• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: co zkusit telefon a zeptat se jich? já to tam kupuju takže to maj...
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Nemáš konkrétní odkaz? Nic jsem tam nenašla.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: lak na kůži... http://www.chedspraha.cz/
    CNV
    CNV --- ---
    Existuje nějaký přípravek, kterým by se dala nalakovat kůže tak, aby se leskla? Mám kožené boty a chtěla bych, aby byly lesklejší - nechci z nich udělat lakovky, je mi jasné, že to nejde, ale aby se jim to co nejvíc blížilo.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    jen taková večerní rychlovka, mel jsem to za hodinu hotový, proto je to tak křivý:-))), futrál na krk s kuží z ještěrky, na kudlu co jsem delal před lety, dárek pro kamaráda westernáka...

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Poptávám starší černou koženou věc, ze které by se kůže dala dále zpracovat a nosit... neválí se vám doma něco totálně nemožnýho? Za flašku nebo do dvouset:)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Potreboval bych vyrobit pouzdro na tenhle nuz:
    http://www.fallkniven.com/g1/g1.htm
    tak aby se dal nosit vzadu na pasku ve vodorovne poloze. je mi celkem jedno z ceho to bude, ale asi by to melo bejt cerny.
    nejaci dobrovolnici?
    HLOH
    HLOH --- ---
    Je to tlačené za mokra kostí, ale použít jde téměř cokoliv hladkého třeba lžíce.
    Mě se to vracelo když jsem použil moc starou kůži ale na nové hovězině to zůstane tak jak to tam vytlačíš..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: jé, to je krása - jak kudla, tak pouzdro...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    HLOH: to me taky zajima, jak je to tlaceny?
    ja uz to zkousela, ale nikdy mi to na ty kuzi nevydrzelo - vratilo se to, a taky nevim jakym nastrojem to delat aby to bylo tekhle pekne hladke
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HLOH: tlačený za mokra?...moc pěkný to je a ten kovanej kroužek je prímo luxusní!
    HLOH
    HLOH --- ---
    Už jsem s tou kůží třošku pokročil, hele:

ALDARION
    ALDARION --- ---
    CNV: Alan Kvasnička má skvělou monografii o rekonstrukcích historických bot podle nálezů, ale nepovedo se mi vybavit si název a najít ji. Až zas někde bude na bitvě, tak si ten název opíšu a pak už to půjde objednat...
    CNV
    CNV --- ---
    Nevíte o nějakých knihách o výrobě bot? Zajímá mě historie řemesla (ne jak se šijou adidasky, to už jsem viděla :))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SEBEL: aha...no vida jak je ten svet malej...:-DD
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: :D
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    WOJTYLA: :-DDD Nepopírám, že chlapci jsou šikovní, ale o dobovosti nástrojů na kůži žádné prameny nemají. Pokud budeš na bitvě u jejich stánku, tak se tam pravděpodobně uvidíme, neb já jsem ten kdo povětšinou prodává jejich zboží:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SEBEL: doporučuju ID Bumbac a ID antossh výborný kováři co se zabejvaj středovekem...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Potřebuju poradit, jak vypadali ve středověku užitkové nástroje na řezání a broušení kůže. Nevíte někdo něco?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PRKOSH: jemnym šmirglem - stále stejným směrem, apk navlhčit a hodně tvrdym dřívkem bez hran (muže bejt kulatý) nebo ideálně kostí zase stejným směrem a nakonec plátýnkem zase stejnym smerem...nebo si kup barvu či lak na hrany a nemusíš se s tim srát:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam