To platí pro sukni, která by byla dole široká do těch 140, tak se koukni, jestli děláš 70 cm kroky:) Pokud bys chtěla širší, tak je třeba cca o70 cm- 1 m víc... Záleží, jak má vypadat...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RAEL: No asi jak budes chcit aby ti sel vzor, ne?
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: Ty kráso, to je složitý. Chci látku. našla sjem pěknou a ne drahou. takovej manžestr s vyraženejma kytičkama :)) Tak já s ezměřim a koupim toho raději o kus víc :)

Je podstatný nějaký směr toho plátna? jakože délku od pasu k nohám mám počítat podle odvinu a nebo podle šířky role?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: Pokud budeš kupovat kůži, tak potřebuje vědět jak dlouhá bude sukně a obvod boků v nejširší části. Měla bys na metriál zapasovat dva obdélníky/čtverce, který budou 1/2 obvodu boků plus pět na šířku a na délku jako délka sukně plus 5 (anebo delší, pokud si nejsi jistá..) A na pásek 10 cm šířka a délka jako obvod pasu (kde bude sukně sedět)plus deset, dá se sešít ze dvou částí... Abychom předešli nějakejm blbostem, tak spolu toho pátýho můžem nastříhat a horkou jehlou předšít stejnej model z textilie, pak budeš vědět spotřebu na milimetr přesně:)
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: No...jak poznám, kolik potřebuju materiálu? ;) Myslim, že změřim, naučim s ejak na to a pak s velkou slávou zprovoznim stroj ;)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Zájemci, co si donesou materiál, tak samozřejmě můžou i šít, ale v tom případě se nám workshop protáhne...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    KATEALICECZ: Jo a já mám doma čokoládovou nelakovanou, tak kdyby byl zájem, mohu prodat... A i se šitím by to bylo na vícero hodin a vzhledem k lepení by to chtělo dva dny, což taky není problém (jelikož jsou oba dny sobota, tak v neděli můžem pokračovat), jen mě musíte nechat dospat ty sobotní akce:)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    KATEALICECZ: Když si doneseš kůži, tak ano, ještě musím někde zakoupit lepidélko...
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: Já se hlásim!
    KATEALICECZ
    KATEALICECZ --- ---
    ANIQUE: A bude se šít kožená sukně, že?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Káva, čaj a voda v ceně:)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    tak kdo by měl zájem 5.9. anebo 19.9. přijít na úvodní workshop střihů? Řešil by se asi naprostej základ, aby bylo vidno co a jak... Základ se rovná správné měření tělesných proporcí, základní síť pro oděv dolní části těla, konstrukce sukně vám na míru a její modelové úpravy... doba trvání cca 3 hodiny, 100kč/hod. Kapaita 4-5 lidí v našich skromných garsonkových podmínkách:) Balicí papír, krejčovské metry a tužky jsou zde, i barevné na vytahování obrysů, jediný co potřebujete je delší pravítko (alespoň 40 cm)... Do budoucna můžem dělat úplně cokoliv, ale sukně je základ, na kterým se dá nejjednodušeji pochopit princip konstruování...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ANIQUE: to zní dobře :o)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: super, to bych se rada zuscatnila.
    RAEL: akce z jineho ranku, kuze se tyka pouze okrajove;)jen ze se tam potkame.
    spis to vidim na ten workshop
    RAEL
    RAEL --- ---
    Hurá! Workshopy sem!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ...jako co se týká koženého oblečení, tak pár vědomostí mám, když koupím konečně to lepidlo na švové záložky atd., tak můžem udělat nějakej workshop.... Hlavně od září chci udělat střihovej workshop... Nejen ty klasický postupy hotovení střihu a modelový úpravy, ale i různý fígle a tak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam