• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    rozbalit záhlaví
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    FONTAN: jasny, uz to vidim, sorry :-)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    KOUNI: diky, ale myslim, ze odpovidas nekomu jinemu - my se uz spokojene vratili
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    FONTAN: cestovani na vlastni pest je uplne v pohode... ubytovani najdes uplne vsude v casas particulares (okoli Havany cca 20 - 30 CUC/double room, cim vic na vychod tim levnejsi, napr. na playa La Herradura jsme prespali 4 v jednom pokoji za 15CUC... takze zalezi) - oznaceny modrou kotvickou (cervena je pro kubance) v kazdy vesnici (teda aspon v kazdy kam zavita nakej turista) jich je minimalne nekolik... Da se i hotely (dvakrat zuz jsem bydlela v hotelu Moron v Moronu asi za 10CUC/os na noc, pokoje dobry jidlo nic moc, ale to je takovy typicky pro Kubu). Pokud bys chtela truchu oddechu par dni v nakym resortu tak je nejlepsi zajit to havantour, bo podobny mistni cestovky, kde ti za relativne prijatelny peniz prodaj pobyt kde chces (my byli 3 noci na Cayo Guillermo all in za asi 100CUC/os). Cestovani nejlepe pronajatym autem (pocitej cca 50CUC/den), uz dvakrat jsme meli pujceny Geely a prestoze jsem z nej vzdycky mela pocit ze nas necha za prvnim rohem, dovezlo nas minule ze Santiaga pres Baracoa (vcetne 80Km useku po polnacce) az na Varadero. Ze zkusenosti rozhodne nejlepsi jidlo u nekoho doma, da se domluvit uplne na cemkoli (napr. kocovina jaxsvin reknes si o polivku, udelaj polivku a to za par korun...) Restaurace nic moc, ani ty fast foody nejsou moc dobry, ale kdyz uz nevidis hlady jses vdecnej za cokoli, kazdopadne El rapido po cely Kube dost rozdilna kvalita (napr. na Playas del Este super pizza, ale jinde zas hruza - pizza i s igelitem ohrata v mikrovlnce...). Testovala jsem i mistni leteckou dopravu pri posledni navsteve Havana - Santiago (cca 150CUC) a nemuzu si stezovat, moje zdeseni bylo ciste imaginarni, letadlo bylo novy a vsechno jak ma byt (jen jako obcerstveni jsme s velkou paradnou dostali vodu :-). Autobusova doprava se taky da, ale je celkem rozdil v komfortu u Transtouru (kterej je podle me primarne urcenej pro turisty) a ostatnich..Vitrostatni letenka s Cubanou i listky na bus se daj koupit uz dosud pres net a zaplatit kartou...

Uff, jsem se nak rozepsala, nemam cas to nejak prezkoumavat, tak doufam ze to aspon trochu dava smysl...:-)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    VOTA: "Nastal tedy pro mne čas se na Kubu vypravit, dokud ještě bude taková jaká je." - no vratili jsme se 14.12. a teda uz tedka (a asi uz par let nazpet) je to trochu dost velka kombinace dohorivajici revoluce a neuveritelneho vekslactvi. jinak jak pise ANGLAN...
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    VOTA: autobusy - easy, ubytko - easy, freekemping - ne
    VOTA
    VOTA --- ---
    Ahoj,
    měl bych pár dotazů ohledně cestování po Kubě. Kdyby se tedy našla dobrá duše či několik dobrých duší byl bych moc rád za pomoc.
    Někdy minulý týden jsem viděl na německé televizi dokument (nebo možná spíše reportáž) ohledně sbližování se Kuby se Státama. Mluvilo tam dost kubánců a všichni se vyloženě třásli na americké peníze. Nebyl to uplně pěkný pohled, i když je na druhou stranu naprosto chápu. Je tedy vcelku jasné, že americké peníze Kubu "poškodí". Myslím teď ve smyslu, že kubánce změní. Bude se zdražovat, konkurovat atd. Nastal tedy pro mne čas se na Kubu vypravit, dokud ještě bude taková jaká je.
    Jsem ovšem člověk, který nikdy příliš necestoval s cestovkama a tak bych se rád optal, jaké to je cestovat na Kubu a po ní "na vlastní pěst"? Hodně lidí mi tvrdilo, že se vlastně nedá nikde nic koupit, že nefunguje příliš doprava, že je i složitější se ubytovávat někde atd atd. A tak bych nerad panikařil a rád se zeptal, jaké máte zkušenosti?
    Ještě jsem nic příliš neštudoval, řekl jsem si, že zde položím nejprve dotaz.
    Zajímá mě pochopitelně:
    Jak se dá po Kubě dopravovat?
    Dá se ubytovávat bez předchozích rezervací?
    Existují vůbec nějaké hostely či backpackers ubytka?
    A co nějaký freekemping nebo kemping obecně? Lze vůbec?
    MEX
    MEX --- ---
    Hola ,, budu do 10 března na Kubě ,, tak jednou za týden budu na netu. Dejte vědět pokud sem pojedete, nebo pokud budete mit nejaky dotaz. Hasta la Vista
    MEX
    MEX --- ---
    Kamará ma lonely
    BEATEK
    BEATEK --- ---
    Ahoj, nemáte někdo na prodej průvodce, či knížku o Kubě?
    díky
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    Ja bydlel tady:

http://www.tour2cuba.com/pag_en/c_e902.htm

Uzasnej vyhled na Havanu. Pan domaci je vyslouzilej namornik :) Vchod je z industrie mezi ulicemi neptuno a animas
    MEX
    MEX --- ---
    Je to čechokubánka,,,, nejraději jsou za oblečení , parfémy , deodoranty ,,, pokud možno značkové jako třeba Dove
    MEX
    MEX --- ---
    FONTAN: Helena Rodriguez
    Calle Norte 53 entre 35 y 35
    Nuevo Vedado
    Tel.: 8323089
    Email helenarodriguezova@yahoo.es
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ahoj na posledni chvili, ale presto to zkusim: nejake dobre tipy na Casa Particular v Havane? dorazime tam zitra odpoledne.

a chapu, ze stale plati posledni informace, ze uzitecneho lze privezt v podstate cokoli?
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    VELDRANE: oukej, tak je to sup krocanovity...:-D
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    Vsak jo to je von - vulture = sup v anglictine :).aura bude asi spanelskej patvar
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    VELDRANE: mno to je mozny, ja se na to ptala uz asi dvacetkrat a vzdycky mi rekli aura, ale muze to bejt i sup :-)
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    KOUNI: ha tak to vypada ze je to sup :)
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    BENKENOBI: jako ostatne mnoho vyhledavacu letenek a ubytovani, napr. Expedia, Opodo atd...
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    VELDRANE: pry Aura, nebo tak nejak...
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    Mohl by mi nekdo z mistnich znalcu prozradit jak se jmenuje velkek cernej ptak, kterej je videt napr. v Matanzas kdyz se jede Hesheys train do Havany ? Pravdepodovne dravec, rozpeti mozna az metr a pul. V tom nadseni sem se pozapomel zeptat. Dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam