• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    WOJTYLA: že děláš kudly vim moc dobře, sleduju kovárnu:) Kde to má rezervy?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ANIQUE: no spíš dělám kudly a na ně se pokoušim šít i futrály, ale rezervy to má značný...

poslední pokus:-)))

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    WOJTYLA: Šikula:) Ty šiješ ty pouzdra na nože, že?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    sem si vyrobil konika takovýho malýho na šití kůže doma v obýváku...ten filc eště přijde potáhnout koženkou
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RUTHAN: Já bych ho i ušila, otázka je jakej máš rozpočet... a jak tlustá bude ta kůže.
    RAEL
    RAEL --- ---
    RUTHAN: Protože rady Ti zde dané jsou na obchody s kůží ne s koženými oděvy pokud vim.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    WOJTYLA, PPAVON, LIMONADA: Dik

RAEL: Hledám koženej kabát a nebo někoho kdo mi ho ušije.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    RAEL: já jsem z toho pochopila že jde o obchot s koženými oděvy

RUTHAN: - takže se koukat po kožené galanteri, na netu si vzpomínám na jeden obchod tam měli luxusní koženými kabáty, ale taky luxusně drahý. Možná ve Snaze by ušili na míru (ale nevim chce se ptát)

Jinak army shopy neznam, nicméně se mi tu válí jeden koženej černej kabát pánskej šitej kdysi na míru (ne na mě :) ) a taky jeden dámskej.. Míry eventuelně dodám.
    RAEL
    RAEL --- ---
    RUTHAN: Moc nerozumim, hledáš obchod s kůží, nebo koženými oděvy? Protože pokud Tě zajímá "černej delší pánskej koženej ne-army kabát", tak tady seženeš spíš materiál, ale nejsou to obchody s oděvy...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    RUTHAN: fyzicky obchody kutil dlouha, ujezd, florenc - serazeno dle cen, ale vsude hodne draho (na florenci nejvic), nic moc vyber vsude, asi lepsi ty odkazy od ppavona
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    RUTHAN:
    http://www.karo-leather.com/ perfektní a velký výběr
    http://www.z-kuze.cz/show.php?id=prodej není z prahy, ale když mu napíšeš co chceš není neměl by být problém.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    RUTHAN: kutil na florenci nebo ve vítězný
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Neznáte někdo nějakej slušnej obchod s kůži v Práglu?
    Obchody, kam se chodil dřív už neexistujou a tohle není zrovna věc, kterou bych kupoval často.
    Hledal sem na netu a jako nic moc ty stránky většinou vypadaj děsně a nenašel sem tam skoro nikde co zajímá mě černej delší pánskej koženej ne-army kabát.. Možná to ty obchody maj, ale jen to neni na netu, kde jsou ty děsně barevný hadry pro ženský a solidní bundičky pro normály, který si pánové hodí přes sako.
    Teoreticky by mi stačil i na kůži zaměřenej bazar.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    TALANKA: nu záleží taky dost na kvalitě králíka.. kočku ti neprodají, leda nutrii nebo bobra- ale to je drahý , a pak zbývá liška..
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    DIABOLUS: KDyž zase králík hrozně pelichá :o/
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    JUTH: záleží na tom odkud jsi. Před několika dny jsem se tu zmiňovala o Snaze. Snaha má kamené obchody v Praze, v Jihlavě (to vím konkrétně kde) v Brně a mam pocit že v Plzni. Nebo přímo na závodě v Brtnici. V POraze vím ještě o jiných obchodech..
    JUTH
    JUTH --- ---
    A nemate teda tip, kde koupit? :) na netu sem nasla par inzeratu, ale to je otazka a risk, n´est-ce pas :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    JUTH: obrázek jsem nějak vyluštila :). Co do kožešiny, vypadá to jako ne moc velká honosárna, a ikdyby, tak se běžně používá králík. Na široké límce se pak dá použít i jiné zviřátko. Králík se dá sehnat jak přírodní v mnoha barvách, tak dobarvovaný snad ve všech barevných variacích. Dle jakosti a barvení je různě cenově, ale vychází asi nejlaciněji.
    Co do zpracování kožešiny se nedají stříhat - řežou se. Také je důležité dodřžet směr růstu srsti, jakož u směrových materiálů. Spousta práce se dá udělat ručně. Takže si myslím, že bys to zvládla. Na kostým je to i dobové, ikdyž netuším jak ten Tvůj nakonec bude vypadat a neznám dataci (znám podle sebe do něčeho se pro sebe pustim a vyleze z toho něco jinýho) :)..
    Nicméně kdyby jsi s tím přeci jen chtěla pomoct, tak mi napiš zprávičku, jsem švadlenka, ale myslím, že tady nejsem jediná :).
    JUTH
    JUTH --- ---
    hmm, zda se,, ze obrazek neni videt (aspon u me), tak pros ichr jeste link: http://www.costumersguide.com/eowyn/coat_front.jpg

diky moc za info a za tipy :)
    JUTH
    JUTH --- ---
    zdravim, potrebovala bych radu a pomoc a tahle diskuze vypada fundovaneji nez ja :)

chtela bych si usit tuhle vecicku :

ale nevim jak na kozesinu, chtela bych ji pravou ale nemam s tim zaaadne zkusennosti - nevim, jaky druh by byl nejvhodnejsi, kde ho sehnat, jak se to sije atp (obavam se, ze nemam na to ani spravny sici stroj)... takze bych chtela poprosit, jestli nevite, kde sehnat vhodnou kozesinu a neznate nekoho, kdo by mi pomohl/usil za radnou odmenu to lemovani (saty bych pripravila do stadia, ktere by potreboval, se sitim z latky nemam problem :) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam