• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    ahoj,
    jsem uplnej laik a pracuju spíš s textilem atd.. a chtěla jsem zkusit něco novýho..
    Na netu jsem našla toto: http://blog.craftzine.com/archive/2009/07/how-to_leather_dog_collar.html
    moje otázky:
    1.kde se dá sehnat takováhle kůže už jen na řezání, nelépe i třeba rlůzně barevný...a na kolik to tak vyjde

2.a co pořídit do začátku?..

na tom tutorialu to vypada celkem jednodušše, ale asi to taková sranda nebude s tim počítam.. nějaké rady?
    Děkuju moc!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    MAIKA: za kolik?:)
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    ahoj vsem na mam prodej kůži z kance velikostne 150 na 100 bez nožiček, kdybyste nekdo měl zájem :)
    pošta -,)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Lidi, prosímvás pěkně, kdybyste stáli před úkolem koupit kůži na botky - spíš něco ve stylu mokasín, kam byste šli a co po čem byste koukali? nebo kde byste objednávali? Hovězinu nebo vepřovici? Nebo jinou kožmu?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JANDIS_01: čau, jojo mám i kosočtvercovou ale velkou...jinak já tam měl dost matroše i naznačíno, jen jsem to pak debil ořízl moc blízko šití...:-)

hranořízek budu kovat příští víkend:-) našel jsem takovej návod někde na webu:-)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    WOJTYLA: Já myslím že se stydět nemusíš myslím že je to dobrý šití. stehy se ti skládaj tak jak mají. Co se týče hrany tak většinou si udělám linku kružítkem dál od kraje a potom to dobrousím... Mám ještě teda strhávače hran na kůži. Basket dostaneš do ruky s praxí osobně je lepší raznice kósočtvercová protože s ní líp udržíš rovinu než s touhle rovnou .... Raznice vypadá takhle / || /
    CONTENIDONETO
    CONTENIDONETO --- ---
    Zdravim a prosim o radu, shánim jemně děrovanou koženku/kůži. Něco podobného jako na těchto botaskách:
    http://www.botas.cz/picture/shop/menu_big/25%20LEGPHONES.jpg
    předem díky!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    WOJTYLA:
    WOJTYLA: Jó, tutorial by se šikl... Já dělám spíš do hadrů, málem jsem šla ještě na sedláře:) Tohle mě děsně dlouho láká... Určitě ukazuj, jak se věci dělaj, to je bomba:)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    to co jsem hledal nemužu najít ale tady je hned několik technik najednou...šití pravýho uhlu zahnutym šídlem, overcast stehy a kalsický šití...jen já to s jehlama dělám eště trochu jinak ale to by chtělo asi ukázat, nebo mužu zkusit natočit nákej tutoriál:-)))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LIMONADA: no šije se kosočtversovym šídlem, kulatý je na to když se vracíš na zapošití...ke konci tý knížky co jsem sem dával odkaz je to vysvětlený a namalovaný...eště se pokusim najít na youtube k tomu bylo takyvý video kde je to pěkně vidět...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: njn, nemam cas na zuslechtovani sveho konicku=/jako kosoctverecny sidlo misto kulatyho? sikmy steh taky nevim co by melo byt=)

i kdyz vcera jsem si pritahla asi tri nebo ctyri kila kuze darem, tak zas budu mit v lete co delat=D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LIMONADA: no vono stačí pochopit pár základních triků a postoupí člověk vo mnoho dopředu...třeba jen trik jak pichat kosočtvercovym šídlem...je tak jednoduchej až to bolí:-))) vubec šití "šikmym" stehem pomocí kosočtvercovýho šídla ...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: cha, to uz jses davno na jiny urovni nez ja, krasna prace.......ale je jasny ze cim vic to clovek dela tim vic vidi chyb no.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ANIQUE: je to křivě ušitý, šef moc blízko hrany, basket nejni v perfektní rovině... no sedlář by mě za to nepochválil:-)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    WOJTYLA: že děláš kudly vim moc dobře, sleduju kovárnu:) Kde to má rezervy?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ANIQUE: no spíš dělám kudly a na ně se pokoušim šít i futrály, ale rezervy to má značný...

poslední pokus:-)))

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    WOJTYLA: Šikula:) Ty šiješ ty pouzdra na nože, že?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    sem si vyrobil konika takovýho malýho na šití kůže doma v obýváku...ten filc eště přijde potáhnout koženkou
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RUTHAN: Já bych ho i ušila, otázka je jakej máš rozpočet... a jak tlustá bude ta kůže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam