• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    DABE: Jasne, nakonec se k tomuhle nazoru pravdepodobne priklonime. Sri Lanku si nechame na jindy, az bude vice casu, a zkusime to vice na vlastni pest (:

Jeste jednou diky za rady (:
    DABE
    DABE --- ---
    GOSHEWAN: nechci nejak odrazovat, ale utratit tuhle castku zrovna za 10 dni na Sri lance mi prijde docela skoda. resp. dle itinerare tuhle zemi asi moc dobre nepoznas. Sri lanka je krasna, ale nejhezsi je vsak pri pohledu z vlaku, pri rizeni vypujcene motorky nebo spolu s mistnima pri ceste autobusem. i ten tuk tuk ma cosi do sebe.
    chapu, ze kazdy vyznava jiny styl cestovani a jde taky o cas. nicmene Sri lanka bude snad vzdy docela dost pristupna a pomerne levna zeme.
    urcite existuji zajimavejsi/mene dostupne destinace, kde se na vlastni pest cestuje hure. tim padem mi prijde logictejsi placnout se pres kapsu a vyuzit moznost placeneho zajezdu.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Diky moc vsem za info, jeste si to tedy rozmyslime. Nam ted nejde ani tak o penize jako prave o cas, aby to nebylo prilis hekticke. Jeste je mozne, ze pojedeme uplne jinam, ale tyhle rady si urcite zapamatuju, protoze na Sri Lanku se chceme stopro podivat (:
    ELIS
    ELIS --- ---
    WIL_M: Pravda, ale reference se dají dohledat po netu, kdo má dobrý zkušenosti s guidama, doporučuje je dál. Např.: http://www.roughguides.com/community/threads/recommended-guidedriver-in-sri-lanka/
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    ELIS: Jo tohle jsem doporucovala taky. my to tak udelali a byli jsem spokojeni. 3 tydny nas sakum prask s letenkou (od Emiratu za 15,5t), pruvodcem, vstupama a dareckama staly kolem 30t.

Doporucuju uz na zacatku si s pruvodcem ujasnit cenu za hotely a jeho sluzby. My tenkrat rekli, ze nedame vic jak $22 za hlavu a den vcetne ubytovani se snidani (byli jsme 3). Kdyz na nas na zaver zkousel neco jako ze s mu podelalo auto, tak jsme ho poslali do ..... Pltili jsem mu to zalohove.
    Da se tam usmlouvat lecos
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ELIS: Tebou navrhovaná varianta zní skutečně nejlépe, je to skvělý kompromis. jde jen o to najít někoho,kdo je šíleně nenatáhne a nebude si účtovat furt pak nějaký extra extra extra za tohle a támhleto /známe žejo
    ELIS
    ELIS --- ---
    WIL_M: No počítej, že v tom nejsou vstupy, vízum, svačinky, suvenýry... Navíc to je v podstatě jen týden.

GOSHEWAN:
    Prostě to je dost drahý, ale zas je opravdu výhoda mít to zorganizovaný včetně řidiče - pokud na vlastní organizaci nemáte čas a sílu. Na těch přejezdech a při zjišťování, kudy kam, když máte jen pár dní, se dá jinak ztratit dost času. Taky si pamatuju, jak jsme hodně unavení dorazili o víkendu do Kandy, dva naše předvybraný hotely měly plno a tak jsme tam jezdili s tuktukem furt dokola, ten nás tahal do nějaké strašné díry, takže než jsme našli něco volnýho a slušnýho, to už mi trochu tekly nervy... Zas na svatební cestu dobrej test odolnosti :)) Mně by ale nejvíc vadilo to, že se všechno řeší ve velké skupině a kolem jsou Češi.

Pokud není vaším cílem co nejvíc ušetřit, tak se mi jeví jako nejlepší varianta jet sám s tím, že si na místě najmeš někoho s autem, kdo se o vás bude starat, hodí vás do slušnýho hotelu, veme vás na památky... Turistickej ruch tam živí kotel lidí, oni ví, co a jak. Program si upravíte podle toho, jak se budete cítit a co se vám bude zrovna chtít. A stejně vás to ještě vyjde levnějc.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    WIL_M: každopádně jak už bylo řečeno, je to dost nabité, ale to už poznávací zájezdy bývají obecně
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    GOSHEWAN: mě ta cena příjde víceméně odpovídající, když beru v potaz, že se nemusíte starat o shánění hotelů, přejezdy, budou průvodci atd. sám cestuju na vlastní pěst, hotely hledám až na místě a cestuju nejlevnějšími busy, ale než dalšího motlitebníka k lonely planet, tak raději ať si to zařídíte takhle ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Souhlasim s timz e po Sri Lance se da cestovat v pohode s aspon strednui urvni anglictiny naprosto v klidu. My jsme si teda bookli hotely dopredu a cestovani bylo v klidu, jezdili jsme vlakem, budem tuk tukem, vsechno bez problemu.

Priste bych mozna jel i bez ubytovani, vsechno se da v klidu resit na miste.

Jinak v Kandy pod tim velkym budhou co maji na kopci je nejaky budhisticky centrum kde maji napis budhisticke centrum v peti jazycich vcetne cestiny ! :-)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    GOSHEWAN: taky mi to připadá blbost.... Zrovna jsem se ze Srí lanky vrátila a cestování tam jde naprosto v pohodě.. Oproti Číně či Koreji naprostá pohoda..
    Navíc ten jejich program je tak nařachaný, že si to moc neužijete a i některá místa mi připadají zbytečná a některá mi tam naopak chybí...
    Hlavně cena + vstupy tě vyjde na 50 000,-. na 14 dní... Mě stály 3 týdny i s letenkou a se vším všudy 20 000,-. A to jsem nešetřila...:-)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    GOSHEWAN: Od cestovky to bude 2x drazsi, nez kdyz pojedete na vlastni pest. Inspirovala bych se treba jejich programem, kdyz se vam to zamlouva, ale najala si na letisti vlastniho pruvodce. Cestovani po SL je vcelku v pohode i mistni dopravou a nemusi se to nijak resit. Urcite ti tu nekteri radi poradi.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Zdravim,

chteli bychom se se zenou podivat na Sri Lanku a nevime uplne presne jak to pojmout. Nejsme dobrodruhove, ale na plazi se valet taky nechceme. Urcite ale ted nemame kapacity na cestu na vlastni pest a i proto nas napadl poznavaci zajezd v rezii CK. Dle popisu se nam jako nejzajimavejsi zdal zajezd, ktery nabizi mnoho CK, nazvany "Kralovska cesta", viz napr. http://www.blueskytravel.cz/hotel/kralovska-cesta

Muj dotaz zni - ma tohle smysl? Vzhledem k zamestnani jsme vazani na termin 1.5.-10.5., ktery tam nabizeji. Neumime posoudit zda to nebude prilis hekticke, zda uvidime to, co bychom pri sve prvni navsteve Sri Lanky videt meli a zda to neni prilis predrazene (cekam, ze je : ). Radi bychom proste zajimavou dovolenou bez nutnosti se starat o kazdou malickost (svatbu jsme meli ted v sobotu a tak si chceme odpocinout).

Diky za jakekoli reakce (:
    STOOL
    STOOL --- ---
    Super. Tak dneska hospitalizace s podezřením na horečku dengue. Nejspíš z Negomba. Takže až někde uvidíte varující billboardy, nepodceňujte repelenty...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    my teď viděli letenky s turky na listopad (jiný data jsme nezkoušeli) těsně pod 14k, koupili se skvělými přestupy za 14400. emiráty jsou na stejné období za cca 15400
    ROMI
    ROMI --- ---
    u emirates meli obcas levny mezi 13-16ti litrama obcas
    LEMS
    LEMS --- ---
    CRAZYHBO: zkus Turkish Airlines pres Istanbul, ja letel asi za 14. pripadne se optej tutaj [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ]
    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    zdravim ve spolek..

nak nemám moc šancí si vzít volno přes léto tak nás napadlo vypadnout na Srí Lanku někdy kolem konce září-spíš řijen..na 2-3 tejdny..

naký rozmezí za kolik se pohybujou ceny letenek?přes co se dá nejlíp letět??
    LEMS
    LEMS --- ---
    ja kdybych nesmlouval jen o cene ubytovani, tak tam necham dvakrat tolik. jinak informacni peklo, presne!:) i jeden clovek dokazal podat radu protichudnych informaci behem chvilky:))
    STOOL
    STOOL --- ---
    ROMI: hele parkrát jo a tam prostor sice byl, ale v řádech korun... říkal jsem si, že mě trochu vyšší cena nezabije a oni ty prachy ocení víc než já
    ROMI
    ROMI --- ---
    STOOL: jsi asi nejezdil s tuk tukarema ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam