• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CNV: ksakru, do toho bych šla, kdybych si to uměla přešít:D
    CNV
    CNV --- ---
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: klasická zlatá liška?
    OMI
    OMI --- ---
    DIABOLUS: Chjo, Když já bych to potřeboval vzít do ruky, když to neznám.
    Nebo se dá spolehnout na to, že když je to králík, bude to ... prostě jako králíček?
    CNV
    CNV --- ---
    Což mi připomíná, že tu mám liščí kožich, takovou tu krabici, jak se dřív nosily, a prodala bych ho tak za pětikilo - třeba na matroš.
    (Ale není to úplně měkkoučká kožešinka jako činčila nebo králík, takže pro probíraný účel zrovna ne.)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    OMI: Snaha Brtnice poštou či na dobírku.. Snaha sice pobočku v Praze má, ale tam prodávají jen hotové výrobky - čepice, bundy, kabáty, obuv, kožešinové vložky do bot,... a když je uprosíš, tak možná i metráž, ale jednotlivé kožky ne e.
    OMI
    OMI --- ---
    Už jsem se ptal na Šermu, ale prosichr ještě tady, vybyste mohli mít ještě o trochu lepší přehled:
    potřeboval bych kousek měkké kožešinky, něco co vyloženě pohladí po tváři.
    Buď jeslti vám něco zbylo, nebo jeslti máte tip, kde takovou věc (Kladno-Praha) koupit a nevykrvácet u toho, nebo naposledy pak jeslti nebudete kupovat na valkyrja.cz, žebych se přidal, cena je tam pěkná, ale to stokorunový poštovný se mi nelíbí...
    Hledal jsem netem kožešnictví Praha 6 a Kladno a našel jsem dvě, ještě jsem tam nebyl, ale jeslti kožešnictví prodává vyčiněný králičí kožky po stovce...?
    Co mi poradíte, jak tohle řešit? Chtěl bych ji mít do čtvrtka, to mi poslat nestihnou.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Potrebujem nájsť v Prahe nejakého kožušníka, konkrétne sa jedná o opravu staršieho kožuchu (baran, chlp je vnútri, zvonku jemná koža nadotyk podobná semišu). Kožuch mi je veľký, okrem toho má dieru pod pazuchou a bohužiaľ sa ho chytila trochu pleseň ale to by sa malo dať vykefovať. Inak je hrozne pekný, má náznak siluety, kožušinu na rukávoch a limci a peknú hnedú farbu, bola by škoda ho vyhodiť. Nepoznáte niekoho, kto by bol schopný to upraviť? Ďakujem za nápady.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Nevím jestli tady můžu spamovat se svými výtvory a netvory, kdyžtak mi vynadejte, já se zruším :o)

WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    a eště mě to přiblblo vopruzuje ted do pošty ... kristova hnáto....:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LIMONADA: to bude náká psychpatická 13tiletá blbka....to je bohužel mimojiné dusledek pozvánek..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    taky jste zaregistrovali ty skvele vyrobky na trzisti nyxu? slecne jsem nejdriv napsala soukrome, tak slevila (puvodni cena 600kc), ale opravdu ta neskonala drzost s jakou to prodava me udivuje.
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Tobacco bag / 350 CZK ]
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    CAMELLA: rádo se stalo. V silném roztoku aviváže se dají i změkčovat usně, ale pak záleží na Tvé šikovnosti jestli se to nebude tahat nastálo...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a díky moc :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DIABOLUS: ok, zkusím :). Já jsem něco takového plánovala zkusit, ale radši se zeptám, že, abych pak zbytečně nesplakala nad výdělkem :)
    Jako je možné, že to nakonec stejně skončí coby příjemné pelechy pro kocoura a psa, ale i tak se mi nelíbí, jak je to špinavé a trošku zatuchlé :). Uvidíme, jak to nakonec využiju :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    NEBO čistírna na kožešiny
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    CAMELLA: kup tekutý "prášek" na vlnu, a normálně to v tom ve vaně vymni - bacha na dredy, ev. se dá opravdu opatrně rozčesat, když trochu proschne, ale opravdu opatrně , aby sis nevytrhala chlupy. Kožešiny jsou činěny různě a chlupy v nich různě drží, tak to zkus nejřív někde na nožce nebo tak :). Dá se pak poušít na úplné vymáchání i aviváž... každopádně počítej s tím že při praní přijdeš úplně nebo o většinu lanolinu, pokud v nich ještě nějaký zbyl.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    při vyklízení bytu po babičce jsem našla několik ovčích kožešinek, moc příjemných, ale jsou trochu špinavé (hlavně zaprášené a zašmudlané - sloužily jako přehozy na křeslo tuším). Nevěděl by někdo, čím je zkusit vyčistit, abych je nezničila? Díky
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    AXTHEB: trochu pomuže mastnota, či navlhčit a zatáhnout hranou něčeho tvrdýho....ale uplně nepouštět to nebude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam