• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    TIMA
    TIMA --- ---
    LIMONADA: Ale teď koukám - není to www.sedlarstvi-brasnarstvi.cz ?
    TIMA
    TIMA --- ---
    LIMONADA: Ten link mi nefunguje :(

PRKOSH: Tak hoď kontakt, já si hodím korunou :)

Díky
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    LIMONADA: Nebo k nam:P
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TIMA
    TIMA --- ---
    Nevím, kam s tímhle dotazem, ale tady by někdo mohl vědět. Znáte nějakého šikovného brašnáře v Praze? Potřebuju jen prodloužit ucho u kožené tašky, ale nechci, aby to bylo zfušované. Dík.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    PRKOSH: tak třeba tohle vypadá moc pěkně, ale chtěl bych zkusit vyrobit slečně spíš něco ve stylu kristusek. Takže momentálně řeším, jestli dělat podrážky z gumy nebo z kůže, co šít, co lepit (a čím) a tak podobně - szatím spíš obecné věci.
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    ZRUUD: Jaké by sis představoval? Poradit můžu...

ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s výrobou kožených sandálů? Za jakékoliv info budu vděčen.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    něco pro oživení:

NIKA
    NIKA --- ---
    ahoj, zdravim vas :)

chtela bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s vypletanim pavim brkem? jde mi spise o postup jak pavi brko upravit tak, aby bylo k vypletani pouzitelne :)
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    A ještě jeden postarší telefénní futrál :)

Image Hosted by ImageShack.us
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Výplod nespavosti. Pokud by se vám líbil, je k dispozici, obvod 32 - 38 cm.

Image Hosted by ImageShack.us
    ACOMKA
    ACOMKA --- ---
    Sháním nějaký kamenný obchod v Praze s koženými náramky, potřebovala bych nějaký jednoduchý a elegantní, kvalitně zpracovaný... Je to pro chlapa a chce ho nosit ke košilím do práce. Nevím moc, kam se obrátit, budu ráda za každý tip :)
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    LIMONADA: Znova díky :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZRUUD: používáme výrobky "bang" - jsou české, a fakt supr,mají mazání i emulzi na dokonalé promaštění
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    LIMONADA: vzal jsem to základní namíchání a řekl bych, že nepromašťujou, ale narozdíl od mořidel na dřevo ani nevysušujou, což mi vyhovuje. Mažu to takovou voskovou směsicí z jezdeckého krámu, jakým olejem mažeš?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZRUUD: časem jo,ale ne hned=/ pomáhá tomu přebíttoprávě maštěním. jak tipromazávaj?jakej si zvolil poměr?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Tak barvy z CHEDSu došly, tudíž mám už po Vánocích :) Kryjou dobře, ovšem smrdí ještě líp! Vyčichne to?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    LIMONADA: Díky za info
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZRUUD: no, oni jsou pokud vim dva dodavatelé (původně společníci co se rozdělili),my berem z prahy. prej se nějak nepohodli,jemožný že i o receptury (viz.níže)
    máme ty co prodávaj v základu, mě přijde že kůži nepromastěj (ba naopak, musim potom promašťovat olejem). nevim o možnosti,že to nabízej jinak smíchané.
    mořit se musí kůže aspoň dvakrát z mé zkušenosti,jinak je to slabé a flekaté.
    a jedna z posledních lahví černé barvy byla děsně mizerná,i povícenásobém barvení spíš do šediva=/ bylo to pěkně nepříjemné. u další lahve už zas dobrý.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    TIMA: Dík :)

Konečně jsem se rozhoupal k objednávce barev u firmy CHEDS, jenom bych se rád ještě zeptal přítomných, kteří s barvami od nich mají zkušenosti - jak je to s volitelným množstvím pigmentu a domašťovacího oleje, řešíte to nebo berete ty základní poměry?
    TIMA
    TIMA --- ---
    ZRUUD: Krásný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam