• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    RADKUVAVATAR: My se dostali na nejvetsi kriketovy stadion na svete (aspon teda pred temi lety to byl) v Hambantota (jiho-vychod). To bylo zajimave a neobvykle, turisty tam nevodi.

ONASYS
    ONASYS --- ---
    RADKUVAVATAR: pred trema lety jsem se nejakym zvlastnim pohybem dostali az do mesta Ratnapura, je to centrum tezby mineralu na sri lance. Pres majitele hostelu jsme se dostali na trh a do dolu kde se tradicnim zpusobem tezilo, hodne zajimavy. Na turisty tam nebyli tak moc zvykli. Je to tak na jeden dva dny, pokud clovek neni blazen do sutru, mel jsem jak pocit jak kdyz ty kameny jsou droga, vsichni tam byli trosku posedli:) Potkali jsem tam cizince co tam travej nekolik mesicu a snazej se dobre nakoupit. Za dobry penize tam muzes koupit safir.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Nemáte nějaký tajný tip, kam na Srí Lance? Třeba něco co není ani v Lonely Planet. :-)
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    kdybyste někdo měl zájem o kvalitní lekce surfování, mohu vřele doporučit:

http://safaarugambay.com/
    PEPO
    PEPO --- ---
    VIXLE: souhlas s 2MEK: měli jsme taky jen břišní tyfus a žloutenku...
    REEN
    REEN --- ---
    Konečně jsem dodělal fotky z naší Srí Lanky 2014, tak kdyby někoho zajímalo jak to tam může vypadat, může se podívat https://www.facebook.com/...ia/set/?set=a.10153695890765485.1073741832.673695484&type=1&l=cfae59c523
    2MEK
    2MEK --- ---
    VIXLE: Zalezi na doktorovi.
    Pri prvni ceste pred lety jsem o tom nic nevedel a sel do ockovaciho centra - naprali do me snad vsechny vakciny sveta...
    Pritelkyne ted mela nejaky problemy s boreliozou (velky) a imunolog doporcucil, at si nedava nic, ze by ji to mohlo zkomplikovat soucasnej stav a i kdyby nahodou dostala brisni tyfus, tak vyleceni bude jednodussi, nez komplikace, ktery by mohlo vyvolat ockovani.
    Sri Lanka je vpohode (zedny povinny ockovani pro evropany), takze bych si dal maximalne ten brisni tyfus (pocitam, ze zloutenku uz mas) a ostatni bych neresil.

Jsou lidi co nemaj nic a jsou lidi, co si v cr nechavaj ockovat chripku...
    S tim ti asi nikdo moc neporadi, cestu si musis vybrat sam :)
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    NA_PYCZU, SINEAD: dik, uz jsem sehnal..

jeste dotaz, jak je to s ockovanim? takovy ty beznejsi veci jako zloutenku, tyfus, zlutou zimnici mam ale doktorka mi tvrdila, ze je dobry mit jeste proti meningitide, coz mi prijde zbytecny. nejaky nazoryy nebo zkusenosti?
    VINC
    VINC --- ---
    DAGHOR: včera jsem platil a bez problémů...
    DAGHOR
    DAGHOR --- ---
    2MEK: dik za info, asi dělám něco špatně
    2MEK
    2MEK --- ---
    DAGHOR: Delal jsem minuly tyden (2 ruzne karty) a vse OK.
    Cenu teda netusim.
    DAGHOR
    DAGHOR --- ---
    Měl jste někdo problém s placením víz přes ETA? Nechtějí přijmout platbu, resp. mi ta jejich stránka hlásí chybu. Navíc chtějí 35USD, ne 30 .. nějaké zdražení? Díky předem za pomoc
    2MEK
    2MEK --- ---
    Doporucil by nekdo fajn ubytovani v Kandy, ktery muzu booknout uz z cech?
    Vysilam tam rodice a chci, aby meli prvni spani posefovany.
    Predem diky.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    DAGHOR: praktický celý sever od anuradhara je skoro bez turistů. Pláže nad tricomalle nádhera s skoro nikdo, ale tam teď asi bude destivo. Jafna a okolí ideální na výlety na motorce (point pedro a pod) ...
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    DAGHOR: chramy na vychod od kandy, tam turistu nepotkas. v LP o nich neni zminka, jenom v RG. ale to je zabava tak na jeden den. =]
    DAGHOR
    DAGHOR --- ---
    SINEAD: já vím, ale za zeptání nic nedám ;) třeba se najde nějaký zajímavý tip. Pár klasických destinací navštívím, ale chtěl bych i někam, kde to netepe přílišným turistickým ruchem :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    DAGHOR: S tou chodici pokladnickou bych to videla blede...
    DAGHOR
    DAGHOR --- ---
    Ahoj, chytám se s polovičkou v polovině ledna na 3 týdny na SL, vyhledávám spíše místa mimo průvodce, místa kde je klid, málo turistů i během špičky, místa kde tě nepovažují za chodící pokladničku .. doporučíte mi pls někdo něco? Díky!
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    Někdo aktuálně v negombu ? Že by sme zašli na pifko. Budu v negombu tak do 31 ...
    DIVA
    DIVA --- ---
    Čumí blbě, kratasky tílko nonstop, naštěstí velký bílý muž vždy při ruce takže jen civi. Akorát mimo turistické oblasti a mezi muslimama nechodím po ulici s pivem, jinak držím statut idiotskeho turisty který má doma na lehátku
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    OMNIHASH: snad ve všech hindu templech na severu musí být chlap nahoře bez. Ženy bohužel s :(
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    KALKALOID: Jinak ja to v techto oblastech resim tim ze mam uz asi deset let jednu lehkou deku, ktera lita vsude se mnou, mam ji smotanou na batohu a podle potreby se do ni zahalim. A samozrejme ji vyuzivam na spousta jinych veci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam