• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    LIMONADA: nehledě na to že vyrobit koženku je tak neekologický že to ve výsledku možná zabije víc zvířátek než kdyby se to udělalo kožený...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CLOVICEK: sorry, ale ja musim (take jsem mela kratce toto obdobi) eticky idealy jsou v tomto pripade opravdu nahovno. kuze je funkcne nenahraditelny material a uprimne ti reknu ze na vsem ostatnim se ti budou potit ruce a bude to ulepene (pocitove) a navic se to bude blbe chovat pri potahovani.

pritel si nedavno potahl volant kuzi, dost prace, ale je to k nezaplaceni, opravdu prijemne a FUNKCNI.

ale ok, beru ze tahle smesna etika a ropny produkty jsou pro nekoho vic nez jeden z nejstarsich materialu pouzivanych clovekem ktere jeste clovek nedokazal plnohodnotne nahradit (a verim ze nedokaze, pokud to nebudem pestovat v nakym roztoku)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    CNV: rad bych, jsem naklonen jakemukoliv kompromisu, ale prave takove latky jsem dnes nikde nevidel a zenske v prodejnach mi nic podobneho ani nedoporucily, marne jsem se ptal n anazev nebo jakykoliv tip kde se takove materialy daji sehnat... bohuzel :(
    CNV
    CNV --- ---
    CLOVICEK: Těch koženek je totiž víc druhů... oděvní, čalounická, na kabelky atd. Na boty to bude zase jiný materiál.
    Nebylo by lepší udělat si ten potah z látky? Existují různé imitace kůží, které jsou hodně příjemné na omak. Taky by se to lépe šilo.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    WOJTYLA: ano, to je presne ono, ja bych prave rad tu technickou, nedela se mi dobře z představy, že bych měl volant potahnuty mrtvolou - sorry vsem v tomto klubu ;) Koženku klasickou jsem zkoušel, ale problem je v tom že v ruce klouže. No nic, zkusím nějaké čalounické potřeby nebo něco, teď jsem oběhl čtyři galanterie a metráže a nikde nic, nikdo nic nevi :(
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    mimochodem pozor na zminovanou EkoKůži....už jsem se několikrát setkal s tim že výrobek byl z EkoKůže a přesto na něm byla značka "kůže", nebo Ekokůže je rozemletá kůže spolu s nákym pojivem, ale vlastnosti to má jiný...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CLOVICEK: no muzes to zkusit, existuje vic takovych materialu. ale imho snazsi by bylo napsat rovnou treba na nejake ceske vyrobce obuvi (vlastne nevim jestli jeste nekdo u nas vyrabi)

calounictvi pouzivaj kozenku (co jsme se o tom bavili s calounikem)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    LIMONADA: rozdil mezi kůží a koženkou znám a koženka to bohužel není. Řempo jsem prolezl už dvakrát osobně, ale koženka má do toho požadovaného materiálu dosti daleko. Na omak je to téměř k nerozeznání od neupravené kůže, našel jsem nějaké zmínky o ekokůži, jenže žádná metráž nikde není a názory se různí (rozemleté zbytky kůžex 100% polyester) tak nevím. Asi budu muset oběhnout čalounictví :(
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CLOVICEK:jmenuje se to koženka, a ma to dosti malou trvanlivost (vytrhavani, praskani), ale myslim ze ty z rempa budou lepsi nez z beznych latek
    Koženka-plastická kůže

| Hansanet - Řempo na Internetu

http://www.rempo.cz/oddeleni/76/Kozenka-plasticka-kuze.aspx
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    uff, mam dotaz primo OT ale nenasel jsem tady vhodnejsi klub, potrebuju sehnat umelou kuzi, nejlepe metraz, ale nepotrebuju zase nejake velke plochy, nechci nic ze zvirete, proste cisty rostlinny nebo ropny produkt :) To je mi jedno, nejlepší přirovnání asi jako umělá drsná kůže ze které dělá většina vietnamců své boty :) rad bych vedel jestli se da takovy material sehnat na metry, díky
    MISSTAKE
    MISSTAKE --- ---
    CNV: napadá mě pani Ivana Ostřanská, http://www.ivankahandbags.cz/ zkus ji kontaktovat, třeba ti vyjde vstříc
    FO_PA
    FO_PA --- ---
    my zatim nemáme materiál na šablony a podšívky, ale pomalu nakupujem, snad se to už hne, stroj jsme už opravili. Jestli máte návrhy na tašky a podobně, tak se klidně obraťte do pošty, anebo sem.
    -- Když nebudu ještě moct ušít tak snad bych alespoň poradila, s čim poradit půjde. Ideální by bylo, kdyby byl už zhruba hotovej nějakej nápad, jaká taška a tak, zbytek bysme pak dořešili. Jde nám to pomalu, ale hejbem se.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    muj dobrej kamarád....jeden z nejlepších sedlářů u nás...

Šíma Prague - Zakázkové práce z kůže
    http://www.sima-prague.com/
    CNV
    CNV --- ---
    A když jsme u toho, někdo šikovnej, kdo by uměl udělat koženou kabelku v tomto stylu, by se tu nenašel? Případně uvítám tip, nejlépe v Brně. Jednoho brašnáře v okolí mám, ale jen spravuje, do šití kabelky se mu nechce.

WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: 20k+
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    CNV: musela bych se zeptat fakt netusim ... ale co jsem od nej videla sama lahudka ... teda zatim jen pansky, ale stejne ...
    CNV
    CNV --- ---
    HONZIK_HAPPY: Netušíš ceny? Mít doma nějakou ručně ušitou klasiku by se mi líbilo...
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    HONZIK_HAPPY: Hodně moc dobrý!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam