• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    GGG
    GGG --- ---
    DIABOLUS: to je otazka......

Nekdo alespon doporuceni kde by mi to mohli usit? Kuze mam
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GGG: a ty nezpracovaný kraje, nebude se to nějak moc vytahovat?
    GGG
    GGG --- ---
    Byl by tu nekdo schopny vyrobit takovouhle vestu?

KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    LIMONADA: děkuju moc!
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    KLAARKA: mrknout se po sekcich, dobry byvaj vyprodeje v textil house, a koupit stary hnusny kabaty, bundy apod. pripdne inzerce. uprimne rikam, ze v dilne jsme vyhazovali fakt jen to uplne nepouzitelny a zniceny, co se treba trha a je ztvrdly, jinak i stary kuze maj upotrebeni.
    zkusit se zeptat v karo leather (rohansky ostrov), inzerce, sekace, mozna blesak? ale spis se setkavam s tim ze lidi chtej draho prodat i docela shit
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    zdravím, na letní dětský tábor budeme letos potřebovat kůže a kožešiny, tak se vás chtěla zeptat, zda nemáte typ, kde něco podobného levně sehnat. jde o táborové kostýmy, takže to můžou být fakt nějaké hnusné staré kůže, různé nevzhledné odřezky, vypelichané kožešiny po babičce, to je fakt jedno, my to využijem. jedek kluk mi říkal, že v předchozích letech sehnal pytel starých kůží v nějaké firmě, co snad vyrábí kožené popruhy ke strojům. samozřejmě projedeme internety, sekáče atd., ale chci se zeptat, zda třeba někdo náhodou nemáte po ruce nějaký zaručený tip. děkuju!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    RUDOLF: Moc žeru, tak se do své beránčí vesty už nevejdu a chtělo by to novou. ;) A když trošku nakoukám, jak na to, rád si pak zkusím k historickým kostýmům dodělat nějaké zimní, kožešinové či kožešinou podšité varianty. Takže za workshop pojednávající o rozdílech a specifikách šití z kožešin oproti šití z látek bych byl rád.
    Stahování, vydělávání a tak by bylo určitě taky zajímavý a hodilo by se to naučit, ale nějak mne nenapadá, kde bych to tak rychle upotřebil. I když se vlastně někdo zmiňoval, že by měl na podzim levné ovce, když by se koupily i s chlupama a zpracovaly, takže nějaké užití by se našlo... ;)

Jo - a na podzim jsem pořídil flašku BANG oleje a jen se po ní zakouřilo, mám těch kožených věcí nějak moc. (Hlavně se tedy osvědčilo opatrně naolejovat vnitřní strany ovčích kožešin, co dostaly dost na frak, když se přes rok válely na naší hodně vlhké chatě, nebo když se na nich spalo venku v mokru. Změkly, zpevnily a míň se trhaj a rozpadaj, takže jsou aspoň zašít nebo podšít... Ale ta spotřeba!)
    Takže - objednám další várku zboží od Bangu, nechcete se zas někdo připojit, jako před nějakou dobou k Limonádě, za účelem podělení se o poštovné?
    TIMA
    TIMA --- ---
    Nemáte někdo tip, kde sehnat měkce vyčiněné králičí kožešiny v dobré kvalitě? Na ceně zas tak nezáleží.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Zdar, nic se b blízké době nechystá. Ale zajímal by někoho workshop s kožešinama? A co přesně na něm kdyžtak.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Kabeláž

LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TALANKA: jak casto si myslis, ze clovek posila-prodava neco do zahranici? bezny remeslnik skoro nikdy pokud se nespecializuje na zahranicni trh
    SWIST
    SWIST --- ---
    LIMONADA: Ok, díky :)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    LIMONADA: Poznají celníci, jak moc je kůže stará? :o)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SWIST: cena super, pokud ti v tom zapocitali vymenu podsivky vcetne materilu, a dokonce i oprvu svu, tak je to uplne za hubicku.i bez matrose je to dobra cena.

ZLAJA: hele v dilne kde jsem pracovala jsme meli stare kuze z jesterek a hadu z pozustalkosti, a nikdo nas teda s tim nehonil. proste stary kuze se neresej, k nove staci imho doklad o koupi.
    NIKA
    NIKA --- ---
    ahoj, pokud byste někdo sháněl práci sedláře z Prahy - přítel výrábí kožené doplňky (pásky, kabelky, peněženky, pouzdra) a věci pro jezdectví, dělá i nejrůznější opravy.

Jiří Fikar, 777 64 88 72
    více na webu: http://fi-ji.cz
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Já bych se teda nejraději poradila s někým, kdo kůži rozumí - nemůžete mi někoho doporučit?

ZLAJA: díky.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    EWOKK: A ještě si zjisti, jak to je s CITES, protože s některými produkty zvířat se nesmí obchodovat, tak aby z toho ještě nebyly problémy.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    TYMUR: je zcela měkká, poddajná, dá se srolovat jako pásek, ne-li lépe..
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    EWOKK: je otázka jak je vyčiněná, na opasky a jiné věci musí být relativně do měkka, což na zeď nebývá, nicméně cenu má určitě tak jako tak, podíval bych se po aukru a jinde, jak se takové věci prodávají a za kolik...
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim! Snad to patří sem, nebo nevím kde jinde a lépe se ptát..
    Mám postarší kožený kabát, o kůži jsem se docela dobře staral takže je OK, ale podšívka se prodřela a popraskaly švy. Mohl by mi někdo doporučit krejčovství, v Praze, kde by byli schopni podšívku vyměnit? Popřípadě máte s tím někdo zkušenosti? Hodil by se mi i přibližný odhad ceny. Zatím jsem se ptal jenom u jednoho krejčího, tak si řekli 1000,-
    Děkuju
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Ahoj - při úklidu sklepu mi máma dala krokodýkí kůži v celku od špičky ocasu až k čenichu. Jedná se o hřbetní kůží, krásnou. Žili jsme dlouho v Jižní Africe a tohle byl asi nějaký podivný nepromyšlený nákup, přestěhovali jsme se tam těsně po revoluci.

Zajímalo by mě, jestli má nějakou cenu vůbec tomu nerozumím. Ale kůže je zachovalá a moc krásná - ale já si ji věšet nikam rozhodně nechci...nelze prodat třeba na výrobu opasků či tak? Díky za jakékoliv info :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam