• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEMainboard - BIOS, Firmware, Drivers - flashovani, obnova, konfigurace a vše okolo základních desek a jiných zařízení
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    THE_MIRACLE: díky moc...neměl bys pls třeba nějaký tip?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DALIBOR: na Video bude asi lepsi Intel... Tam by se mohl uplatnit i treba ctyrjadrovy procik...
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    THE_MIRACLE: Nevím co je "lepší", ale můj stavající je AMD ...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DALIBOR: Jako deska a procik? Stoprocentne... Intel, nebo AMD?
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    Buďte zdrávi, měl bych, prosím, jeden lamí dotaz. Na Alze koukám na desky a na CPU a vůbec nevim co bych měl sledovat při výběru...cíl je mít dobrej stroj pro dělání videa, ne žádnej super profi, ale aby to už za něco stálo...myslíte, že třeba do 4 nebo 5 litrů se něco solidnějšího najde? Případně nějaký tip?:) pánbu vám to zaplať:)
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    šikula
    ENDER
    ENDER --- ---
    DANII_DP: ee, je to tak jak jsem psal... mel jsem zaheslovane cele pc, nejenom bios...
    ale situaci jsem uz vyresil, udelal jsem pomoci specialniho serial kabelu, ktery mi byl zapujcen...
    dokonce jsem se obesel bez pajeni...
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    ENDER: myslim že máš přečíst toho švába, resp data v něm a o nich si pak poklábosit s těma týpkama... :P

    reálnější bych viděl vyhrát si s tou fičurou CmosPwd
    narvat ji na bootovací disketu a spustit, jen teda nevím jestli to sežvejkne disketu i když nebude nastavená mechanika jako bootovací... :-/

    http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd
    http://www.softpedia.com/get/Security/Decrypting-Decoding/CmosPwd.shtml
    ENDER
    ENDER --- ---
    potreboval bych se dostat pres ochranu heslem u notebooku IBM Thinkpad R51
    Podle tohodle fora jsem nasel postup
    http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/index.php/t-242375.html

    akorat nevim jak vycist info z eeprom
    just read eeprom 24RF08 (8 or 14 legs package)...

    vite nekdo jak na to?
    VANDRACEK
    VANDRACEK --- ---
    ahoj, mám problém s nastavenim technologie hybrid crossfire. Mám základní desku od gigabajtu s chipsetem 780G a integrovanou grafikou ATI HD3200 a k tomu v pci-e zastrcenou HD 4870. Bios sem upgrejdoval na novou verzi asi před dvěma týdny. Rád bych tedy zprovoznil tuto technologii k uspoře energie pokud zrovna nehraji hry. Zkoušel sem googlovat ale jedinej navod co sem našel popisuje že musím ve správci zařízení vydet obě grafické karty a toho že dosáhnu pokud zmením v biosu položku Miscellaneous tu sem ale nikde nenašel a tak nevím jak dál nevedel byste nekdo prosím jak na to??
    NAILER
    NAILER --- ---
    prihodil jsem do kompu PCI wifi adapter (Zyxel G-302 v3) a najednou mi zvukovka (firewire Edirol FA-66) zacala v cca 3vterinovych intervalech vynechavat prehravani (na cca 50-100 ms). kdyz ji vyndam a znova zapnu, tak to neprska.

    mate nejaky napad, co mam zkouset? napada me, ze se to muze tlouct s firewire radicem na MB (Intel DP35DP)? diky za jakejkoliv typ

    zyxel
    http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040520161256&display=6257&CategoryGroupNo=47721EB8-E558-4C33-8897-393D5DDB076A

    mb
    http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/motherboards/359191.htm

    zvukovka
    http://www.roland.com/products/en/FA-66/index.html
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    THE_MIRACLE: Díky. Nakonec jsem vyměkl a reinstaloval Winy. V duchu jsem si děkoval za dřívější vytvoření partitionu jenom pro system a programy a zazálohování instalaček na jinym disku ;) Ale dík - propříště už budu moudřejší.
    _K5_
    _K5_ --- ---
    MCKIDNEY: na desce bez twin biosu nebo recovery modu bych si to pochopitelně netroufl... nicméně v dobách, kdy byl BIOS v epromce v patici, jsme páchali lecjaký zvěrstva :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ahoj. klasicky problem. je to zpusobeno ovladacem radice disku, ktery v systemu zustal ten puvodni a tudiz nespravny. jedina sance je na starem boardu nabootovat, odebrat ve spravci zarizeni ovladace radicu, pak vymenit hw a spustit. to vetsinou funguje. jinak asi jedine reinstal.
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    Hele mám problém (předesílám, že jsem počítačový idiot...což byste po chvíli poznali sami, ale ušetřím vám čas ;) - koupil jsem nový motherboard, procesor a RAMku, zastrkal jsem všechno tam, kam patří...a nemůžu načíst windowsy (XP prof.), který jsem měl nainstalovaný na disku. V biosu jsem nastavil bootování ze správnýho HDD...ale po odklepnutí a po tom, co se mě zeptá, jestli chci spustit Windows běžným způsobem či jak, se restartuje a začíná to celý nanovo. Máte někdo radu? Copak výměnou motherboardu a CPU se nějak ovlivní instalace Windows na HDD??? Kdyžtak klidně do pošty, ať vám tu nezavazim s takovejma problémama ;) Dík!
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    No když se to flashování sekne ve 3/4, tak můžeš jen hádat, čím to bylo (a pak po půlhodině marných nadějí vytrhnout šňuru napájení).

    Ale souhlas, že to byla super brutální náhoda...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALI_GATOR: proboha a jak? To mu nastavil vyssi napeti? Jako netvrdim, ze to nejde, ale je to fakt smula, rekl bych sance 1:10 000 000. Nechces si vsadit ve sportce? Treba si mel den :-)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    THE_MIRACLE: Máš pravdu...do okamžiku než zjistíš, že ti nepovedený flash BIOSu odpálil CPU, přesně, jak se to stalo mně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam