• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    KSEROKS
    KSEROKS --- ---
    noo já jenom že kouni tam má tátu tak nevim jestli by to nečemu nepomohlo????
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    PINCHE_GRINGO: jo jo takhle to je logický.).....s tím občanstvím si myslím, že máš pravdu...i když...kdybych odjela do améru, vdala se tam..žila tam nějaký rok...tak mi nedaj jejich ?....týpek to takhle měl..ale to je ten první případ..emigroval..
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    KOUNI: Ceska Republika neumoznuje 2 obcanstvi, pokud vim (jsou vyjimky pro emigranty pred urcitym rokem), takze mik kubanske a ceske najednou nejde. Neznam detaily, jak je to presne s vlastnictvim domu, tak jak jsem to popsal mi to vysvetlovalo nekolik kubancu a jeden cizinec, kterej tam vlastni dum.
    BEENYY: Samozrejme spousta lidi takhle prislo o penize, kvuli nejakemu projektu udelali dohodu s thajcema (na thajce se napsaly pozemky a nemovitosti) a thajci je pak podfoukli. Na kube o takoych pripadech nevim, ale ani jsem nikdy nepatral. Je to podle me ochrana proti tomu, aby se cela pobrezi a 90% zeme dostalo do ruky bohatym narodum, protoze pak by kubanci meli z turismu prd (v podstate). Me to prijde celkem logicky
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    KOUNI: já myslím, že s občanstvím to tam není tak jednoduchý!
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    PINCHE_GRINGO: No mě teda řikali že barák si tam nemůže koupit ani kubánec, resp. může, ale nevim od koho protože ofiko se nedá prodat, maximálně vyměnit a nebo nějakym způsobem koupit na černo. Vlastnit nemovitost kubánec může, ale nesmí s ní obchodovat. Ještě by mě zajímalo, jestli si tam můžu koupit nemovitost když si nechám udělat kubánský občanství a zároveň budu mít český...co myslíte?
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    PINCHE_GRINGO: i v thajsku? ale nechápu proč...to, že se jim někdo zaručí, přece neznamená, že ten dotyčnej není parchant:o)...nechtěj tolik cizinců..?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    BEENYY: Ono je to takhle ve vice zemich (ohledne vlastnictvi real estates cizinci), napr v Thajsku, Malajsii atd.
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    jo tak asi je napsanej na tu kubánku...moc tomu nerozumím, jen vím, že ho tam má.)..jako mladej odjel makat do améru, neuměl jazyk, nic..dělal v kuchyni, zedníka...spoustu let byl na tom finančně špatně...a pak se na něj usmálo štěstí...začal dělat stavbyvedoucího...no a ted ve finiši má obrovskou stavební firmu.)...
    KATTARINAA
    KATTARINAA --- ---
    Byla jsme letos v únoru pres ck a bylo to fajn. Meli jsme super kubánského průvodce a neměnila bych. Měli jsme dost zastavek i mimo program :-) A znal super bary :-).

I kdyz musim priznat ze vratit se tam chci na vlastni pest :-).
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    KOUNI: Barak muze koupit jenom kubanec, tzn. vsichni cizinci ho musi napsat na nekoho s kubanskym obcanstvim a s nim pak mit dohodu/smlouvu/cokoliv cemu duverujou... Ale ceny pekne rostou, protoze tam hodne baraku kupujou nemci.
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    BEENYY: Tak to je husty, a jak se mu povedlo koupit tam barák? Já chci taky....
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    týpek co žije v USA si našel borku z kuby, koupil tam barák a žije na kubě...teda přechodně..přes zimu maká..prej je to tam fakt luxusní:)))...doufám, že se tam taky někde oukážu.))
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    Na Kubu jedině na vlastní pěst, je to tam v klidu....
    na fota mužete mrknout tady :

http://kouni.rajce.idnes.cz
    MANICCA
    MANICCA --- ---
    Kuba - ostrov svobody

Jarda Jindra

http://www.skyfly.cz/zajimavo/kuba03.htm
    BIRK
    BIRK --- ---
    jeslti se tam dostanu v tom breznu tak stopro
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    hej, me napadlo, jestli bych po nekom z vas, kdo se tam chystate, nemohla neco poslat jednomu znamemu v Havane? Coz? Myslim, ze by to bylo spolehlivejsi nez postovni cestou. A navic byste se seznamili s pravym Kubancem ;) Coz?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Jinak samo na vlastní pěst! Žádná cestovka. :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Chci buď na trek/stop či na kolo s nějakejma lidma z CZ :)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    jsme na Kube byli ted - unor/brezen, mrknete na fotky: http://hani4.rajce.idnes.cz/kuba1/
    MANICCA
    MANICCA --- ---
    myslim jestli s partou nebo vlastni pest,co v planu a tak.jinak je mi jasny, ze asi poletis .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam