• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    LIMONADA: podkovák?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: Běž do kovárny a oslov kováře... třeba hloh mi onehdá dělal jehlu do kožený spony....
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    a ted dalsi dotaz, budu se pokouset usit sporran, a shanim takovehle zapinani.....nevideli jste ho nekde nahodou? jeste jsem kutily neobchazela, ale moc nadeji tomu nedavam, spis nejaky vyrobci...(ale nevim co hledat)
    asi to budu resit alternativne - tzn kozeny poutko, jen shanim aspon ten trn. kovovy idealne, paroh k dispozici mam a ten neni tak vitany.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    no rukavicky asi radsi zkusim nechat nabarvit odborne....rada bych je nosila neb sehnat dlouhy cerny kozeny rukavice (za nejakou lidskou cenu) se bohuzel neda ani na ebay (vydrazej se za dobrou cenu, ale vysoky postovny)
    sice info jsem dostala takove ze lze je vycistit lihem a nebo jeste necim (nakym isopropylem, nepamatuju se presne), pak nabarvit a promazat.....no uvidim kolik za to budou chtit.

CNV: moridlo ma tu nevyhodu ze pousti, ty barvy na kuzi temer nepoustej co mam zkusenost.
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: A namořit a namazat?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: barvu na kůži která už má v sobě mazadla, lihový mořidlo je zlo...
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    LIMONADA: Já dávala svojí nenositelně zničenou koženou parku (velur - ztvrdlá kůže, silné znečištění, bílé mapy...) do čistírny v Palladiu. Posílají to kamsi do užnevímjakého města, dokonce mi odtamtud volali co mají udělat s přezkou na opasku, že ji stroj může poškodit i když ji obalej, ale když pásek nevyčistí bude mít jinou barvu. Na můj návrh ochotně opatrně vypárali, nic neztratili, a celá parka je jako nová, po mapách a pod. ani stopy. Za mě jednička s hvězdičkou.
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    LIMONADA: Nojo, já zas blbě čtu... no osobní zkušenost nemám, ale chodím kolem tohohle http://www.volny.cz/cistirnyjitka/ kde píšou že kůži čistí i barví...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IGNIS_FATUUS: ja vim, pisu jsem pro konkretni tipy ne asi.....
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    LIMONADA: v některých čistírnách ti vyčistí i kůži
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: tojo, ale to je na cistou kuzi ne? tyhle rukavicky jsou nosene.....tzn, budou zamastene, castecne....
    CNV
    CNV --- ---
    LIMONADA: Barvení na černo jsem zrovna četla na Knife.cz - lihovým mořidlem a mazat, dokud saje.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    nevite nekdo kde bych si mohla nechat vycistit a pripadne obarvit dlouhe kozene bile rukavice? bile uz nikdy nebudou, chtela bych je nacerno, ale sama to riskovat nechci - bojim se pousteni a taky aby to chytlo stejnomerne.

nemate tip?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: namoc to ridkeho roztoku selaku (rozpousti se v lihu) a pak dej do formy/natahni na formu dle ktere to ma mit tvar a nech uschnout. drzi to fest, zalezi na mnostvi selaku.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    CNV: zkus zde, nechám to na erudovanějších (Římané máčeli své zbroje ve vroucím oleji tuším)

Knife.cz - Fórum - Kůže
    http://www.knife.cz/default.aspx?tabid=53&g=posts&t=287&p=31
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    a chci se zeptat, nevite nekdo kolik muze stat projmuti kabatu - dubenaku, proste toho z beranku? jeden jsem ted dostala, ma v pase vazacku, ale i tak bych ho radsi trosku projmula. vzdavat se ho nechci=)

takze pokud mate tip na nekoho kdo toho bude schopen za nejakou rozumnou cenu sem s nim=)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: bud podlepit kuzi - ale pak to bude silnejsi a o dost tezsi ze.....to uz je skoro lepsi vzit silnejsi kuzi.
    to podlepovani jsem videla, ale vubec netusim kde by ten vlizelin nebo co to je na kuzi mohli prodavat a jak se to da nalepit.....
    CNV
    CNV --- ---
    Jak můžu zpevnit měkčí kůži, třeba když si chci udělat taštičku nebo pouzdro na brýle a chci to pevnější? Můžu to prostě celoplošně podlepit ještě jednou kůží nebo tvrdým plátnem?
    CNV
    CNV --- ---
    Mám starosti, aby mi to ladilo s kabelkou, chápete.
    Stejně nejdřív musím roztáhnout ten zatracenej nárt, abych v nich vůbec mohla bezbolestně chodit.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CNV: jako já ti na druhou stranu rozumím, taky jsem koukala na ty nový boty rozpačitě, ale kolem a kolem - ony vydržej jako nový jenom chvilku a zas až tak úchylný to neni... prostě nový boty:)
    CNV
    CNV --- ---
    Nedělejte si ze mě šprťouchlata!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ANIQUE: A oplácat bahnem, špatně umýt a zbylé částečky bahna zakrémovat dovnitř. A chvíli mlátit do špičky šutrem z různých úhlů, aby vypadala okopaně. A urazit venku kousek asfaltu, rozehřát ho horkovzdušnou pistolí či nad plamenem a nanést pár kapek na rozhraní podrážky a svršku. A vzít podrážku rašplí aby vypadala sešlapaně. ;)))
    A není jednodušší koupit v sekáči už odborně obnošené? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam