• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    RAJCHE: myslim ze roli rocni obdobi urcite hraje, nejvic turistu lita na kubu tusim unor - kveten, ja tam byla vzdycky srpen - zari. Nicmene zacatek ledna a mozna ze celej leden je tam asi nic moc pocasi, ale nejsem si tim stopro jista jen mam takovej pocit ze mi tata rikal ze v lednu je tam zima...
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Chau vy, muzete mi pls nekdo poradit nejakou leteckou spolecnost co lita trasu Londyn - Cuba za par babek? ... btw: hrajou v cenach letenek rocni obdobi nebo ne? :) Chceme letet leden 2011. Tak by me zajimalo to, ze jestli soupneme odlet o +- mesic, tak jestli to bude levnejsi. Dik
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    PARTRILIAW: Tak uz jsem zpet. Na turisticky karte uz neni rozliseny jestli budes bydlet v hotelu nebo kde, mopzna je to proto ze zavedli tzv family visa, který stojí asi 3x vic nez normalni turisticka karta. Kdyz jsem priletela do Havany tak mi hned po priletu na letisti sebrali pas a nechteli mi ho vratit, coz me trochu nasralo, ale sla jsem teda s nima za nakejma policajtama, kterejm dali ten muj pas, plus tam jeste takhle odchytli nakyho spanela a rekli nam at prijdem az budeme mit kufry. Sem si myslela ze maj teda problem s necim v tom kufru, treba s nerezovejma hrncema co vezu :-) Ale nakonec je nezajimal kufr, ale 10 minut me tam vyslychali, jestli jsem tam poprvy, kde budu bydlet, kolik mam penez, jestli mam kreditku atd. Tak jsem jim to vsechno rekla a v poho. Takze doporucuju si aspon zjistit jmeno a adresu nejakyho hotelu, myslim ze rezervace neni nutna, oni to stejne dle myho neoverujou. Jinak mam docela dobrej typ na pani u ktery se da bydlet, v docela peknym domku v Havane ne moc daleko od centra. Je to ceska takze muze i ledacos poradit.
    VERU_
    VERU_ --- ---
    zdravim vsechny, nemel by nekdo na prodej mapu Kuby od Nelles Maps, 1:775 000 a pripadne cesky preklad Lonely Planet od nakladatelstvi Svojtka? predem diky...
    PARTRILIAW
    PARTRILIAW --- ---
    Díky za odpovědi, tohle jsem chtěl slyšet. Šlo mi především o to abych nemusel spát v drahým hotelu. Nemám problém se natáhnout kdekoliv, na pláži u lesíka apod.

KOUNI: Určitě dej vědět, budu se těšit.

Určitě uvítám další návrhy, případně i linky na zajímavý články. Díky
    KRTEK4
    KRTEK4 --- ---
    PARTRILIAW: neni problem.. prespavat muzes v casa particular - u soukromniku za 10cuc/noc a oni kazdy den musi hlasit, kdo u nich prespal vc. cisla pasu.. ale ja spal normalne i venku na plazi nebo kde se dalo a az chytnes ten spranej prizvuk, tak te nechaj vesnicani spat u nich doma.. a zadny problem jsem nemel.. stopovani v pohode, ze zacatku ti budou vsichni nutit turisticky autobusy nebo taxi.. ale pak na to prijdes.. na vesnicich ukecas chlapika v obchode, aby ti dal rum legendario a ciga za monedad nacional + 4 doutniky, coz te bude stat 1 dolar i kdyz nemas pridelovou knizku a s takovym arzenalem budes amigo superstar :) obecne vesnice totalne v pohode, ve mestech se lidi boji rezimu vic.. fakt se toho neboj.. nekradou..
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    PARTRILIAW: tak zrovna tohle nevidim jako problem, pokud chces bejt v klidu tak si zaplat jednu noc v hotelu a az se te budou ptat kde budes tak jim rekni ten hotel a pohoda. Neni to tak drsny. Ja jela k tatovi a v turisticky karte jsem mela napsano "hotel" no a kdyz se me zeptali tak jsem jim rekla ze budu u taty a voni te to mam spatny vizum a ze teda musim na ambasadu si to zmenit. Kdyz jsem odchazela tak na me ten policajt tak jako spiklenecky mrknul, takze jsem nikam nesla a nikdo se me uz na nic nikde za cely 3 tejdny neptal. Btw. v pondeli letim, takze to bude stejnej pripad, tak uvidime co mi reknou a muzu dat dalsi echo az se vratim :-)
    PARTRILIAW
    PARTRILIAW --- ---
    Ahoj, doufám, že mi někdo poradíte. Chtěl bych vyrazit na Kubu a prostopovat ji jenom s batohem na zádech.
    Ale narazil jsem na problem "cizinci pod kontrolou", musí být ohlášeno místo pobytu a to buď v hotelu nebo v soukromí, které se dobře hlídá.
    Poradtě mi prosím jak tenhle problém řešit. Nebo aspoň nakopnout spravným směrem, zatím nevim jak se do toho pustit.
    Nebo aspoň mi napoště vaše rady a tipy. Díky
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    Nechtěli byste někdo letenku Havana ( 12.9.) - Praha (11.10.) - Havana? Cena by byla dohodou, podle toho kolik by stala změna jmena, je to s přestupem ve Frankfurtu. Viděla bych to tak cca 15000.- se všim.
    KRTEK4
    KRTEK4 --- ---
    HELMUT: proč myslíš?.)
    HELMUT
    HELMUT --- ---
    MINIBUBBLE: jsi je koupil v havane za 20 dolaru ne? asi vis ze je to fake ne?
    AUTIST
    AUTIST --- ---
    (pro mistni odborniky asi lepsi bez zvuku, par hezkych zaberu tam je)

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210562260120014-na-ceste/
    KRTEK4
    KRTEK4 --- ---
    usa - kuba pro turisty nelita.. jsou to lety pro pribuzny z usa a emigranty, ne?
    nejsnazsi je letet do Havany pres Mexico Cancun/Merida popr. z Panamy nebo z Kanady..
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    hm to je divny, my prave pri odletu omylem skoncili u jinyho terminalu a byl to zrovna special jen pro lety USA - Kuba...byl tam dost velkej srumec, na to, ze by to nelitalo...
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ASAAHI: to asi budou bohužel jen nějaké speciální charterové lety, kam se normálně člověk nedostane
    jsem bohužel zjistil, že z USA se na Kubu opravdu nijak přímo jet nedá:/
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    kdyby nekdo mel zajem prodal bych nejak se slevou tohohle pruvodce
    http://www.mapcentrum.cz/produkt/kuba-pruvodce-ikar-spolecnik-cestovatele-21463605/
    je netknutej, dostali jsme ho k vanocum ale jednoho uz mame...(v podstate muzu prodat i toho druhyho, protoze uz mame kubu za sebou a nejakej cas tam asi zase nepojedem .)

chce to jeste neco podrobnejsiho jako LP, ale tady jsou hlavne fajn ty fotky a ze je to strucny - pri planovani cesty...

MAKOSHARK: letecky myslim neni problem - miami - kuba lita urcite aspon jednou denne...lodi nevim...
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Asi naivní dotaz: dá se nějak snadno dostat přímo z USA na Kubu? Jsem na Floridě, pár stovek kilometrů od Kuby, existuje třeba lodní spojení pro turisty Miami-Kuba?
    Nebo jedině s přestupem někde v Mexiku nebo Karibiku?
    FEELLIX
    FEELLIX --- ---
    Ahoj lidi, shámíne posledního člověka do party směr Kuba. Odlet asi 19.3. z Mnichova, v tomhle ráji pobudeme přibližně tři týdny. V plánu je cestování a užívání si místních dobrot :) Přednost mají znaci španělštiny, milci kubánského rumu a vyznavači doutníků válených na stehně staré kubánky. Piště prosím do pošty. Díky
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    THE_DARKNESS: období od května do listopadu je odobí cyklónů, nejsou to tornáda, ale daleko větší kolo vichru. Byla jsem tam loni přelom srpen/září a zažila 3, není to zas tak šílený, pokud se neocitneš v centru toho cyklónu, to pak musí bejt masakr. Když tam letěl Gustav, co zdemoloval docela velkou část Kuby, tak jsme byli 2 dny zavřený doma, bez elektriky a vody...venku vichr jak hovado a vzduchem lítalo všechno možný, takže nevycházet, obchody, školy zavřený atd. Do práce a školy nemusí ještě třeba i týden nebo dva po tom co se cyklón přežene a dost často tam několik dní nejde elektrika. Bylo mi řečeno že loni tam byl cyklón po asi pěti letech, takže pravděpodobnost že tam dorazí zrovna když tam budete je docela malá, nicméně mě se to poštěstilo hned 3x za 3 týdny :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam