• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    Můžete mi nemkdo poradit, kde by se daly koupit dámské kožené kalhoty. Jeans střih z měké kůže. V Praze nebo v Brně. V Olomoucu to snad nejde.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    je to pouze o ručních postupech, ale je to dobre nafocece.
    Kožešnické stehy | livinghistory.cz
    http://livinghistory.cz/node/417

jinak na kožešiny existuje specielní stroj. a bordel z toho bude vždycky, doporučujumít rovnou při ruce lux a hned po střihání luxovat.

na střihy apod použijte google, vyšla bych ze štřihů i pro látkové výrobky (viz třeba čepice) a citu, tohle vám nikdo nenadiktuje
    TIMA
    TIMA --- ---
    KLAIR: Na řezání je nejlepší žiletka a řezat ze strany bez chlupů, to je celkem čistá práce.
    Na to ostatní by mě taky zajímala odpověď. Šiju to v ruce a je to boj, ale jinak to asi nejde.

Ještě bych přidala dotaz na podšívku. Mám rozpracovaný kožešinový límec a na spodek dávám podšívku. Jak co nejlíp vyřešit okraje, aby to vypadalo k světu?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MOc prosím o radu... na larp si chci vyrobit kožešinovou čepici, štucel a když to dobře půjde, tak i ledviňák
    Pro tuto příležitost jsem si v sekáči koupila králičí kožich, kterému jsem právě vypitvala podšívku a všechny takové ty věci, které tam nejsou potřeba. takže teď mám kožešinu ve tvaru kabátu.... Jak postupovat? Jak to třeba stříhat, aby z toho bylo co nejméně nepořádku a aby mi chlupy nezavalily kuchyň?
    Jak to dávat k sobě? Šít? Lepit?

Máte zkušenost s děláním štuclu? Potřebuji, aby vypadal jako z cca roku 1920 z Ruska. Je na to dobré použít rukávy, nebo raději ne?

Má být kožešina i vevnitř, nebo jen venku?
    Jak se dělá čepice, aby to vypadalo dobře? Díky moc
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TAILA: barvy ti poradim ráda;) jmenují se cheds a jsou to lihové barvy na kůži http://www.chedspraha.cz/

akrylové barvy jsou lumiére, maj třeba v altamiře.

na patinu se používají patinovací barvy - třeba hi liter. nově vyrábí druchema http://www.sedlarstvi-brasnarstvi.cz/prodej-na_kuzi.html
    jeste to prodava i drakkarie. v dilne u hnatka se to testovalo, pracovala jsem tam, je to na slusny urovni, americky jsou imho furt o neco lepsi, ale o hodne drazsi (plus posta)

prechody barev - nejsou jednoduche, chce to hodne si s tim vyhrat. proste praxe.
    tuzeni - opet, zkousej ruzny zpusoby, treba hledej i tutorialy po netu, da se neco najit, ale vse je o vlastnim zkouseni;)
    TAILA
    TAILA --- ---
    čau... nevím, jestli se to tady už řešilo, ale chtěla bych se trochu poptat na barvení...
    dosud jsem pracovala s mořidlem, s občasným dobarvením akrylovými barvami (na menší plochy nebo hrany...)
    nicméně mi to přijde dost omezené...
    zajímaly by mě hlavně barevné přechody viz (příklad1) , celobarvení do světlých odstínů, protože to mořidlem fakt neudělam (příklad2), případně patinování (příklad3).... příklady jsou to první, co jsem na DA našla...

taky by mě zajímaly nějaké dokončovací úpravy, díky nimž kůže získá pevnost... viděla jsem třeba 1,5mm kůži, která krásně držela tvar a nevím, čím by to tak mohlo být, když výrobce říkal, že to neni vosk....

pokud by mi někdo mohl poradit, byla bych nesmírně vděčná :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    LIMONADA: Určitě blbě a proti dřevěné podložce. Což je asi taky špatně. Domácí podmínky a zbrklé nadšení pro věc si prostě vyžádalo svoji cenu.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    CNV: Díky, taky jsem si doplnil knihovničku :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SWIST: zasadni otazka, jak s tim pracujes, proti cemu pichas?

CNV: diky, neco mi jeste chybelo
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOSEF_K: Děkuju
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SWIST: No, samotný hrot tam stojí kolem stovky, což už jde. Jeho vylepšení o bukovou rukojeť a prodávání za tři kila je už ale spíš vtip. Když si koupíš rukojeť na rydlo (cca 40 Kč) a samotný hrot, tak to jde dát dohromady celkem snadno. Sám to tak mám je to ok. Navíc mám dojem, že hříbkovitá rukojeť na rydlo se drží líp než ta originální k šídlu. Jo, a doporučuju koupit pár jemných smirků na broušení za mokra a povrch šídla vyleštit. Velmi výrazně klesne tření a tím i pravděpodobnost, že ho v kůži zlomíš.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim,
    mohl by jste mi někdo prosím vás doporučit nějaké šídlo do začátku. Nějaký rozumný poměr cena/výkon/výdrž.. Co jsme byl u kutila na florenci, tak mi ukazoval jen jedno, které se mi hned povedlo zlomit. Tedy ano, byla to pravděpodobně z větší části moje chyba, že jsem zabral trochu víc a ten kosočtvercový průřez to prostě nevydržel, ale dávat další 300,- za něco co můžu hned zase zlomit (jasně teď si už budu dávat větší pozor, ale i tak).. Třeba něco s výměnným hrotem?
    Díky
    CNV
    CNV --- ---
    WAMP_ELF: Já to ještě mám, nandám to na uloz.to
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    CNV: nechcete to, prosim vás, někdo reupnout ?
    TIMA
    TIMA --- ---
    Nemáte někdo představu, kde by mi ušili kožešinovou vestu? A kolik králičích kožek by na to bylo potřeba?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    si dovolim švestičky ze svojí zahrádky, mám konečně venku stránky a mimo jiné je tam i práce s kůží. a to jak řemeslné, tak i sochařské použití (v obém hodlám pokračovat;)

Sikra, prezentace akad.sochařky Simony Krausové
    http://sikra.cz/
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MATHEA: já to neumím, ale možná zvýšíš pravděpodobnost, když hodíš fotku
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ahoj, nasel by se tu nekdo, kdo by mi udelala uplne jednoduchej naramek podle predlohy? Mam ho od moji soulmate ze Skotska, kovovej keltskej znak zapletenej v kuzi (jen prorezavani a proplejtani, nic slozityho, pro nekoho sikovnyho prace odhaduju tak na ctvrt hodky)... Ale rada bych co nedjriv, ted mi rupnul na jedny strane a ja sem bez nej jak naha...Praha, sidlim na Braniku, pracuju na Hlavaku, ale dojedu si kamkoli, klidne jeste dneska nejak odpol/navecer.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    ZRUUD: no, nevím jestli je to tím že mám horší čich, ale mě to zas tak hrozný nepřijde, možná že jsem si na to zvyknul, přeci jen vyrábím něco docela často...
    Ještě mi přijde, že trošku pomůže když to dodělám, tak jakmile to pořádně vyschne, tak prakticky všechno natahuju BANGem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam