PARTRILIAW: Tak uz jsem zpet. Na turisticky karte uz neni rozliseny jestli budes bydlet v hotelu nebo kde, mopzna je to proto ze zavedli tzv family visa, který stojí asi 3x vic nez normalni turisticka karta. Kdyz jsem priletela do Havany tak mi hned po priletu na letisti sebrali pas a nechteli mi ho vratit, coz me trochu nasralo, ale sla jsem teda s nima za nakejma policajtama, kterejm dali ten muj pas, plus tam jeste takhle odchytli nakyho spanela a rekli nam at prijdem az budeme mit kufry. Sem si myslela ze maj teda problem s necim v tom kufru, treba s nerezovejma hrncema co vezu :-) Ale nakonec je nezajimal kufr, ale 10 minut me tam vyslychali, jestli jsem tam poprvy, kde budu bydlet, kolik mam penez, jestli mam kreditku atd. Tak jsem jim to vsechno rekla a v poho. Takze doporucuju si aspon zjistit jmeno a adresu nejakyho hotelu, myslim ze rezervace neni nutna, oni to stejne dle myho neoverujou. Jinak mam docela dobrej typ na pani u ktery se da bydlet, v docela peknym domku v Havane ne moc daleko od centra. Je to ceska takze muze i ledacos poradit.