• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    LIMONADA: No jestli budete pořádat kurz na zdobení... tak mistr tam dle fotek má některé věci logicky a systémově poněkud nepřesné...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LIMONADA: jo jinak nejsem ta šikovná slečna co je zmíněná na stránkách, ta odešla učit na učiliště místo nedávno zesnulé mistrové.
    já jsem vzatá do učení a doufám že co nejdřív se objeví na stránkách i moje výrobky;)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SEBEL: přines to a mistr se na to mrkne;)
    sedlářství a brašnářství
    http://www.sedlarstvi-brasnarstvi.cz/index.html

jinak budem pořádat kurz na zdobení kůže v docela blízké době pokud by to někoho zajímalo, info na stránkách
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    LIMONADA: Z koželužny a mám ozkoušené, že pouští :-/
    RAEL
    RAEL --- ---
    LIMONADA: Jedna červená kozina z koželužny mi zničila pergamen-obtiskla mi na něj mrkvově oranžové fleky :( Jsme to měla na sobě uložené v šuplíku...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SEBEL: a je barvená z koželužny nebo ručně doma? pokud koželužna, pouštět by neměla, na případnou fixaci se ještě zeptám mistra;)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Ahoj. Mám barvenou kůži (štípenka) a potřebuju zajistit, aby pustila buď předem, nebo jí nějak ustálit. Nikdy mi barvení nevadilo, ale na červenou kabelku by to asi byl problém. Nějaké rady nápady?
    Díky :-)
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    CNV: celá kráva stojí okolo 5 tisíc
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CNV: Hm, dva a půl už je dost (ne, není to drahé, jen je to víc, než si můžu zrovna dovolit) Určitě se tam stavím a pořádně to prolezu, při nejhorším jen pro informaci do budoucna :)Díky
    CNV
    CNV --- ---
    KLAIR: Ani ti nevím, ty menší kožky mívají tak 50-80, půlka obyčejné kravské hlazenice mě tuhle stála asi kolem 2500? Nejlepší stejně bude jít se tam kouknout.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CNV: Jop, takže budu mít kabelku, pásek, peněženku... No, jak to tak čtu, tak to není tak strašné... Ovšem ona taková kráva asi bude stát docela majlant... Ono je toho hodně...

CNV: Určitě chci tužší kabelku. No, půjdu tam a uvidím. Táta určitě nebude šít nic, co by musel ještě vypodložit. Natolik ho znám :) takže to spíš vidím na půlku krávy a tuhý materiál....

Kolik může mít taková kráva rozlohu? Člověk má snad dva čtvereční metry, ne? to taková kráva musí mít alespoň 4 nebo 5 :-D Jo, bude ještě sranda....

Moc díky
    CNV
    CNV --- ---
    KLAIR: To na té fotce ze skladu jsou menší kůže - koziny, skopovice - jsou měkké, kdybys chtěla tuhou kabelku, tak se musí vyztužit, ale těch barev, to zas jo :)
    CNV
    CNV --- ---
    KLAIR: Tak nějak normálně, snad 6-10 za dm2 podle druhu. Nevýhoda je, že neřežou, takže krávu jedině celou...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CNV: Jop... už jsem jim vlezla na web... Jenže jsem Tě začala pomalu proklínat, protože tam asi nechám jmění :) http://www.karo-leather.com/_wp_generated/wp75d95dc9.png

Jupí, jdu si vymýšlet kabelku svých snů, tatínek mi jí ušije a já budu děsně spokojená....

Nemáš tušení, jak je to tam s cenami? Stačí velice orientačně... Abych tam za kůži na kabelku nenechala víc než za hotovou kabelku v obchodě
    CNV
    CNV --- ---
    KLAIR: V Praze zajdi do Karo Leather, v Brně znám Solidus, v obou mají pevné kůže na kabelky v různých barvách, především samozřejmě černou a odstíny hnědé.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Mohli byste doporučit nějakého dodavatele kůže? Jde mi o pevnou kůži z krávy ovšem s tím, že hledám nějaké barevné varianty, ze kterých by se teoreticky dala ušít barevná kabelka? Díky
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: zkus no.. nevim krávu jsem jim nacpat nezkoušela :)
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    DIABOLUS: koukám, že krávy tam vůbec nemaj napsaný, největší je jelen, zkusim jim napsat...
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    DIABOLUS: Díky moc, mrknu na to.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: to je krásný!
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: co vím tak v brtnici jsou ochotni vydělat kůži na zakázku. ale čeká se až se jich sejde víc. třeba králíka ti myslim pod 30 neudělaj.. ale krávu by mohli--
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: ano Brtnice, byla jsem tam osobně jednou. jinak poštou. maj tu i kamený obchody, ale jen s hotovými výrobky. kožešiny a usně na dobírku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam