• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    DIABOLUS: koukám, že krávy tam vůbec nemaj napsaný, největší je jelen, zkusim jim napsat...
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    DIABOLUS: Díky moc, mrknu na to.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: co vím tak v brtnici jsou ochotni vydělat kůži na zakázku. ale čeká se až se jich sejde víc. třeba králíka ti myslim pod 30 neudělaj.. ale krávu by mohli--
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: ano Brtnice, byla jsem tam osobně jednou. jinak poštou. maj tu i kamený obchody, ale jen s hotovými výrobky. kožešiny a usně na dobírku..
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    Kde kupujete kůži?
    Máte někdo kontakty/zkušenosti přímo z koželužnou?
    Jste někdo schopen vydělat kůži z ovce nebo i krávy?
    Díky za odpovědi, řeším teď meziproblém - koželužna prý nemůže vzít kůži odjinud než z jatek, ale na jatkách se neřeší z které konkrétní krávy ta kůže byla, což já potřebuju vědět...
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    PRKOSH: Vydařené :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    PRKOSH: To je nádhera. Zatím všechny ručně šité boty, co jsem viděla, vypadaly mírně hipísácky, ale tyhle jsou naprosto úžasné.
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    tak taky kousek z nasi prace:) pokud byste chteli vider vice fotek tak je najdete na www.fler.cz pri vyhledani "ben hrubeš"

TIMA
    TIMA --- ---
    ZRUUD: wow!
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    ZRUUD: krásná
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Čutorka hotová provoskovaná vodotěsná :)

ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    RAEL: Konkrétně tohle bylo boucháno za sucha (useň má povrchovou úpravu, takže nesaje), ale kdybych to dělal do nebarvené usně, tak za vlhka.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    RAEL: vlhci
    RAEL
    RAEL --- ---
    ZRUUD: Pěkné, na první pokus dost čistě udělané. Jen dotaz? Dělá se to za such, nebo se kůže nějak vlhčí?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    CLOVICEK: Ok, s renovací zatím moc zkušenosti nemám, ale jsem na to zvědav.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ZRUUD: jakmile dorazim domu, vyfotim ho, je tenci nez ten tvuj, s dirkama na koncich a zavazovanim na snurku, ale vypadá to ten samý typ kůže, ale houby se v tom vyznám :)
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    CLOVICEK: Nebylo by foto?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    mám dotaz, mám náramek z kůže podobní jako níže, tři roky na ruce nošený nonstop, takže si asi dovedete představit jak vypadá. Dá se ějak zrenovovat? Je to taková památka, kterou bych rád ještě někdy nosil, ale na druhou stranu neholduju ani trochu kůži z důvodů, které zde nebud raději rozebírat, takže nechci nový, i když jak jsem se tady díval, jsou to pěkné mistrovské díla :) to palec nahoru. existuje tedy nějaký třeba nálev pro vyčistění a následné nějaké zrenovování? Je to tvrdá, nejspíše hovězí kůže
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    Děláte někdo zakázku? Mám dvě na sobě nezávislé - rukavice a pánský pásky. Kdyžtak pošta.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    I započaly prvotní ražební pokusy :)

DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IGNIS_FATUUS: já moc nápady nemám, design nedělám naopak těžím z historie a tam tedy pravda řemeslo kurňa potřebuji :)...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam