• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    2MEK: tyve no to co sem dostal tam sem teda nikdy nemel. orgie proste, ale jo je to subjekce nejvyssiho levlu =]
    2MEK
    2MEK --- ---
    DJ_RIPPA: Ja bych dva tacy za rybu v plazovy knajpe nedal i kdyby byla zlata, za tu cenu si ji muzu dat v Evrope a pravdepodobne lip udelanou :)
    Jak rikam, jeste stesti, ze delaj to skvely curry... :)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    2MEK: mi mluvis z duse aneb batuzkari tezky to maj =]

nam se teda nekdy nepodarilo sklepnout ani tuktukare, kteri proste rekli je skolni den rano, ja mam kseftu dost. 200 nebo si dete, pritom nam rikali ze nemame dat nikomu vic nez 100.

Nicmene. na mirisse v jedny ty restauraci hned vedle pobrezni hlidky (ta me pobavila s tim kalasnikovem v ruce)

tak sme meli tak 4-5 kilovou rybu (pro 2 az moc) s hromadou hranolek a s vybornym salatem (zelenina s ananasem bych nerek, ze bude dobra) za 2 tacy a trochu mensi (tak 3 kg - pro 2 ideal) za 1500 rupii s tou samou prihlohou. Coz je sice na mistni pomery dost, ale stalo to za kazdou rupii. Ale je pravda ze rice & curry nam stacilo vetsinou jedna porce pro dva a to nestalo nikdy vic jak 500 =] ale zas ty ryby byly hrozny orgie =]

btw. prvni 3 verejny linky na fotogalerie.

negombo
    dambula
    sigiriya

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.313269362078083.72314.100001850649857&type=1&l=62db29db00

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.312983672106652.72278.100001850649857&type=1&l=e8fe20822c

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.312817785456574.72253.100001850649857&type=1&l=9b4a6c63f7
    2MEK
    2MEK --- ---
    DJ_RIPPA: Jj, Colombo bylo kryty. Ale prekvapilo me, ze se pripravovali i v Kerale, ktera je podle mejch vypoctu uplne mimo :)

Ceny - tezko rict, ja myslim, ze to je pro to, ze tam je fura klasickej dovolenkaru a nas socky s batuzkama maj v prdeli, protoze vedi, ze nekdo jinej jim ty prachy da. Ono vsude se nastrelujou ceny, ale na Sri Lance me prekvapilo, ze dost lidi nebylo ochotny slevit i za cenu toho, ze jim tim utece kseft.
    Treba ceny seafood na plazi. Predrazeny, maly prilohy a o hovne - takrka vsude. V kontrastu s vybornym curry, kteryho je hromada a malokdy presahne cenu 300 rupek, nepochopitelny. A jak jsem psal, predposledni den jsme meli _vynikajici_ steaky v namachrovanym hotelu v Galle a to za 1000 rupek (kam bysme se nebejt tsunami nikdy nedostali). Tak jak je mozny, ze rybu, kterou vytahne na plazi typek z more a da k ni 5 hranolek, strilej za podobny ceny?

Jinde po Asii mas dvoudenni treky s jidlem, pruvodcem a tak okolo 20 dolacu a tady chtej 30 jen za vstup na Sigiriu? Rybari chtej tisice rupek, ze vas odvezou na kilometr vzdalenej ostrov, kde samozrejme zaplatite jeste vstup - wtf? Na whalewatching a podobny srandy za ceny okolo 5000 rupek jsem se rovnou vysral, tolik jsem nedal ani za snorchlovani s whalesharks.

Jak jsem psal, Sri Lanka je moc krasna zeme, uzili jsme si to a byla to velka parada, ale tahle pachut tam proste je. Mozna i proto jsme naplanovali pristi cestu do Burmy :)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    2MEK: my byly tou dobou v colombu na vlakaci a tam to meli vsichni lidi uplne v pi*i, tak jsme to taky neresili, ale vydesilo me to (mozna vic bombardovanim sms z cech) =]

Jinak teda sme se vratili. sri lanka mazec, nekde az teda ultraturisticky, a tema turistama jsou teda dobre zhyckany a zkazeny. Vstupy sileny. Ceny jinak v pohode. Natahnout se nas snazili snad vsichni. Az budou probrany vsechny dokumenty, platby a fotky, tak poslu, je toho moc, ale treba to nekomu pomuze =]
    Nektery ubytka horsi jiny lepsi, ve finale ale vsechny v pohode.

Vicemene vsechno ve vnitrozemi mazec.

a mirissa v dubnu parada, malo lidi, a v jedny restauraci neskutecny ryby. Ale teda i pres 40ku krem nas to spalilo celkem rychle. a rice & curry mi bude chybet taky na to ze ryzi nemusim, tam sem ji zboznoval =] Nastesti taky nakoupena hromada koreni z herbal garden v kandy (i kdyz tam to bylo drahy jak svin =] )

2MEK
    2MEK --- ---
    Byli jsme primo pred tim kriketovym stadionem. Vidis zdrhat lidi a bezet proti nim do pevnosti, mi neprislo vubec logicky (navic minule pres hradby voda prosla a nateklo tam neco pres metr vody - ale stacilo to na to, aby tam nikdo nezarval). Vetsina lidi vybehla na autobusaku na ten most, coz jsem vyhodnotil jako totalni picovinu a rozhodnul jsem proste bezet co nejdal do pryc :) Lidi nas i z balkonu zvali do tech baraku tam, ale to jsem, jakozto zkusenej sledovac vlny v japonsku, vubec nebral v potaz - tam to bralo domecky, jako by byli z papiru. Takze se proste bezelo... V tom davu nas nahodou predjel jeden nahanec z hotelu, u kteryho jsme tejden pred tim bydleli a moji polovicku nabral a jel s ni "nekam". Me pak vzal nejakej jinej mistnak taky. Takze jsme se kousiceks vezli /po rovine, takze jsem porad nebyl spokojenej - kazdej prece vi, ze to muze splouchnout nekolik km do vnitrozemi:)/. Na konci byla ulice ucpana, takze to typci otocili a odvezli nas pod ten kopecek tam, o kterym jsem psal - ten jsme vybehli a ja byl konecne spokojenej. Tam by se nedostala ani nejvetsi tsunami na svete :) Bylo pak docela vzrusujici cekat na tu obrovskou tsunami, ktera bude trhat baraky a z naseho kopce udela ostrov... ale po 4h prisla zprava, ze to splouchlo asi deset centaku a nic vic uz nebude :) Tak jsme si v tom hotelu dali aspon vecu (nejlevnejsi pokoj za 250 dolacu, ale _dokonalej_ pork sizzling jenom za 1000 rupek, takze parada) a sli hledat pokoj do pevnosti - pesky, pac nas nikdo za kilo nechtel vzit a dve tem zlodejum prece nedame :)

Tady jsem vygooglil nejakou fotku (svoje jeste nemam) - nejvyssi bod v dohledu :)
    http://www.exoticholidaysinternational.com/images/sri_lanka_hotels/lady_hill_hotel_galle/lady_hill_hotel_galle_13.jpg

Jinak Sri Lanka super, krasna zeme, jen mam pocit, ze se te lidi snazej vic vomrdat, nez jinde. Dost predrazeny vstupy a vsechny tyhle turisticky zalezitosti (oproti zbytku asie a i oproti mistnim cenam). Taky na ulici ocividne zkouseli vetsi ceny na streedfood, nez pro mistni a tak. Vrcholem byli mistni surfari, ktery se mi pokouseli prodat speka za 3000 rupek. Ja jsem na tyhle veci docela haklivej a odjinud je nemam.

Ale teda to jejich curry mi bude chybet. Nastesti jsme nakoupili dost koreni a i tu jejich rejzi, takze si ho co nevidet udelame - thai green curry delame skoro kazdej tejden :)
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    2MEK: tyjo, huste:) si neumim predstavit ty haldy lidi nekam utikat...my na unawatune bydleli v peacock hotel, kterej je asi tak 2metry od more a nespalo se mi uplne klidne, kdyz slysis vodu pri prilivu splouchat malem do voken:) a navic kdyz ho v 2004 tsunami smetla a oni ho postavili na stejnym miste znova...
    GLUON
    GLUON --- ---
    2MEK: Hlavne ze to bylo nakonec ok. Mohli ste utect do pevnosti, ta vlnka by pres ty hradby nepresla :).
    2MEK
    2MEK --- ---
    z autobusaku v galle jsme bezeli na kopec (je tam hotel lady hill - kde mimochodem dokonale varej a za cenu, za kterou vam kurvy na plazi v mirisse daj upecenou rybu s 5ti hranolkama)
    GLUON
    GLUON --- ---
    2MEK: Odkud a az kam jste evakuovali?
    2MEK
    2MEK --- ---
    tak jsme dnes utikali pred tsunami. prej prvni poplach od 2004. docela chaos. nakonec to byl planej poplach, ale stejne docela hnus... ale zas je co vypravet :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    me mirissa pripomina palolem beach, jeste nez se dostala do dnesni podoby - nebo si to tak alespon predstavuju
    akorat nema ten "spirit" mi prijde
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    unawatuna rozhodně daleko rušnější (na muj vkus až moc), mirissa byl klídek...
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Prijde mi to jako resit jestli je lepsi Koh Samui nebo Koh Phiphi .. zajedte si imo radsi na vychodni pobrezi
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    BARA78: Unawtuna je oproti Mirrisse jen obydlená zatáčka a ktomu je tam docela draho... ale zasse pláž je dle mého názoru hezčí..
    2MEK
    2MEK --- ---
    Tak plaz za Tangallou docela gut. Je konec sezony, takze tu skoro nikdo neni.

GLUON
    GLUON --- ---
    My jsme do Mirissa ani nejeli letos, protoze jsme dostali varovani ze je tam hlava na hlave, proste turistarna. Za me nejlepsi odpocinkove misto na pobrezi jednoznacne Arugam bay mimo tamni surf sezonu! Ubytovani v Aloha cabanas uzasny, bylo to nejlepsi zevl misto za cely trip po lance, jeli jsme tam na 2 noci a zustali 5 dni :D.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    My jsme v mirisse byli jen na skok, v unawatuně jsme strávili asi dva dny. a kamarádi byli v mirisse delší dobu a velice si to pochvalovali.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Mirissa je celkem dobra, co jsme byli, tak nebyla špatná ani unawatuna (je to ovšem pět let), ale dle referencí přátel je mirissa lepší volba, neb je to klidnější a míň turistický. galle je holt už velký město, a tam se prostě nikdy dobrá pláž a klidný pobyt nenajde.
    ROMI
    ROMI --- ---
    mirissa je dobra
    2MEK
    2MEK --- ---
    BARA78: Dik za info. Ja jsem ted v Galle (hrozny, nedoporucuju) a mame v planu asi do Mirissi. Pamatky jsme dali a ted si asi budeme par dni valet prdel nekde tady na jihu na plazi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam