• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEMainboard - BIOS, Firmware, Drivers - flashovani, obnova, konfigurace a vše okolo základních desek a jiných zařízení
    VANDRACEK
    VANDRACEK --- ---
    ahoj, mám problém s nastavenim technologie hybrid crossfire. Mám základní desku od gigabajtu s chipsetem 780G a integrovanou grafikou ATI HD3200 a k tomu v pci-e zastrcenou HD 4870. Bios sem upgrejdoval na novou verzi asi před dvěma týdny. Rád bych tedy zprovoznil tuto technologii k uspoře energie pokud zrovna nehraji hry. Zkoušel sem googlovat ale jedinej navod co sem našel popisuje že musím ve správci zařízení vydet obě grafické karty a toho že dosáhnu pokud zmením v biosu položku Miscellaneous tu sem ale nikde nenašel a tak nevím jak dál nevedel byste nekdo prosím jak na to??
    NAILER
    NAILER --- ---
    prihodil jsem do kompu PCI wifi adapter (Zyxel G-302 v3) a najednou mi zvukovka (firewire Edirol FA-66) zacala v cca 3vterinovych intervalech vynechavat prehravani (na cca 50-100 ms). kdyz ji vyndam a znova zapnu, tak to neprska.

mate nejaky napad, co mam zkouset? napada me, ze se to muze tlouct s firewire radicem na MB (Intel DP35DP)? diky za jakejkoliv typ

zyxel
    http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040520161256&display=6257&CategoryGroupNo=47721EB8-E558-4C33-8897-393D5DDB076A

mb
    http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/motherboards/359191.htm

zvukovka
    http://www.roland.com/products/en/FA-66/index.html
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    THE_MIRACLE: Díky. Nakonec jsem vyměkl a reinstaloval Winy. V duchu jsem si děkoval za dřívější vytvoření partitionu jenom pro system a programy a zazálohování instalaček na jinym disku ;) Ale dík - propříště už budu moudřejší.
    _K5_
    _K5_ --- ---
    MCKIDNEY: na desce bez twin biosu nebo recovery modu bych si to pochopitelně netroufl... nicméně v dobách, kdy byl BIOS v epromce v patici, jsme páchali lecjaký zvěrstva :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ahoj. klasicky problem. je to zpusobeno ovladacem radice disku, ktery v systemu zustal ten puvodni a tudiz nespravny. jedina sance je na starem boardu nabootovat, odebrat ve spravci zarizeni ovladace radicu, pak vymenit hw a spustit. to vetsinou funguje. jinak asi jedine reinstal.
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    Hele mám problém (předesílám, že jsem počítačový idiot...což byste po chvíli poznali sami, ale ušetřím vám čas ;) - koupil jsem nový motherboard, procesor a RAMku, zastrkal jsem všechno tam, kam patří...a nemůžu načíst windowsy (XP prof.), který jsem měl nainstalovaný na disku. V biosu jsem nastavil bootování ze správnýho HDD...ale po odklepnutí a po tom, co se mě zeptá, jestli chci spustit Windows běžným způsobem či jak, se restartuje a začíná to celý nanovo. Máte někdo radu? Copak výměnou motherboardu a CPU se nějak ovlivní instalace Windows na HDD??? Kdyžtak klidně do pošty, ať vám tu nezavazim s takovejma problémama ;) Dík!
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    No když se to flashování sekne ve 3/4, tak můžeš jen hádat, čím to bylo (a pak po půlhodině marných nadějí vytrhnout šňuru napájení).

Ale souhlas, že to byla super brutální náhoda...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALI_GATOR: proboha a jak? To mu nastavil vyssi napeti? Jako netvrdim, ze to nejde, ale je to fakt smula, rekl bych sance 1:10 000 000. Nechces si vsadit ve sportce? Treba si mel den :-)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    THE_MIRACLE: Máš pravdu...do okamžiku než zjistíš, že ti nepovedený flash BIOSu odpálil CPU, přesně, jak se to stalo mně.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    THE_MIRACLE: JJ, mas pravdu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALI_GATOR:
    MCKIDNEY: Prosim Vas, vzdyt dneska ma snad kazda deska nejaky recovery mod... Kdyz se bios posere, sama si rekne o vlozeni media s novym. Nektere desky maji dokonce puvodni verzi biosu primo na CD s drivery. Staci jen stisknout vhodnou kombinaci a vlozit cd.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    _K5_: Pose*** se až budeš posílat desku na servis a doufat ze ti to uznají.
    Stačí většinou jediný příkaz do ACPI rozhraní a uděláš si cihlu. Když flashovat tak zásadně z tupého systému(DOS), kterého nenapadne měnit rychlost CPU při flashování ;)

Taky jsem to tak dělal dříve a pak si takhle odpálil bios v notebooku, notebook neměl seriovku, takže chtěli vyměnit část desky...
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    _K5_: No pod Windows bych už neflashoval i kdyby mě mučila Hanička Zagorová svým zpěvem. Už tak je nebezpečí že nastane výpadek proudu nebo se podělá cokoli jiného, proč si to násobit ještě windowsema?

Diskety jsou taky na prd - jednak nespolehlivé, jednak mechaniku nemám už 5 let a proto doporučuju jet přes BIOSí utilitu + flash paměť.
    _K5_
    _K5_ --- ---
    ALI_GATOR: já jsem nedávno flashoval BIOS kvůli plánovanému přechodu na Q9550, kteru původní BIOS desky neuměl. Dokonce jsem zašel tak daleko, že jsem se vykašlal na bootování do DOSu a vypátral (výrobcem před uživateli pečlivě ukrývanou) utilitu na flashování přímo pod Windows... V pohodě jsem si zazálohoval BIOS, porovnal jsem si ho s toutéž verzí stažitelnou z webu (opravdu byly binárně shodné) a naflashoval poslední betaverzi (plná verze s podporou tohoto CPU zatím nebyla) a resetnul nastavení CMOSy. Krásně se to povedlo a tak nic nebránilo výměně CPU. Jo a jako bonbónek: flashovací utilita je pro XP x86 a já jí pustil na 2003R2 x64 aniž by to způsobilo katastrofu...
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    _K5_: Po dlouhé době už znám vítěze soutěže "Hádej, co je v řiti?" :)

Schytalo to CPU!

Nikdy, nikdy, nikdy neflashujte BIOS, pokud k tomu nemáte pádný důvod děti!!!
    RILOUTER
    RILOUTER --- ---
    problem vyresen, stacilo prendat pamet do jinyho slotu, diky
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    RILOUTER: treba ma nastaveno bootovat z pci-e ... vyndat baterku resetnout bios a jedem znovu ... pokud to neni tim muze byt ta int spatna pokud je to tou ramkou zkusit jiny slot profouknout prach z ram slotu checknout jestli spravne sedi popr zkusit jiny slot uplne v nejhorsim jinou ramku ....
    RILOUTER
    RILOUTER --- ---
    ahoj, prosim help,
    nemate nekdo zkusenost s AWARD BIOSEM - BEEP kodama, deska mi pipa opakovane dlouze coz je podle tabulky graphic card not inserted properly a na webu jsem nasel ze jiny nez kratky pipani je RAM error
    mam GIGABYTE MB Sc AM2 MA69GM-S2H, AMD 690G, VGA(DVI, HDMI),
    s integr, grafarnou http://www.netfox.cz/eshop/default.asp?cls=stoitem&stiid=59254

a tak nechapu proc hlasi ze graficka karta neni spravne nainstalovana,
    nebo zda co teda tohle opakovany dlouhy pipani znamena, nevite?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Já mám taky zajímavý problém. Opravil sem si desku výměnou sesti kondiku. Byla to celkem slusna deska soc. 478. Mel sem k dispoizici tri procesory. Nejprve sem zkusil Celeron 1,7 GHz, s nim deska najela v pohode. Pote jsem zkusil Pentium 4 2,66 GHz, deska jela, ale obreaz nenabehl. Jako posledni jsem zkusil neoznaceny procesor Intel Confidental (pry Celeron 3,0 GHz s odemcenym nasobicem a FSB 800). Od te doby deska nejde. Ve zdroji jen syklo a cukly se vetraky. Odpojil sem vse a kupodivu, pokud nezapojim pridavne napajeni CPU, tak to bezi (ventilatory, deska nikoliv). Ze by ten proc tu desku odpalil? Ted uz ji nezapnu ani bez CPU a vse odpojene :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam