• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZRUUD: používáme výrobky "bang" - jsou české, a fakt supr,mají mazání i emulzi na dokonalé promaštění
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    LIMONADA: vzal jsem to základní namíchání a řekl bych, že nepromašťujou, ale narozdíl od mořidel na dřevo ani nevysušujou, což mi vyhovuje. Mažu to takovou voskovou směsicí z jezdeckého krámu, jakým olejem mažeš?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZRUUD: časem jo,ale ne hned=/ pomáhá tomu přebíttoprávě maštěním. jak tipromazávaj?jakej si zvolil poměr?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Tak barvy z CHEDSu došly, tudíž mám už po Vánocích :) Kryjou dobře, ovšem smrdí ještě líp! Vyčichne to?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    LIMONADA: Díky za info
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZRUUD: no, oni jsou pokud vim dva dodavatelé (původně společníci co se rozdělili),my berem z prahy. prej se nějak nepohodli,jemožný že i o receptury (viz.níže)
    máme ty co prodávaj v základu, mě přijde že kůži nepromastěj (ba naopak, musim potom promašťovat olejem). nevim o možnosti,že to nabízej jinak smíchané.
    mořit se musí kůže aspoň dvakrát z mé zkušenosti,jinak je to slabé a flekaté.
    a jedna z posledních lahví černé barvy byla děsně mizerná,i povícenásobém barvení spíš do šediva=/ bylo to pěkně nepříjemné. u další lahve už zas dobrý.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    TIMA: Dík :)

Konečně jsem se rozhoupal k objednávce barev u firmy CHEDS, jenom bych se rád ještě zeptal přítomných, kteří s barvami od nich mají zkušenosti - jak je to s volitelným množstvím pigmentu a domašťovacího oleje, řešíte to nebo berete ty základní poměry?
    TIMA
    TIMA --- ---
    ZRUUD: Krásný.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Banďyt

Image Hosted by ImageShack.us
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    OMI: no v kameným ochodě můžeš vzít do eruky hotový výrobek z jejich kožešiny a pak tu samou objednat jako ¨surovinu. nic jiného ti asi neporadím. kdybys chtěl usně, tak to vím kam.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CNV: ksakru, do toho bych šla, kdybych si to uměla přešít:D
    CNV
    CNV --- ---
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: klasická zlatá liška?
    OMI
    OMI --- ---
    DIABOLUS: Chjo, Když já bych to potřeboval vzít do ruky, když to neznám.
    Nebo se dá spolehnout na to, že když je to králík, bude to ... prostě jako králíček?
    CNV
    CNV --- ---
    Což mi připomíná, že tu mám liščí kožich, takovou tu krabici, jak se dřív nosily, a prodala bych ho tak za pětikilo - třeba na matroš.
    (Ale není to úplně měkkoučká kožešinka jako činčila nebo králík, takže pro probíraný účel zrovna ne.)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    OMI: Snaha Brtnice poštou či na dobírku.. Snaha sice pobočku v Praze má, ale tam prodávají jen hotové výrobky - čepice, bundy, kabáty, obuv, kožešinové vložky do bot,... a když je uprosíš, tak možná i metráž, ale jednotlivé kožky ne e.
    OMI
    OMI --- ---
    Už jsem se ptal na Šermu, ale prosichr ještě tady, vybyste mohli mít ještě o trochu lepší přehled:
    potřeboval bych kousek měkké kožešinky, něco co vyloženě pohladí po tváři.
    Buď jeslti vám něco zbylo, nebo jeslti máte tip, kde takovou věc (Kladno-Praha) koupit a nevykrvácet u toho, nebo naposledy pak jeslti nebudete kupovat na valkyrja.cz, žebych se přidal, cena je tam pěkná, ale to stokorunový poštovný se mi nelíbí...
    Hledal jsem netem kožešnictví Praha 6 a Kladno a našel jsem dvě, ještě jsem tam nebyl, ale jeslti kožešnictví prodává vyčiněný králičí kožky po stovce...?
    Co mi poradíte, jak tohle řešit? Chtěl bych ji mít do čtvrtka, to mi poslat nestihnou.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Potrebujem nájsť v Prahe nejakého kožušníka, konkrétne sa jedná o opravu staršieho kožuchu (baran, chlp je vnútri, zvonku jemná koža nadotyk podobná semišu). Kožuch mi je veľký, okrem toho má dieru pod pazuchou a bohužiaľ sa ho chytila trochu pleseň ale to by sa malo dať vykefovať. Inak je hrozne pekný, má náznak siluety, kožušinu na rukávoch a limci a peknú hnedú farbu, bola by škoda ho vyhodiť. Nepoznáte niekoho, kto by bol schopný to upraviť? Ďakujem za nápady.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Nevím jestli tady můžu spamovat se svými výtvory a netvory, kdyžtak mi vynadejte, já se zruším :o)

WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam