• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    ZRUUD: krásná
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Čutorka hotová provoskovaná vodotěsná :)

ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    RAEL: Konkrétně tohle bylo boucháno za sucha (useň má povrchovou úpravu, takže nesaje), ale kdybych to dělal do nebarvené usně, tak za vlhka.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    RAEL: vlhci
    RAEL
    RAEL --- ---
    ZRUUD: Pěkné, na první pokus dost čistě udělané. Jen dotaz? Dělá se to za such, nebo se kůže nějak vlhčí?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    CLOVICEK: Ok, s renovací zatím moc zkušenosti nemám, ale jsem na to zvědav.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ZRUUD: jakmile dorazim domu, vyfotim ho, je tenci nez ten tvuj, s dirkama na koncich a zavazovanim na snurku, ale vypadá to ten samý typ kůže, ale houby se v tom vyznám :)
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    CLOVICEK: Nebylo by foto?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    mám dotaz, mám náramek z kůže podobní jako níže, tři roky na ruce nošený nonstop, takže si asi dovedete představit jak vypadá. Dá se ějak zrenovovat? Je to taková památka, kterou bych rád ještě někdy nosil, ale na druhou stranu neholduju ani trochu kůži z důvodů, které zde nebud raději rozebírat, takže nechci nový, i když jak jsem se tady díval, jsou to pěkné mistrovské díla :) to palec nahoru. existuje tedy nějaký třeba nálev pro vyčistění a následné nějaké zrenovování? Je to tvrdá, nejspíše hovězí kůže
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    Děláte někdo zakázku? Mám dvě na sobě nezávislé - rukavice a pánský pásky. Kdyžtak pošta.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    I započaly prvotní ražební pokusy :)

DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: já moc nápady nemám, design nedělám naopak těžím z historie a tam tedy pravda řemeslo kurňa potřebuji :)...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    RAEL
    RAEL --- ---
    Dospěla jsem k závěru, že se mi třeba workshopy moc nevyplatí dělat i když za ně dostanu zaplaceno. Pak se objeví XY dalších lidí, co dělají obdobné věci jako já, jednodušeji, méně kvalitně a za nižší cenu. Koncový zákazník rozdíl bohužel nepozná. Myslim, že ze stejných důvodů to nedělá i spousta dalších řemeslníků. Pak je už trochu rozdíl, když se Ti starší uvolí naučit něco z toho co umí ty mladší v rámci oboru.
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    DIABOLUS: jako řemeslo je důležitá součást designu - bez kvalitního řemesla je ti sebelepší nápad na prd, takže se na kvalitní zpracování u nás hodně dbá. Někdy si teda dělám srandu že sem švadlena s vysokou školou :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: mě zajímalo řemeslo, tatínek mě ale na učňák nechtěl dát. tak jsem skončila na technice :)
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    U nás se letos otevírá bakalářský i magisterský obor Obuv a doplňky - boty, kabelky a další kožené doplňky (pásky, rukavice, čepice,...) tu šijeme už teď. viz uud.zcu.cz, ale není to jen o řemesle, ale hodně o designu:

ATEH
    ATEH --- ---
    DIABOLUS: Od tama to znám ;-)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    ATEH: vim vim, silon jsme cpali i do aut...
    ATEH
    ATEH --- ---
    DIABOLUS: Silonové součásti jsou v pořádku, silon je takřka nezničitelný... třeba taková ložiska do nějakého "lůžka" uložit musíš a tady se silon stává nepostradatelným. Horší je, když je nahrazovaný nějakým jiným plastovým šitem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam