SARKALINA: my 2 grammar nazi cents;)
ciselny vyjadreni v cestine: desetina carka, ne tecka. mezi cislem a znakem procenta mezera. pro oddelovani radu (tisicu) idealne pevna mezera. ta patri i do ciselnyho vyjadreni data.
"který by rád migroval" mi prijde jako nesikovny pouziti nedokonavyho vidu misto dokonavyho - spis ktery by se rad pristehoval (dokonavost), ktery by rad presidlil apod.; "díky přebujelé korupci" neni moc obratny - spis "kvůli" (i kdyz se to "diky" hrozne tlaci i v neg. vyznamu)
"naší rodné domoviny" mi prijde jako pleonasmus, redundantni vyjadreni - "domovina" sama o sobe = rodny kraj atp., tzn. spis "do naší domoviny" apod.
stylisticky tip: misto "se poprvé objevila" bych dala "se zrodila" apod. ("objevila" mi neprijde moc sikovny); dala bych "lidí z blízkého okolí"
"co kus, to originál"; "participovat na" mi prijde nehezky, resp. stylisticky/rejstrikem nesikovny - taky mi tam krapet hapruje to zdvojeni "akce" a "benefice" (= zaroven ta akce), tak bych to preformulovala nejak jako "Účastníci se na benefici budou moci podílet", "Účastníci k benefici budou moci přispět" nebo to nak prepsala...