• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    CAMELLA: kup tekutý "prášek" na vlnu, a normálně to v tom ve vaně vymni - bacha na dredy, ev. se dá opravdu opatrně rozčesat, když trochu proschne, ale opravdu opatrně , aby sis nevytrhala chlupy. Kožešiny jsou činěny různě a chlupy v nich různě drží, tak to zkus nejřív někde na nožce nebo tak :). Dá se pak poušít na úplné vymáchání i aviváž... každopádně počítej s tím že při praní přijdeš úplně nebo o většinu lanolinu, pokud v nich ještě nějaký zbyl.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    při vyklízení bytu po babičce jsem našla několik ovčích kožešinek, moc příjemných, ale jsou trochu špinavé (hlavně zaprášené a zašmudlané - sloužily jako přehozy na křeslo tuším). Nevěděl by někdo, čím je zkusit vyčistit, abych je nezničila? Díky
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    AXTHEB: trochu pomuže mastnota, či navlhčit a zatáhnout hranou něčeho tvrdýho....ale uplně nepouštět to nebude...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jak dostat stipenku do stavu, ze nepousti drobky? Mam svetle sedou zasteru kterou kdyz si sundam tak vypadam jak snehulak.
    SINC
    SINC --- ---
    rodina prodava stary kozichy (kocka, ocelot a dalsi), nemel by o to nekdo zajem? pripadne nevite jestli to nekdo vykupuje?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: rozdíl mezi CHEDSem a lihovejma mořidlama je asi jako mezi denaturákem a single malt whiskey... ...mořidlo ti to vysuší do sraček, CHEDS barvy maj v sobě mazadlo na kuži rovnou, krejou hezky rovnoměrně, no prostě nebe a kozy...takže neuvažuj a kup...
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    WOJTYLA: Už dlouho nad těmi barvami od CHEDSu uvažuju, zatím jsem si vystačil s lihovými mořidly - stojí za to? Nemám tak často cestu do Prahy.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: když dojdeš do CHEDSu a přineseš jim barvu na papíře nebo kus kuže takhle barevnej nebo nák jim tu barvu ukážeš tak ti namíchaj co budeš chtít...aspon to tak bejvalo
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Taky mám CHEDS. Potřebovala bych takovou světlou korálovou, takže mi asi nezbyde než koupit růžovou a trochu domíchat.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ZRUUD: kurna to by bylo na motorku...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LIMONADA: mno aspon ty co používám já - CHEDS tak u těch to nešlo...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: záleží spíš kolikrát to natřeš, já většinu věcí natírám několikrát pro dosažení určitého odstínu.

a imho lihem se to zředit dá, aspoň lihem jsem vymývala nějaký tmavší skvrny třeba.
    prostě nic jiného ti neřekne tolik co zkouškas materiálem=)

WOJTYLA: právě že lihový barvy jsou na takové bázi, že by to ředit normálně přidáním lihu mělo jít....není v tom tiž plnidlo jako třeba v balakrylu. ale nemám ozkoušeno, až budu v dílně schválně zkusím, to mě zajímá.

jinak bežně ty barvy míchám k sově - třeba jasnější světlejší červenou získám tak že smíchám červenou a oranžovou třeba....
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Toho jsem se bála...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: tak světlejší odstín se ti obávám se naředěním nepovede...nejni to tempera...když žředíš balakryl vodou taky nejni světlejší, musela bys ředit "bílou"... tedy ředit tmavou barvu nákou světlejší barvou....IMHO
    CNV
    CNV --- ---
    Jak mám naředit lihovou barvu na kůži? Vodou, lihem? (Potřebuju světlejší odstín.)
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    WOJTYLA: Jak bylo podotknuto, na webu je toho plno, takže si vzhled nijak nenárokuju, navíc nepředpokládám, že bys měl potřebu je totálně okopírovat :)
    LIMONADA: Dík :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: steampunk? teďjsou toho plný internety,ale totoje skutečně špica provedení,to zas jo=)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: s dovolením ukážu tvuj obrázek kamarádovi sedlářovi, esli by mi neudělal softovejší ...sem tim nápadem uplně vokouzlenej...
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    WOJTYLA: Okuláry byly jediným konstrukčním problémem, nakonec jsem to vyřešil víčky od jakýchsi kořenek, sedí tam jak kdyby na to byly dělané :) Ovšem v krámě kde jsem je koupil už je samozřejmě nemají, takže se budu muset příště porozhlédnout po nějakém větším železářství asi.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: to je pecka ovšem!...z čeho jsou ty okuláry?...přemejšlim že bych si takový nechal udělat sluneční! bych byl u moře na pláži za plejboje:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam