• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKALINASARKALINA®...za sicim strojem
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARKALINA: diky! to je dobry - idealne prohlidnu zblizka .)
    SARKALINA: ... tu "migraci" radeji ne .) web je fajn. prkna by vubec nemusely bejt. v tom letaku mas perfektni zaklad diy vizualu jak krava - vcetne figurek na pomezi vlase+brady a davida lynche! .)) jinak jediny co bych ja nak prechroustala je co nejvic detailni/transparentni popis rozdeleni toho vytezku na konkretni ucel 1,2. ovsem klobrc dolu pred produkcnim vykonem!
    KAREN: fer!
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    LEENA: konkretne se z vytezku:
    1/nakoupi skolni pomucky, ktery jsou na MDG hodne drahy a pro spoustu skolaku nedostupny
    2/ cast bude slouzit jako prispevek na migraci MDG pravnika do Evropy
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    LEENA: jj, vime a doplnim to, viz SARKALINA, dekuju!

KAREN i M4DLENKA i vsem ostatnim co se ozvali preveliky dik! behem dneska se to tam objevi
    LEENA
    LEENA --- ---
    SARKALINA: myslim, ze paradni... akorat mi chybi informace, jak konkretne bude vytezek venovan obcanum, pokud teda vite...
    A imho KAREN: neni zadnej extra hnidopich, ja se tim nezivim, ale vidim to taky a sere me to. Takhle to aspon bude mit SARKALINA dokonaly! Ja bohuzel nebudu v CR, ale preji akci zdar a mnoho stedrych ucastniku!
    KAREN
    KAREN --- ---
    M4DLENKA: .))) noo halt je to moje profese - sice my pripominky reflektujou platnou kodifikaci, ale jsem si vedoma toho, ze vetsinu z toho vetsina povazuje za hnidopisstvi, a radsi na to predem upozornuju;) v praci jsem ovsem za fasistu, to se neda nic delat! ,D
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    KAREN: ... mujtysvete ... jani, neches mi preformulovat disertacku ... a nebo radsi ne, musela bych se stydet
    sorry za OT ..
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: #ultra-grammar-nazi:
    100–150 navstevniku (pomlcka, ne spojovnik)
    za "trojteckou" mezera.

mas to pekne napsany.))
    over and out;)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    KAREN: vyborny, diky!
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SARKALINA: dik za reakce, doplnim jeste konkretni dve formy pomoci, rozdil mezi touhle akci a akci, kterou poradaj neziskovky a doupresnim pravnika .-]
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: my 2 grammar nazi cents;)

ciselny vyjadreni v cestine: desetina carka, ne tecka. mezi cislem a znakem procenta mezera. pro oddelovani radu (tisicu) idealne pevna mezera. ta patri i do ciselnyho vyjadreni data.

"který by rád migroval" mi prijde jako nesikovny pouziti nedokonavyho vidu misto dokonavyho - spis ktery by se rad pristehoval (dokonavost), ktery by rad presidlil apod.; "díky přebujelé korupci" neni moc obratny - spis "kvůli" (i kdyz se to "diky" hrozne tlaci i v neg. vyznamu)

"naší rodné domoviny" mi prijde jako pleonasmus, redundantni vyjadreni - "domovina" sama o sobe = rodny kraj atp., tzn. spis "do naší domoviny" apod.
    stylisticky tip: misto "se poprvé objevila" bych dala "se zrodila" apod. ("objevila" mi neprijde moc sikovny); dala bych "lidí z blízkého okolí"

"co kus, to originál"; "participovat na" mi prijde nehezky, resp. stylisticky/rejstrikem nesikovny - taky mi tam krapet hapruje to zdvojeni "akce" a "benefice" (= zaroven ta akce), tak bych to preformulovala nejak jako "Účastníci se na benefici budou moci podílet", "Účastníci k benefici budou moci přispět" nebo to nak prepsala...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    a pak tu mam jeste sekci FAQ...napada vas jeste neco, co by se tam melo objevit?

GRID? Co to je a proč to je?
    GRID je soukromý NEKUŘÁCKÝ multifunkční prostor v centru Prahy s kapacitou cca 100-150 návštěvníků. Kreativní studio, showroom, galerie, ateliér, sklad a klubovna v jednom. Byla to láska na první pohled a my věříme, že se bude líbit i Vám. Prostor bývalé tiskárny s industriálním nádechem má totiž…nepopsatelnou atmosféru.

Kudy tudy do GRIDu?
    GRID najdete na adrese Opatovická 18, Praha 1. Jelikož se jedná o undergoundový prostor, neonové poutače Vás k němu rozhodně nedovedou. Raději řádně nastudujte přiloženou mapu. V den akce budou v blízkém okolí GRIDu vylepeny červené šipky, které by Vám měly v navigaci alespoň trochu pomoci.

Co si mám vzít na sebe?

Jak se mohu aktivně zapojit?
    Svojí účastí na mejdanu. Přispět můžete formou:
    1/ dobrovolného vstupného
    2/ nákupem gurmánských specialit připravených v kuchyni našich blízkých kamarádů (v nabídce budou jak masové, tak vegetariánské / veganské / raw pochutiny)
    3/ dražbou přehlídkových modelů a doplňků
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    pls pls...sepisuju obsahlejsi info k akci, ktery se objevi tady:

O projektu :: Mejdan pro Madagaskar
    http://www.mejdanpromadagaskar.cz/o-projektu/

prijde vam text dostatecne srozumitelnej / adekvatni? nejaky chyby v interpunkci / gramatice? konstruktivni kritika?

Minulý rok jsme s přítelem navštívili na vlastní pěst Madagaskar a zůstali tam pár týdnů. Země snů, jak 4. největší ostrov často cestovní kanceláře nazývají, se ale ukázala býti spíše zemí, kde platí zákon džungle BEZ přítomnosti džungle. Ta původní, na kterou Vás média často lákají, je prakticky vypálená a na tu pravou narazíte více méně pouze v národních parcích a rezervacích.

Díky populační explozi a nestabilní politické situaci se ostrov potýká s obrovskou CHUDOBOU a řadí se tak mezi nejchudší země Afriky. Následující čísla(*) hovoří za vše:

• 6.8% populace disponuje pitnou vodou z vodovodního řádu
    • 9.5% populace je připojeno k elektřině
    • na 10,000 lidí připadají tři nemocniční lůžka
    • celou populaci Malgašů (22 milionů lidí) ošetřuje 57 zubařů

Na Madagaskaru jsme se spřátelili s člověkem, který by rád migroval do Evropy, protože na ostrově nevidí svou budoucnost růžově. Vystudoval práva, ale díky přebujelé korupci je pro něj prakticky nereálné, aby ho stát v oblasti veřejného práva zaměstnal. My jsme na Madagaskaru pochopili, že existují minimálně dva způsoby, jak Malgašům pomoci, a tak se objevila naše potřeba angažovat se aktivně. Něco udělat. Něco, co potěší a pomůže.

Po návratu do naší rodné domoviny se poprvé objevila myšlenka zorganizovat benefiční akci. Ta za podpory lidí v blízkém okolí vykrystalizovala do podoby mejdanu, v rámci kterého bude 26.3.2015 představena kolekce oblečení (co kus to originál). Účastníci akce budou moci na benefici participovat následujícími způsoby:

• dobrovolným vstupným
    • nákupem gurmánských specialit, s láskou pečených i nepečených v domácnosti našich kamarádů
    • dražbou oblečení a doplňků

Výtěžek akce bude věnován občanům Madagaskaru. O tom, jak mejdan dopadl, Vás budeme informovat na těchto stránkách.

Na viděnou v Gridu,
    Šárka
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    EVIANAIVE: letnich satu na podobnej zpusob se na mejdanu objevi vic, tusim 3-4ks
    FLOE: uplne ji na tobe vidim .-)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ...(pac chlapi porad remcaj, ze na ne nic nikde neni .-)...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    FLOE
    FLOE --- ---
    SARKALINA: Tak tu bych brala hned, moc pekny.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    SARKALINA: jej hrozne super
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    dalsi kus do serie

a obrovska radost z knofliku do satu a trik; po tomhle vikendu a trhnuti osobniho rekordu v utrate na baru (domlouvala jsem moderatora), se na ten mejdan zacinam fakt tesit ٩๏̯͡๏)۶ ٩๏̯͡๏)۶ ٩๏̯͡๏)۶

SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ZOOEY: teda ty mas oci! jj, to bezovy je skutecne neopren, obalenej do ramu svetroviny. to druhy sedo-bilo-cerny je pevnejsi semis, opet ve svetrovine. mam ti to nafotit lip?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARKALINA: ha! ty svetry* to je nakej neoprenovej colourblock + naplet patent, cicotoje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam