• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    2MEK
    2MEK --- ---
    WIL_M: Tak jsem si projel tu mapu a na lagunu uz si vzpominam :)
    Zkousel jsem proklikat jednotliva ubytovani, ale nenasel jsem - odhaduju to nekde v okoli Sandys.
    2MEK
    2MEK --- ---
    WIL_M: Primo v ty chejsi na fotce. Ani nevim, ze tam laguna je, ani o meste nevim :) Mam pocit, ze v dalce neco svitilo. Uz je to par let, byl jsme tam chvili a zrovna to bylo misto, kde jsme si davali voraz.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    2MEK: kde tam? někde až vzadu u té laguny? my bydleli někde tady a byly tam solidní vlny (respektive skoro jako všude jinde na jihu asi)

https://www.google.cz/...m5!3m4!1s0x3ae14afd19b00141:0x4045d305f7526bba!8m2!3d6.0288491!4d80.7855747

plus na druhý straně města je toto, ale v tom se dá koupat jen na jediným místě kvůli skalám ve vodě a bydlení tam snad není vůbec žádný

SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    DIZZYDENT: Díky moc!
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    SMARTCHIN:
    "Roudtrip" TukTukem byl boží, svoboda, pohodlí, jen musíš počítat, že to nevytáhneš víc než na 50 a to ještě z kopce. Takže doporučuju rozplánovat více kratších úseků. Ale dalo se v pohodičce i do hor, silnice jsou tam ok, bez komplikací. Pravidleně dolévat benzít, ať to někde neuvízne. Půjčovali jsme v Negombu, stálo cca 25 000 Rupek na cca 20 dní. Chtěl nějakou zálohu, ale bylo mu jedno zda Eura/Dolary/Koruny, všechno pak vrátil zpět. Bohužel jsem někam zašantročila vizitku.
    Benzín tam potom skoro nic nestojí, resp. zanedbatelná částka.
    Na co dávat pozor? Napadá mě jen na ty veverky. Nechali jsem v Tuktuku nějaký mušle a korály a veverky to do rána rozebraly na součástky s tím, že načnuly i sedačku...naštěstí nic důležitýho nerozkousaly.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    MATEJ222: Přidal bych slony v Pinnevale a nějaký národní park na pozorování ptactva.
    MATEJ222
    MATEJ222 --- ---
    XSTANG:
    2MEK: bezva, dik moc!
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: A mam pocit, ze tady udsud jsme jedli na snorchlovacku, kde byly mureny a zelvy.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Klidnou prazdnou plaz na jihu bych mel, ale je to jeste o fous dal - Tangalle.
    V tom domecku jsme bydleli. Hezky ubytovani, wifina, dobry jidlo a byly jsme tam sami.

XSTANG
    XSTANG --- ---
    MATEJ222: Galle bych určitě na ubytování a koupačku nevolil, za vidění ale stojí. Ubytujte se v Hikkaduwě (turistický, ale šnorchlování, podobná bude asi Unawatuna) nebo Weligamě (pořád trochu charakter ospalé rybářské vesnice s míň turistama a spíš baťůžkáři a příjemnýma lehkýma vlnama na surf), dá se tam ubytovat hned s výhledem na pláž, silnice je celkem klidná.
    Na zbytek záleží, co od toho čekáte, skůtr není nutně třeba, v některých částech je celkem hustá doprava.
    MATEJ222
    MATEJ222 --- ---
    Ahoj! Chtel bych Vas poprosit o par rad pred cestou...:)

Mame takovyhle plan cesty (jedeme na cely srpen, na 30 dni):
    -Do Colomba priletime asi v 5 rano, rikali jsme si hned z letiste odjet si odpocinout do Galle, tak dva dny se vykoupat a odpocinout si po letu..
    -Potom bychom chteli do lesni rezervace Sinharaja.
    -Pak na par dni do "stredozemi" (Horton plains, Haputale, Adams Peak, Kandy, Sygiria(ta druha skala?), Polonaruwa...)
    -Potom bychom chteli dat velky presun do Jaffny nejlepe pres poloostrov Mannar (na baobaby:),
    (nejaky nocni vlak idealne) V jaffne si udelat zakladnu a nejlepe na skutru zkoumat okoli a prilehle polostrovy/ostrovy
    -Nakonec si odpocinout u more v Trincomalee a okoli..a zpatky do Colomba

Zajimalo by me:
    -jak je to s pujcovanim skutru? cetl sem ze to neni zas tolik samozrejma zalezitost treba v hostelich atd..
    -Trochu se bojim Galle jestli to tam neni az moc "turisticke a sterilni", taky kuli pocasi v tuto rocni dobu
    a da se tam hezky se vykoupat? nejaka alternativa timhle smerem od Colomba u more?
    -Kde se dobre ubytovat na tu Sinharaju..?
    -Ma cenu zustat par dni v Haputale, mit ji jako zakladnu na Horton plains a delat vylety po okoli?
    (na skutru off course nejlepe:)
    -Moc moc uvitam jakykoli tip na neco zajimaveho v okoli nasi predpokladane cesty..nebo cemu se naopak
    vyhnout ci jak najit alternativu k nejakemu turistickemu highlightu..Jde nam hlavne o prirodu a more a radi bychom se pokud mozno vyvarovali tem uplne nejexponovanejsim mistum..
    -ubytovani mame v planu resit vzdy oprativne po prijezdu do mestecka, je to v tuhle dobu ok vsude..?

Dekuju moc! budu vdecny za jakoukoli radu/pripominku..
    M.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    GNUBLA: A nejsi nahodou z Prahy nebo okoli? Kdyztak bych ti to poslal postou=)
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    NA_PYCZU: jasny,neni problem,poletim cca koncem mesice
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    GNUBLA: Super a vzala bys mi tam tu knizku? Neni vubec velka a kdybys mela misto, 3 obojky a voditko??? Ale i ta knizka bude stacit=) a kdy letis?
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    NA_PYCZU: jojo,ja tam jedu
    WIL_M: ja potkala particku co si pujcili tuktuk v negombu, na dva mesice, a platili 1000 rupek za den.ale museli udelat jakousi zkousku, ze jsou zpusobili to ridit
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    WIL_M: letos sem potkal asi 2 párečky co měli tukt tuka na mesic a platili tech 1200rs na den (jen tuk tuk ridili sami), v negombu v zime ho nabizeli za 1500 az 2000rs na den (jen tuk tuk bez ridice)...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    XTALIBAN: myslel jsem tuka, my měli člověka na dva dny, dávali jsme mu dva roky nazpět snad ty 2000. zajímá mne celkovej obnos na 18 dní.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, nechystáte se někdo náhodou během léta do Arugam bay, ráda bych tam poslala knížku na baráček k Báře Jindrový=)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    WIL_M: jestli myslis cenu za pronajem riksi tak to je 1500 az 2000 rs na den ...pri delsim pobytu i levnejsi
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DIZZYDENT: i když rád uznávám, že tenhle způsob cestování má něco do sebe, tak na 18 dní je solidní magořina, už po jednom dni jsem nevěděl, jak v tom sedět a těšil se na rozvrzanej bus :)
    ta cena by mě zajímala teda taky popravdě :)
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    DIZZYDENT: Super, díky
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    SMARTCHIN: nevím, zjistím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam