• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    me se libilo mesto duchu, stary opusteny lazensky mesto San Miguel de los Banos, myslim ze to bylo tohle , provincie Matanzas

Trinidad za to stoji

surf bych nerekla ,)

Varadero urco nee

napr. Peninsula de Zapata moc peknej park na jihu pod mestem Matanzas

tyo busem bych to nedala ,)) on casto vubec nejezdi, kdyz neni dostatek lidi a treba nektery busy jezdi jednou tydne ve finale prej.. to radsi stopem! stopujou tam vsude vsichni nonstop, mistnaci maj na to i naky zakony ze kdyz nefunguje mezimesto doprava, MUSI auta zastavovat, pod pokutou a maj tam na to uniformovany lidi, co organizujou stopare a stopujou za ne auta atd ,) vtipny.. tam je tak malo kriminality ze to ani neni nebezpecny..
    taky se da pronajmout mistnak s autem a ten te proste povozi tech 10 dni a jeste ti ukaze vsechno mozny a je to nejlepsi varianta podle me ,)
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    ahoj, zkousel nekdo surfovat na Kube? reference? cetla jsem, ze nic moc, ze zalezi na sezone, coz ted asi neni uplne optimalni coz? :)
    Jedeme tam jen na 10 dni, jak se tam cestuje autobusem? Chtela bych z Havany do Trinidadu ... stoji to za to?

nebo nejlepe, muzete mi dat nejake tipy co stoji za to opravdu videt? Jsem ted trochu prehlcena informacema ..a najednou nevim co z toho vybrat.
    Plan je nasledujici - z Havany na 2 noci nekam do hotelu at se muzeme rozkoukat ...urcite nejaka placacka na plazi (Varadero nebrat, ze?) a pak nejaky 3 dny na vylety do vnitrozemi. Za kazdou referenci budu vdecna.
    Diky!
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    tomu verim! ,)
    nejvic asi francouzu tam je... a spanelu samozrejme taky dost...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAPPA: a i kdybys potkala, jsou to veskrze hodní lidé ))
    já jsem jednoho měla nasáčkovaného celej pobyt v autě a v ložnici, jinak jsme ale až na jednu výjimku žádné krajany mé drahé polovičky taky nepotkali...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    ja zadny kanadany nepotkavala treba
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PPNEKK: jenže jsou všichni v rezortech, mimo rezorty jich moc nepotkáš, bojej se cestovat bez cestovky ))
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    kuba je zas plna kanadanu
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    jj....dominika je prej hodne cajk, akorat jsou tam dost americky duchodci, coz na kube nehrozi :) ...ale jinak mi ji dost znamejch doporucovalo
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CORNELA: tak uz vim! Dominikanska republika! tam je to skvely prej, ja se tam chystam pristi rok (letos dame jeste jednou Kubu ,)) ) a je to tam hlavne malz takze vsude kousek...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CORNELA: a muze to bejt i levnejsi? zni to, ze ne .)) protoze uz vim, kam bych se letela valet.... na Sardinii! miluju tohle misto ,) taky jsme ji procestovali, po obvodu, ale tam je tolik mist, kde je to moc krasny
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    hele nevim :) kdybych jen nekam zevlit, tak bych dal zanzibar nebo azory :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    CORNELA: otazka je odkud chces letet....nevim totiz co lita z prahy, z londyna se dostanes za par babek celkem vsude :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    CORNELA: imho: kdybych se chtel jen nekde valet, tak nejedu na Kubu...ale zvolim nejakou jinou destinaci :) V Karibiku je toho spoustu..
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    RAJCHE:
    CORNELA:

jo, Trinidad je rozhodne krasny mesto, je to kousek na snorchlovani, je tam casa de la musica, mam tam moc fajn znamy a par kontaktu kdyztak na mistnaky, jak na supr pekny ubytko, kde mlada pani Zuleika vyborne vari ,), tak na ty snorchly, na vybornou zastrcenou rybi restauraci, kde i zeleninu maj vlastni, moc jsem si to tam oblibila! ale i tak, je skoda letet na Kubu a videt jenom jedno misto, ty letenky nejsou nejlevnejsi tak proc tu zemi neprojet vic? ikdyby je vetsi cast toho karibskyho jihu, moc toho najezdit nemusite.. jen navrh .)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    CORNELA: uprimne .... asi to Varadero, ale tam by me taky nikdo nedostal. Jak pise Kappa, na Kube je spousta odlehlych ostruvku, kde jsou hotely. Zradlo nic moc, kvalita sluzeb nizka. Definitve Casas Particulares....hotely fakt ne. Podle toho co pises bych mozna zvazil uplne jinou zemi v Karibiku.

Z Kubanskych mist me napada me tak max Trinidad.
    https://maps.google.co.uk/maps?q=trinidad++cuba&hl=en&ll=21.780623,-79.98888&spn=0.070219,0.055532&sll=10.574897,-61.386108&sspn=1.1893,0.888519&hnear=Trinidad,+Sancti+Spiritus,+Cuba&t=h&z=15
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    bud na Varadero(tam bych nejela) nebo ostruvky Cayo Santa Maria (tam je to teda ultra hezky, pro tenhle styl relaxace) kde je asi 5 hotelu, ale s Kubou jako takovou to nema nic moc spolecnyho... bude to drahy, nudny a pesky nikam nedojdes protoze vsude jsou jen hotely..

ostatni hotely, treba u Karibiku jsou prej hnusny a vsichni, kdo v nich bydleli, si na to stezovali, i na kvalitu jidla, na hoodne veci a litovali, ze si to nedali formou cestovani a nespali (jako my) po casas particulares (u rodin v baraccich, cena nesrovnatelna, zazitky mnohem vetsi, jidlo lepsi, vidis vic mist.. no tech pozitiv to ma hodne)..

toliko me postrehy, ale sama jsem v zadnym hotelu poradne takhle nikde nebyla, takze zas tolik rict nemuzu a srovnani nemam
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    CORNELA: co presne si predstavujes pod valenim? a co pod cumendou? to je dost sirokej pojem :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Putování po kubánských památkách UNESCO  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/cestovani/260283-putovani-po-kubanskych-pamatkach-unesco.html
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KAPPA: Přivez mi černošku,díky:)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    tak zitra rano letime, diky vsem za rady a nazory, za tri tydny poreferuju ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam