• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEMainboard - BIOS, Firmware, Drivers - flashovani, obnova, konfigurace a vše okolo základních desek a jiných zařízení
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Já mám taky zajímavý problém. Opravil sem si desku výměnou sesti kondiku. Byla to celkem slusna deska soc. 478. Mel sem k dispoizici tri procesory. Nejprve sem zkusil Celeron 1,7 GHz, s nim deska najela v pohode. Pote jsem zkusil Pentium 4 2,66 GHz, deska jela, ale obreaz nenabehl. Jako posledni jsem zkusil neoznaceny procesor Intel Confidental (pry Celeron 3,0 GHz s odemcenym nasobicem a FSB 800). Od te doby deska nejde. Ve zdroji jen syklo a cukly se vetraky. Odpojil sem vse a kupodivu, pokud nezapojim pridavne napajeni CPU, tak to bezi (ventilatory, deska nikoliv). Ze by ten proc tu desku odpalil? Ted uz ji nezapnu ani bez CPU a vse odpojene :-(
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    _K5_: No píše mi to, že systém musel být odpojen aby nedošlo k poškození komponentů a taky DRIVER_CORRUPTED_MMPOOL.
    Každopádně jsem zjistil, že tam nedostanu původní BIOS, v pondělí to zkusím dát do reklamace.
    _K5_
    _K5_ --- ---
    ALI_GATOR: mohl nastat napěťový ráz, který ti mohl v PC něco odpálit - závada se pak projevuje, až když je to něco "osloveno"

Mě tohle potkalo, když mi přestalo fungovat napájecí napětí -12V (pokud mě paměť neklame). Všechno chodilo jako z praku... až do okamžiku, než se "sáhlo"na COM1 nebo COM2
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALI_GATOR: urcite bych zkusil nahrat tam, puvodni verzi
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Tím "pod BIOSem" myslím, že je na jiné úrovni než BIOS, nikoliv že je v něm..
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    TBC:Našel jsem si že ACPI je snad komponenta pod BIOSem, stejně jako další "záznamové tabulky" a může být tím pádem pro každý BIOS trochu jiná.
    Myslíš si, že kdybych tam narval původní verzi BIOSU, tak bude vše jak před nehodou?

TBC
    TBC --- ---
    ALI_GATOR: bios/chip a obsah je v poradku, problem je ze diky defaulntim hodnotam mas napriklad zmenene ACPI a pak se ti to chova takto, reflash ti nepomuze
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Jo a asi by se sem hodila nějaká nástěnka. Aby člověk nemusel čekat na odpověď, když už byla nějaká ta věc pořešená..
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Nicméně jsi mně navedl na myšlenku tam prdnout starý bios..
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    čím jiným? Před havárkou vše jelo jak mělo.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALI_GATOR: Myslis, ze to je urcite BIOSem? Kdyz se ti ho podarilo nahrat znovu?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Ahoj, poradíte nějaký place v Praze, kde mi přeprogramují čip BIOSu?
    Při flashování pamětí vylítli pojistky (kvůli naráz puštěný konvici s myčkou). Od té doby se mi povedlo po přehození jumpera na desce zprovoznit na první pohled plnou funkci BIOSu (pomoci BIOSí aplikace jsem dokonce úspěšně přeflašoval na nejnovější BIOS).
    Problém nastal při nabíhání Windows i UBUNTU Linuxu (multiboot)- systém hlásil chybu. A když se po nabootování zvolila možnost "řešení potíží..blabla", tak se PC restartoval.
    Nepomohla ani reinstalace Windows na nově naformátovaný disk...nejaky stary memory tester z bootovacího CD v 50% začne řvát a zasekne se. Lease Elp!
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    THE_MIRACLE: tuto stáhni everesta, v ..hardware/zařízení windows/neznámá zařízení.. se koukni co to je :P

THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Teda neni nezname, detekuje se jako HD audio, ale nevim co to muze byt ;-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ja mam jiny problem... Notebook Toshiba Satelite U400. Daval sem tam XP misto Vist... Toshiba prekvapive ma vsechny ovladace i pro XP, ale zustalo mi v zarizenich jedno nezname...

Kod:
    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1095&DEV_1392&SUBSYS_FFFFFFFF&REV_1000\4&2DBDAC14&0&0201

Pritom vse funguje, ovladace zvukovky i modemu jsou nainstalovany. Nevite nekdo?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TOMAS: to bude nejlepsi...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    THE_MIRACLE: zkusil jsem ho zapojit do 3 ruznych PC a stale stejny problem, tak to asi nebude v tom, ale nekde je chyba v exter.harddisku... mozna tam zapadlo v tovarne TOSHIBA zrnko ryze :-)) jdu to reklamovat...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Protože se zde příliš nediskutuje, rozšířil sem téma diskuze i na ovladače. Pokud tedy máte problém s ovladači, nemůžete je sehnat apod., zkuste se zeptat zde.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TOMAS: odinstalovat ovladace USB radicu... Ve spravci zarizeni vse odebrat a restartovat. Vse s odpojenym diskem... Po restartu se znovu nainstaluji USB a pak teprve pripojit. Dale muze byt chyba v kabelu USB.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    zkusim se optat i tady:

koupil jsem si 500GB externi TOSHIBA hard. Po pripojeni na USB mi to hlasi "nezname zarizeni" a "Jedno ze zarizeni USB pripojenych k tomuto PC nepracuje spravne a system Windows jej nerozpoznal " Ovladace to nevyzaduje zadne, mam Win XP SP3, chyba nikde a pritom to proste nepripojim :-(

Zakladni deska ASUS P5W DH Deluxe :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam