• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    DAW: S usněma zkušenosti nemám, na to jsem málo šikovný, umím si jen koupit kožešinu a pak se na ní válet. ;)
    DAW
    DAW --- ---
    ALDARION: Jak bys řešil nákup hovězí usně, když potřebuješ víc barev, ale nemůžeš kupovat od každý celej kus? Zdá se, že se vyznáš, tak prosím o radu ;)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SWIST: Jo, až budu jednou děsně bohatej, tak si na spaní pořídím za deset tisíc medvěda. ;D
    Dvě ovce jsou každopádně nejlevnější řešení. Ještě se můžeš zkusit podívat na blešáku na Kolbence, myslím, že jsem tam před dvěma týdny zahlíd prodejce kožešin - třeba to na 500 usmlouváš... Kravská kůže je občas k sehnání za rozumnou cenu (na Aukru), ale ta není tak příjemně huňatá. A lama by nebyla moc LH. ;D
    Mimochodem, docela se mi osvědčilo mazat kůži kožešin na spaní emulzí od Bangu - dostávají dost zabrat. Že když se hodí jen tak na zem tak děsně nasajou vlhkost je jasný, ale v hodně vlhké oblasti nepomůže ani obyč celta mezi kožešinou a zemí, po noci-dvou to "proležíš" a skrz celtovinu to nasákne taky. Chce to nějaké pořádně naimpregnované plátno, co se pod spoustou oleje a vosku nechce skoro ani nechat složit (nebo schovaný igelit). ;)
    SWIST
    SWIST --- ---
    ALDARION: jo, 600 na aukru je už příjemnějších než 900.. Doufal jsem ještě o stovku levnější ale to bych chtěl asi moc.

Jsou ještě nějaké jiné alternativy, jak zdroj tak i třeba původ? Napadla mě třeba lama, jestli se nedá sehnat. To by mi na délku stačila pravděpodobně jedna. :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SWIST: Na tržnici v Polsku. ;) Občas na Aukru.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Netrvám nutně na ovci, když bude něco levnějšího s dlouhým chlupem tím lépe. I když u nás je ta ovce asi nejdostupnější.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravím. Mohl Bych mi někdo poradit kde by se dali sehnat za rozumné peníze nějaké rouno/houně.. Na bitvy na spaní, domů na válení se na zemi a tak.. Klidně nějaké kazové - s menší skobou nebo dírkou, barevně nestejné atp. Řeším spíš cenu, velikost a použitelnost.Díky.
    DAW
    DAW --- ---
    Nechtěl by někdo koupit příští týden v Praze nějaký kůže, respektive usně?
    Chtěl bych zajít do obchodu Karo, kde mají velkej výběr, ale člověk musí vždycky vzít celej kus. To je samozřejmě strašně drahý a tak by bylo skvělý, kdyby se našel člověk, kterej by chtěl to samý a tak by se to vzalo napůl, nebo třeba i na čtvrt.
    Já budu potřebovat hovězinu v přírodních barvách (hnědá, tmavě zelená, v barvě podzimního listí ap.) a spíš hladkou a pak taky něco silnějšího na experimentování s výrobou sandálů...
    Vlastně čím víc by se nás sešlo, tím vyšší bude pravděpodobnost, že se najde pro každýho parťák, kterýmu by se hodila stejná kůže.
    Tak jestli někdo byste měl zájem, dejte mi prosím vědět do pošty, nebo piště přímo sem do klubu..
    Díky
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Hola znalci, měl by někdo z vás tipy na ošetření a impregnaci bot z broušené kůže? Tolik jsem pochopil, že krémovat se nemá, spíš mi jde o konkrétní a vyzkoušené protředky, díky :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Padl terminologický dotaz - "pebbled leather" je zrněná, zrnitá, šagrén či jaká správně kůže?
    [ MADIETTA @ PŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!) ]
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zdravím! Chtěla bych nechat vyrobit kožený diplomatický kufřík. Nevíte, na koho bych se mohla obrátit? Díky moc!
    JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    Zdravim vas kozesnici, nasel by se mezi vami nekdo, kdo by provedl razbu na penezenku? Jedna se o monogram, takova klasika. Pripadne nevite kde v Praze, aby se to dalo do Vanoc jeste obehnout? Dekuju za odpoved, kdyztak posta, at to tady nevytapetujeme. :)
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    Můžete mi nemkdo poradit, kde by se daly koupit dámské kožené kalhoty. Jeans střih z měké kůže. V Praze nebo v Brně. V Olomoucu to snad nejde.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    je to pouze o ručních postupech, ale je to dobre nafocece.
    Kožešnické stehy | livinghistory.cz
    http://livinghistory.cz/node/417

jinak na kožešiny existuje specielní stroj. a bordel z toho bude vždycky, doporučujumít rovnou při ruce lux a hned po střihání luxovat.

na střihy apod použijte google, vyšla bych ze štřihů i pro látkové výrobky (viz třeba čepice) a citu, tohle vám nikdo nenadiktuje
    TIMA
    TIMA --- ---
    KLAIR: Na řezání je nejlepší žiletka a řezat ze strany bez chlupů, to je celkem čistá práce.
    Na to ostatní by mě taky zajímala odpověď. Šiju to v ruce a je to boj, ale jinak to asi nejde.

Ještě bych přidala dotaz na podšívku. Mám rozpracovaný kožešinový límec a na spodek dávám podšívku. Jak co nejlíp vyřešit okraje, aby to vypadalo k světu?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MOc prosím o radu... na larp si chci vyrobit kožešinovou čepici, štucel a když to dobře půjde, tak i ledviňák
    Pro tuto příležitost jsem si v sekáči koupila králičí kožich, kterému jsem právě vypitvala podšívku a všechny takové ty věci, které tam nejsou potřeba. takže teď mám kožešinu ve tvaru kabátu.... Jak postupovat? Jak to třeba stříhat, aby z toho bylo co nejméně nepořádku a aby mi chlupy nezavalily kuchyň?
    Jak to dávat k sobě? Šít? Lepit?

Máte zkušenost s děláním štuclu? Potřebuji, aby vypadal jako z cca roku 1920 z Ruska. Je na to dobré použít rukávy, nebo raději ne?

Má být kožešina i vevnitř, nebo jen venku?
    Jak se dělá čepice, aby to vypadalo dobře? Díky moc
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TAILA: barvy ti poradim ráda;) jmenují se cheds a jsou to lihové barvy na kůži http://www.chedspraha.cz/

akrylové barvy jsou lumiére, maj třeba v altamiře.

na patinu se používají patinovací barvy - třeba hi liter. nově vyrábí druchema http://www.sedlarstvi-brasnarstvi.cz/prodej-na_kuzi.html
    jeste to prodava i drakkarie. v dilne u hnatka se to testovalo, pracovala jsem tam, je to na slusny urovni, americky jsou imho furt o neco lepsi, ale o hodne drazsi (plus posta)

prechody barev - nejsou jednoduche, chce to hodne si s tim vyhrat. proste praxe.
    tuzeni - opet, zkousej ruzny zpusoby, treba hledej i tutorialy po netu, da se neco najit, ale vse je o vlastnim zkouseni;)
    TAILA
    TAILA --- ---
    čau... nevím, jestli se to tady už řešilo, ale chtěla bych se trochu poptat na barvení...
    dosud jsem pracovala s mořidlem, s občasným dobarvením akrylovými barvami (na menší plochy nebo hrany...)
    nicméně mi to přijde dost omezené...
    zajímaly by mě hlavně barevné přechody viz (příklad1) , celobarvení do světlých odstínů, protože to mořidlem fakt neudělam (příklad2), případně patinování (příklad3).... příklady jsou to první, co jsem na DA našla...

taky by mě zajímaly nějaké dokončovací úpravy, díky nimž kůže získá pevnost... viděla jsem třeba 1,5mm kůži, která krásně držela tvar a nevím, čím by to tak mohlo být, když výrobce říkal, že to neni vosk....

pokud by mi někdo mohl poradit, byla bych nesmírně vděčná :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    LIMONADA: Určitě blbě a proti dřevěné podložce. Což je asi taky špatně. Domácí podmínky a zbrklé nadšení pro věc si prostě vyžádalo svoji cenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam