• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    ANIQUE: No kráva 7m2 za 3 tisíce je velice dobrá cena. To bych neváhal ani vteřinu. Ono taky záleží jaká to má být tloušťka/na co to má být, to taky rozhoduje o ceně.
    Já vzhledem k tomu, že si šiju z kůže jen pro vlastní potřebu, sem tam něco na šerm(klobouk, pochvy, nějaká kabela atd...), tak si vždy koupím kůži bud na bitvě nebo na nějaký šermířský burze a kupuju vždy větší kus, protože se mi to vyplatí. Kdybych se tím živil, půjdu do velkoobchodu, protože chci/potřebuju velký výběr a budu to kupovat pravidelně, ne příležitostně. Jak říkáš, je to jistota.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: to si rozhodni sama, pro mě je jednodušší zajít do kara než shánět malý obchodníky po bitvách.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: Ok, dík! Já narazila na Libušíně na člověka, co prodává kůže a kráva skoro 7m2 vycházela zhruba na 3 tisíce... Ale říkám si, jestli by nebylo lepší Karo "na jistotu", čímž nechci schazovat malé obchodníky na volné noze, ale přecijen z toho mám trochu strach...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: počítaj za (deci)metr čtvereční, u každé kůže je cena trochu jiná dle původu, kvality. mají převážně tenčí kůže, oděvní i čalounické, mají i barvené hadí kůže, pštrosí, prostě všechno možné. oděvky maj i v menších kusech, často koziny nebo teletiny, vycházej kolem 500 za kus. já si kupovala silnější a tužší kůži, celá kráva bez nohou a vyšlo mě to 2 a půl tisíce. kdybych si to kupovala po kusech v kutilovi byl by to tak dvojnásobek.
    navíc jsou ochotní, ukážou ti všechno i když si třeba hned nevybereš.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: Prosímtě, jak jsou na tom s cenami? Počítaj po m2 nebo co kus to jiná cena? Nekoukala jsi i po nějakých tenčích kůžích?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    DIABOLUS: urcite karo leather http://www.karo-leather.com/about.html , uz nebudu nakupovat jinde, sice musis najednout koupit velky kus, ale rozhodne se to financne sakra vyplati, a maj vsechny mozne druhy
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    díky, juknu
    CNV
    CNV --- ---
    DIABOLUS: Karo Leather na Rohanském nábřeží?
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    DIABOLUS: do pošty mi hod bližší požadavky kouknu co mame na sklade
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    nevíte někdo po Praze nějaký zdroj černé kůže? Potřebuju něco očalounit.. Díky..
    BORG
    BORG --- ---
    HONZIK_HAPPY: Tak meli jen na figuryne skoda..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: prostě na nějaký čas zatížit (čím težší, tím lepší ýže;) mělo by se to narovnat, už sem tak rovnala i dost silnou kůži.
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Chtěla jsem si z toho udělat tašku, ne čalounit... ostatně je toho už jen kousíček.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: natáhne se až jí nekam použiješ a natáneš jí nekam počalouníš neco:-)
    CNV
    CNV --- ---
    A ještě dotaz, jak narovnat zmuchlanou kůži... je to měkká čalounická kůže, kdesi se povalovala a je zmačkaná, je možné to nějak narovnat?
    CNV
    CNV --- ---
    Nemáte tip, kde sehnat dvojitý kabelkový zip? Tj. ten, co se rozepíná od prostředka (běžně mají v galanteriích jen dvojité zipy, které se rozepínají od krajů).
    BORG
    BORG --- ---
    Pražáci a okolí neznáte nějaký kamenný krám kde jsou k sehnání kožené kalhoty? Eventuelně i nějaký online shop, pokud máte zkušenost se zbožím. Mám už asi třetí z obchodů typu Brixton a Predátor, ale začíná mi vadit ten motorkářský střih (vysoký pas atd.). Sháním se tedy po nějakých klasického džínového/kalhotového střihu.

Dík
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: Znám v Liberci - napiš, jestli mám zkoušet dopátrávat kontakt nebo ne... Ale paní je fakt strašně šikovná, viděla jsem některý její křiváky a kabáty, tak bych řekla, že peněženka pro ní bude jako nic:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam