• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    WOJTYLA, PPAVON, LIMONADA: Dik

RAEL: Hledám koženej kabát a nebo někoho kdo mi ho ušije.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    RUTHAN: fyzicky obchody kutil dlouha, ujezd, florenc - serazeno dle cen, ale vsude hodne draho (na florenci nejvic), nic moc vyber vsude, asi lepsi ty odkazy od ppavona
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    RUTHAN:
    http://www.karo-leather.com/ perfektní a velký výběr
    http://www.z-kuze.cz/show.php?id=prodej není z prahy, ale když mu napíšeš co chceš není neměl by být problém.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    RUTHAN: kutil na florenci nebo ve vítězný
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Neznáte někdo nějakej slušnej obchod s kůži v Práglu?
    Obchody, kam se chodil dřív už neexistujou a tohle není zrovna věc, kterou bych kupoval často.
    Hledal sem na netu a jako nic moc ty stránky většinou vypadaj děsně a nenašel sem tam skoro nikde co zajímá mě černej delší pánskej koženej ne-army kabát.. Možná to ty obchody maj, ale jen to neni na netu, kde jsou ty děsně barevný hadry pro ženský a solidní bundičky pro normály, který si pánové hodí přes sako.
    Teoreticky by mi stačil i na kůži zaměřenej bazar.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    TALANKA: nu záleží taky dost na kvalitě králíka.. kočku ti neprodají, leda nutrii nebo bobra- ale to je drahý , a pak zbývá liška..
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    DIABOLUS: KDyž zase králík hrozně pelichá :o/
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    JUTH: záleží na tom odkud jsi. Před několika dny jsem se tu zmiňovala o Snaze. Snaha má kamené obchody v Praze, v Jihlavě (to vím konkrétně kde) v Brně a mam pocit že v Plzni. Nebo přímo na závodě v Brtnici. V POraze vím ještě o jiných obchodech..
    JUTH
    JUTH --- ---
    A nemate teda tip, kde koupit? :) na netu sem nasla par inzeratu, ale to je otazka a risk, n´est-ce pas :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    JUTH: obrázek jsem nějak vyluštila :). Co do kožešiny, vypadá to jako ne moc velká honosárna, a ikdyby, tak se běžně používá králík. Na široké límce se pak dá použít i jiné zviřátko. Králík se dá sehnat jak přírodní v mnoha barvách, tak dobarvovaný snad ve všech barevných variacích. Dle jakosti a barvení je různě cenově, ale vychází asi nejlaciněji.
    Co do zpracování kožešiny se nedají stříhat - řežou se. Také je důležité dodřžet směr růstu srsti, jakož u směrových materiálů. Spousta práce se dá udělat ručně. Takže si myslím, že bys to zvládla. Na kostým je to i dobové, ikdyž netuším jak ten Tvůj nakonec bude vypadat a neznám dataci (znám podle sebe do něčeho se pro sebe pustim a vyleze z toho něco jinýho) :)..
    Nicméně kdyby jsi s tím přeci jen chtěla pomoct, tak mi napiš zprávičku, jsem švadlenka, ale myslím, že tady nejsem jediná :).
    JUTH
    JUTH --- ---
    hmm, zda se,, ze obrazek neni videt (aspon u me), tak pros ichr jeste link: http://www.costumersguide.com/eowyn/coat_front.jpg

diky moc za info a za tipy :)
    JUTH
    JUTH --- ---
    zdravim, potrebovala bych radu a pomoc a tahle diskuze vypada fundovaneji nez ja :)

chtela bych si usit tuhle vecicku :

ale nevim jak na kozesinu, chtela bych ji pravou ale nemam s tim zaaadne zkusennosti - nevim, jaky druh by byl nejvhodnejsi, kde ho sehnat, jak se to sije atp (obavam se, ze nemam na to ani spravny sici stroj)... takze bych chtela poprosit, jestli nevite, kde sehnat vhodnou kozesinu a neznate nekoho, kdo by mi pomohl/usil za radnou odmenu to lemovani (saty bych pripravila do stadia, ktere by potreboval, se sitim z latky nemam problem :) )
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    RAEL: inu rádo se stalo.. snad pomohlo...
    RAEL
    RAEL --- ---
    DIABOLUS: Díky, tohle jsem potřebovala a ještě jednou s eomlouvám, prve jsme uvedla až příliš extrémní příklad.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    LIMONADA: děkuji Ti náčelníku, že ses mě zastal ;)..
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    RAEL: jak jsem zmińovala níže, Snaha se zaměřuje zejména na kožešiny, tak proto poznámky k nim. Nicméně činí, a dobře, i usně.
    U usní samozřejmě problém s přelínáváním odpadá.

Kožka ale každopádně musí být zdravá, a to jak za života zvířete, tak po stažení. Zvíře pro kvalitní kožešinu, ale i useň!, nesmí trpět žádnou kožní chorobou, nedej bože svrabem. Po stažení, nečiníme-li ji hned, je nutno kožku napnout (způsoby jsou tu, mám dojem, někde popsány) neboť tak má kožka možnost dobře vysychat a "dýchat". Neučiníme-li tak, pak nám může kožka zplesnivet, shnít, také se do ní spíše dají houby a brouci. Nehledě na to, že zmuchlaná a ztvrdlá kožka se špatně máčí a nedostane-li se roztok všude, pak nám výsledek nikdo nezaručí (a netuším jestli v koželužnách by si tuto někdo vzal na triko).

Takže na činění kožku "rovnou" bez brouků, plísní hub a jiných proradných breberek :)...
    RAEL
    RAEL --- ---
    LIMONADA: Jasně, byl to jen příklad.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    RAEL: vzdyt o tom mluvi...proste nesmi to byt linajici kuze a pise jak toho docilit. bez brouku - proboha to je snad jasny ne, ze jim tam nekdo nebude posilat polorozlozeny zbytek...
    RAEL
    RAEL --- ---
    DIABOLUS: Bod 1 asi nebyl dodržen vzhledem k tomu, že kožešina je v tomto případě druhotná... Myslela jsem, že mluvíš o jakýchsi pravidlech té firmy např. kožešiny bez brouků atd...
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    RAEL: Tak týká se to v podstatě správného a dobře načasovaného usmrcení kožešinových zvířat.

Správným načasováním se míní nezabíjet zvíře, když přelínává, ať už na jaře nebo na podzim. U většiny zvířat a zejména u králíků je nejkvalitnější srst přes zimu, a proto je dobré se vyvarovat a králíky na kožešinu jindy nezabíjet (teď když máme možnost mrazáků, tak v tom nevidím větší problém).

Správným usmrcováním se míní rychlé a "humální" usmrcení zvířete. Nejen, že si zvíře zaslouží rychlou a netýrající smrt, ale také vystresované zvíře strahcy pouští chlupy a nemá dobré maso...
    RAEL
    RAEL --- ---
    DIABOLUS: A ty zásady jsou? Mě to zajímá!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam