• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    CROME:
    LA_PIOVRA:
    tohle bude mit asi kazdej jinak ne ;]

ELGEMA:
    my sme jeli
    negombo -> dambulla -> sygyria -> pollonaruwa -> kandy -> dallhousie (adam's peak) -> ella -> mirissa (3 dny) -> negombo.

a vubec sme se nehonili a jezdili hromadnou a uzili sme si max.
    ja bych se teda na nuwara ellyiu vysral i na galle bych se vysral =]

misto tangalle mirissa, ta je fakt mega moc =]

a na kandy bych se nevysiral. chramy okolo, botanicka zahrada, a dalsi valy tam sou super =]
    Tipy a kontakty na dobry majitele jeste porad mam, esi chces ;]
    CROME
    CROME --- ---
    ELGEMA: Kandy bych taky vyskrt, souhlas s jezkem 15 dni je malo na tolik veci, to si nic poradne neuzijete
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Me to na 15 dni prijde zraly na tronasobnou sebevrazdu. Pro me je na 15 dni limit tak 3 mista.
    CROME
    CROME --- ---
    ELGEMA: kdyz jedete do galle urcite se stavte v Mirisse paradni plaz.
    ja bych vyskrt Anuradhapura
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    CROME: No jo právě kvůli tomu píšu, nedovedu zhodnotit jak moc se budeme honit:) Co bys vyškrtl? Pláž tam mám v Tangalle, doporučil bys jinou?
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRUN: mistni volani za smesnej pakatel, volani do cech me prislo levnejsi nez volani tady v cechach
    SUNNY_HELL
    SUNNY_HELL --- ---
    BRUN: na letisti jsem kupovala sim kartu Dialog, za 1000 rupek byl kredit 850 rupek, pricemz 1MB dat = 1r. pouzivala jsem hlavne na internet a obcasny sms a volani na sri lansky simkarty, ceny za sms a volani minimalni (kreditu mi zbylo po 3 tydnech habadej). jednoznacne doporucuju, s wifi to tam uplne ruzovy nebylo a takhle jsem se pripojila kdykoli bez problemu. vratili jsme se vcera.
    CROME
    CROME --- ---
    ELGEMA: me to prijde skoro jako zbytecna honicka a jeste tam nevidim, zadny prima plaze, me by to teda nebavilo :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    jak je to s nakupem sim karty na SL? maji pokryti? data? ceny?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    Ahoj všem, vyrážím na Srí Lanku 3.října na 15 dní. Předběžně máme itinerář následující:
    Anuradhapura
    Kulturní trojůhelník (Dambulla, Sygiryia, Polannaruwa)
    Kandy (Pinnawela, sloni)
    Nuwara Elyia/ Haputale, potom vlakem do
    Ella
    NP Yala
    Tangalle
    Galle

Myslíte, že to takto stojí za to? nemám představu jestli ten program není nahuštěný. Měli bychom mít auto s řidičem, tak doufám, že přejezdy budou rychlejší než s lokální dopravou.
    Uvítám jekékoliv tipy:)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    diky vsem, beru cejchu, taky mi to prijdem nejidealnejsi :-)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    MILUNI: my měli tenký spacák a byla jsem za něj opravdu ráda! Na několika místech se mi jejich povlečení moc nezdálo a na místech, kde bylo hodně hmyzu jsem se v něm cítila schovanější.
    GLUON
    GLUON --- ---
    MILUNI: Ja vzdy beru starou cejchu, doporucuji. Zalezes do ni jak do spacaku. Nebo muzes koupit bavlnenou vlozku do spacaku. A pokud pojedes do hor, je tam v noci fakt zima (Ella, Nuwara eliya, Haputale apod.), ale v ubykacich tam maji teple prikryvky ktere hodis pres tu cejchu :), mistni jsem tam videl chodit vecer v perovyvh bundach.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Já si tedy na cesty beru vlastní povlečení. V Indii bylo v hotelech leckdy prostěradlo dost divné...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Měly jsme zařízené ubytování na několika místech a prostěradla tam všude měli... nevím, jestli je to obvyklé úplně všude, ale my máme takovouhle zkušenost.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    BARA78: pod vlastnim nebo jejich? Ja jen jestli neco takovyho vubec s sebou brat
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Ne. Spaly jsme pod prostěradlem, a i to bylo někdy dost. Ani ve vnitrozemí o moc chladněji nebylo než na pobřeží.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    brali jste si nekdo s sebou aspon tenky spacak?
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    tak letenky zaplacene :-) z jen necely mesic a frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    ROMI
    ROMI --- ---
    v elle meli vyborny roti v jedny otevreny restauraci
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Takže cca 15 000 náklady na tři týdny ubytování, jídla a cestování (bus, tuk tuk, vstupy a pod) + koupě různých dárků a jiných nezbytností.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam