JARMILNASVETR: my to nezkoušely, mám pocit, že to není dovolené a hlavně bychom si to ve dvou holkách prostě nelajzly. Nebála bych se místních jako spíš policajtů, abyste z toho neměli zbytečné problémy. Policajti mají asi docela starost z toho, že se někomu něco stane, protože nám dokonce hlídal jeden ručník na pláži, když jsme se šly ve Varaderu koupat. Jakože tam byl ručník a druhý zmuchlaný na něm. Možná starej klobouk, jinak absolutně nic. Krade se prý hodně, já s tím zkušenost nemám. Hotovost jsme si nechávaly pravidelně v case, ale nic nám nikdo nikdy neukradnul.
Jinak jsem se na Kubě cítila bezpečněji, než třeba v Itálii. Nikdo na mě nijak nepokřikoval, nesahal (jenom občas třeba položil číšník ruku na rameno když něco vysvětloval a pak při salse, ale tam se to nějak čeká :-D) a i večer v ulicích Havany to bylo dost v cajku. Netuším, jak v divočině. Tak nějak bych si tipla, že si nikdo nedovolí jen tak ublížit turistům.
Jinak dost mě překvapilo, kolik je tam masivních klíšťat. Kamarád si odtamtud odvezl ošklivou boreliozu...