• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    RAEL: pravá jelenice je prostě z jelena, srny, daňka, muflona protože jen z jelenovitých zvířat může být tak měkká a pěkně žlutá. Defakto je to takovej semiš, ale z jelena. Co vim tak se tomu říká zámiš. A zámiš co vim tak se snad nedělá jen z vysoké ale také z koziny a jehnětiny, ale to bych si ověřila, to nevim sychr a myslim si že to bude jen taková podivní náhražka... co se všechno z jelenice vyrábí asi víš ;)..
    RAEL
    RAEL --- ---
    DOTAZ:
    Nedaří se mi vygooglit nějaký obecný článek-potřebuju zjistit, jaký je formální rozdíl mezi semišem a jelenicí. Musím nějak v popisu identifikovat materiál s kterým pracuju. Na knize jsme nikdy neviděla něco takového použité...
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    Nad Šárkou 114 zvonek diebooted
    STRIGA
    STRIGA --- ---
    PRKOSH: Kde přesně tady jste, já na Hanspaulce bydlím :D
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    Domácí koželužství
    http://kozeluzstvi.wz.cz/index.php
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CNV: Jupí!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ZRUUD: Ten je dobrej:)
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    doprčic, já už nevím jak sem ty obrázky nacpat :P
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PRKOSH: moc pěkný boty...na podzim bych si u vás možná náký objednal...
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    DIABOLUS: jj www.diebooted.com
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    PRKOSH: děláte botyy??? na míru? historický? :)..
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    Opet opakuji ze u nas na sevcovske dilne mame spousty kuzi. Jsme v praze na Hanspaulce. Ceny pulek od 10 Kč/dm.
    CNV
    CNV --- ---
    ANIQUE: Už nevím, ale vygooglila bys... na webu měli napsáno, že posílají i maloobchodně.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: A to já na něj mam kontakt s tím, že mi nabídl sestavení vzorníku...
    PPAVON: váhám jen proto, že na bitvě mi přišlo, že jsou všechny silnější než bych potřebovala...

CNV: wrau, nějaký konkrétnější kontakt?
    CNV
    CNV --- ---
    Kráva se dá objednat i z koželužny, dm2 vyjde nějak kolem 12-14 korun, oproti obvyklým 20 a více v řempech. Objednávala jsem si jednou půlku, hlazenice cca 2-3 mm, a stála kolem 1800. A bude to na dlouho :)
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    ANIQUE: No kráva 7m2 za 3 tisíce je velice dobrá cena. To bych neváhal ani vteřinu. Ono taky záleží jaká to má být tloušťka/na co to má být, to taky rozhoduje o ceně.
    Já vzhledem k tomu, že si šiju z kůže jen pro vlastní potřebu, sem tam něco na šerm(klobouk, pochvy, nějaká kabela atd...), tak si vždy koupím kůži bud na bitvě nebo na nějaký šermířský burze a kupuju vždy větší kus, protože se mi to vyplatí. Kdybych se tím živil, půjdu do velkoobchodu, protože chci/potřebuju velký výběr a budu to kupovat pravidelně, ne příležitostně. Jak říkáš, je to jistota.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: to si rozhodni sama, pro mě je jednodušší zajít do kara než shánět malý obchodníky po bitvách.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: Ok, dík! Já narazila na Libušíně na člověka, co prodává kůže a kráva skoro 7m2 vycházela zhruba na 3 tisíce... Ale říkám si, jestli by nebylo lepší Karo "na jistotu", čímž nechci schazovat malé obchodníky na volné noze, ale přecijen z toho mám trochu strach...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam