• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    WOJTYLA: no kdo by to dělal to vím... já :-) a prachů.. nevím, nedělá se to třeba pilinama? :-)
    hele povedlo.. uvidíme... dnes večer to zkusím odvázat ... zatím to ale vypadá dobře... je to suché, nerozpadá se to .... ani to nesmrdí :D
    každopádně díky za podporu a radu :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SOUKYHO: vycpání stojí dost prachu a vubec netušim kdo to dělá...jinak jsem rád že se to povedlo..:-)
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    :D hele dopadlo to dobře... relativně :-) ani to moc nesmrdí :-)
    hele je to vykuchaný tak, že by se to dalo i vycpat.... teď jen, jak jsi mluvil o tom napuštění olejíčkem .... šlo by to nějak napustit aby to změklo? jak to schne, tak to zase tvrdne... možná by stálo za to to zkusit vycpat :-) netušíš, čím se to dělá? Je to asi jedno ne?

foceno po ránu mobilem.. v případě zájmu vyfotím foťákem

kroko.JPG (596044 B)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SOUKYHO: to nesmíležet ve vodě!..to ti zhnije! řikal jsem namočit...ne nechat v kýblu s vodou!..šmarjá:-D
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    WOJTYLA: Pozdě :-)
    leží to od včerejška v kýblu s vodou... ty tenký části už povolili.... ale hřbet, kterej je nejsilnější tak ještě drží ... zkoušel jsem to ráno natáhnout, ale je to pořád tvrdý... každopádně až se večer vrátím domů.. tak to natáhnu
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SOUKYHO: neni nutný to promočit durch...jen do tý míry aby se to natáhlo...začal bych potíráním houbičkou z vnitřní strany teplou vodou...
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    WOJTYLA: Super! Dílky za info ... tak já to večer zkusím. Myslel jsem, že to hodím do vany, namočím a pak bych to natáhnul na prkno... a přivázal.... to by mohlo vyjít ne? no a pak přesně namatlat nějakým olejem nebo něco... udělám fotky a hodím je sem :-)
    Ještě jednou díky
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SOUKYHO: kuže hnije když je ve vlhku / vode nejakou dobu...lisuju takhle pouzdra na nože a je to v pohodě....nedávej to na topení zkroutilo by se ti to nekde...smrdět by to nemělo pokud je to dobře udělaná kůže...chtělo by jí to pak zespodu kde je "chlupatá" napustit nákym lether balzámem...aby zvostala pružnější....
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    WOJTYLA: díky, nebude to smrdět a hnít? budu to muset dělat v bytě... v dílně netopím, takže tam je hrozná zima:(
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    voda...natáhnout zatížit dle potřeby a nechat pomalu vyschnout...
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit jestli tu někdo máte zkušenost ... mám doma kůži z malýho krokodýla - odhaduju tak metr délka. Jenže tu kůži někdo stočil do ruličky ještě když byla pružná. Teď je to seschlá rulička, ze které kouká halva plná zubů a nějaká ta noha... je to tak suché, že o nejde rozmotat. Potřeboval bych zjistit, do čeho to namočit aby to zase získalo pružnost a dalo se to napnout a vysušit napnuté... přemýšlel jsem o vodě nebo lihu, ale aby se to nerozpadlo, nebo to nezačalo hnít ... díky za radu.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: tak herkules, nebo jinou diskerzi...ale "chemoprenoidní" lepidla jsou na kuži nejlepší...
    CNV
    CNV --- ---
    Potřebovala bych poradit lepidlo na kůži - na lepení kůže+kůže a kůže+guma (podrážka). Pokud možno v plechovce, ne v tubě. V Karsu jsem viděla Unilep RS1, ale to je asi něco jako chemopren a na ten nemám moc dobré vzpomínky...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ALI_EN: Hlavně si myslim, že bez podšívky by to asi ani nebylo dobrý pro tu kůži... Já bych pod to hodila bavlněnej šátek, může frajersky čouhat:) Nevím, no, jakmile jde o vypodšívkování, tak se člověk musí smířit, že si to sám těžko vyčistí, i když hedvábí by mohlo bejt fajn a zbytečně by nezesilovalo už tak tlustej matroš...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    máme dotaz. Motorkářský kožený trojcípý šátky - používá se u nich podšívka? Hedvábná nebo jiná? Strjda motorkář tvrdí, že nemusí, ale surovák kůže by přece nechávla žmolky, ne ..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    vynikajici napad
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    RUTHAN: No já o ničem nevím a nikdo jiný evidentně taky ne. Mohlo by bejt lepší nechat si to ušít na zakázku?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak jsem do toho Kutila (sakra ja myslel, ze je to prijmeni majitele) volal a prodavaji jen material a nebo nejaky maly veci, ale rozhodne ne hadry, takze jako nic moc.
    Volal jsem na par dalsich mist, ale snad nikde nemaji skladem v praglu kalhoty nebo kabat, vsechno je to na zdlouhavy objednavky, az na jeden shop s moto hadrama.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Nenašel jsem pokud to nemá nějaký geniální název jako potřeby pro řemeslníky :(, ale pak bych čekal, že tam budou mít jen polotovary a ne hotový zboží, ale můžu se plést.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Neměl by někdo prosím aspoň přesnou adresu toho Kutila v dlouhy nebo na ujezdu? Nějak se nemuzu doklikat na netu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam