• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    HLOH
    HLOH --- ---
    Už jsem s tou kůží třošku pokročil, hele:

ALDARION
    ALDARION --- ---
    CNV: Alan Kvasnička má skvělou monografii o rekonstrukcích historických bot podle nálezů, ale nepovedo se mi vybavit si název a najít ji. Až zas někde bude na bitvě, tak si ten název opíšu a pak už to půjde objednat...
    CNV
    CNV --- ---
    Nevíte o nějakých knihách o výrobě bot? Zajímá mě historie řemesla (ne jak se šijou adidasky, to už jsem viděla :))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SEBEL: aha...no vida jak je ten svet malej...:-DD
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: :D
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    WOJTYLA: :-DDD Nepopírám, že chlapci jsou šikovní, ale o dobovosti nástrojů na kůži žádné prameny nemají. Pokud budeš na bitvě u jejich stánku, tak se tam pravděpodobně uvidíme, neb já jsem ten kdo povětšinou prodává jejich zboží:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SEBEL: doporučuju ID Bumbac a ID antossh výborný kováři co se zabejvaj středovekem...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Potřebuju poradit, jak vypadali ve středověku užitkové nástroje na řezání a broušení kůže. Nevíte někdo něco?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PRKOSH: jemnym šmirglem - stále stejným směrem, apk navlhčit a hodně tvrdym dřívkem bez hran (muže bejt kulatý) nebo ideálně kostí zase stejným směrem a nakonec plátýnkem zase stejnym smerem...nebo si kup barvu či lak na hrany a nemusíš se s tim srát:-)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    PRKOSH: Dělali jsme to práškovým klihem rozpuštěným ve vodě. Potom to vyleštíš hadrem... že se jakoby ten povrch uhladí a "spálí"... teoreticky by to mělo i stačit navlhčit a vyleštit. Taky se dá použít ořízková barva ale měli jsme nějakou holandskou.. Přestěhoval jsem se do Prahy takže se můžu mrknout až budu zase v UL... Hadr na to spálení je lepší nejakej hrubší.. bavlněný tríčko je na prd...
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    mohl by mi prosím někdo poradit čím leštit hrany opasků po seříznutí hranořízkem? dohledal jsem pouze informaci že by to mělo jít hrubou látkou ale i přez několik pokusů jsem nenašel tu správnou
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: hmm, tak ten teda je. krokodyl vypada opravdu luxusne a zpracovani to podtrhuje
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    jinak tady jsem něco spíchnul o víkendu, krokodýlí kůži jsem dostal jako část platby za kudlu...

[ WOJTYLA @ NOŽE - ]
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ELISCHA: kup si nebarvenou kůži, musíš si koupit ty prosekávače a nejtky a ozdoby, jinak vyrobit takovejdle obojek pro psa je otázka 15ti minut i s barvením, pokud máš ty nástroje, který má ona v tom tutorialu...v kutilovi koupíš i ty nejty...a kuži si nabarvi barvou na kuži kterou koupíš tady

Firma : CHEDS
    U Průhonu 14
    Praha 7
    170 00
    email: chedspraha@email.cz

namíchaj ti na počkání barvu jakou chce, barva už obsahuje v sobě ošetření na kuži aby neztvrdla a pul litru stojí já nevim asi 60kč...a pulitr ti vydrží dlouho neb to kreje jak blázen...
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    PPAVON:
    LIMONADA: díky za rady! :) myslim, že do začátku mám info, co jsem potřebovala!
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ELISCHA: doporucuju jit nejdriv do dlouhy nebo na ujezd, florenc je nejdrazsi a nejmin ti tam poradej. ale zas tam maj barevny kuze, ale jen ve velkych kusech a hodne drahou.
    priprav se ze za to nechas minimalne litr kdyz budes chtit hranorizek i slusny prubojniky, kus kuze, nejaky nyty a presku.
    barvy na kuzi prodavaj vsechny tri obchody, ale v omezene skale barev, da se barvit i moridlem, ale to pousti.
    na rezani staci lepsi rezak, nuntnosti je slusny pravitko, idealne kovovy nebo neco jineho rovneho podle ceho lze rezat.
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    ELISCHA: kobercák to uřízne, takovouhle tloušťku ti dá každej normální nůž. ty dírky jdou dělat průbojníkama, kleštěma, vrtačkou. ten hranořízek je dobrá věc, ale na jedno použití se to nevyplatí kupovat.

tady je pro představu nějaké nářadíčko na kůži:
    http://kutil-florenc.cz/group/sedlarske-naradi
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    PPAVON: jsem sice mimopražská, ale jsem tam celkem často, tak se tam určitě podívam.. jinak jsem viděla třeba ty obojky v červeny, modry, žluty..atd.. a nikde jsem nenašla, čim to obarvit, kromě těch klasickejch černejch, hnědejch...

ještě musim pořídit nějaky základní vybavení na řezání.. jeslti to uřízne kobercák?...a pak to seřezávatko na ty hrany a ještě na dirky..ale to se snad dá sehnat v nějakejch kutilech, to problem nebude...

děkuju za radu ;)
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    ELISCHA: tak tohle konkrétně považuju za docela jednoduché. řízneš kůži a průbojníkem uděláš dírky. jediný s čím možná budeš mít problém je udělat hezky ty nýty. pro kůži si zajdi do kutila na florenc či újezd. ale takovýhle silnější kůže se pokud vím barevný téměř neprodávaj(maloobchodně). to si asi budeš muset nabarvit. kde sehnat barvy nevím. u kutila maj normálněhnědou/černou barvu v plechovkách.
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    ahoj,
    jsem uplnej laik a pracuju spíš s textilem atd.. a chtěla jsem zkusit něco novýho..
    Na netu jsem našla toto: http://blog.craftzine.com/archive/2009/07/how-to_leather_dog_collar.html
    moje otázky:
    1.kde se dá sehnat takováhle kůže už jen na řezání, nelépe i třeba rlůzně barevný...a na kolik to tak vyjde

2.a co pořídit do začátku?..

na tom tutorialu to vypada celkem jednodušše, ale asi to taková sranda nebude s tim počítam.. nějaké rady?
    Děkuju moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam